Inlägg av Kaleidou

Inlägg som Kaleidou har skrivit i forumet

1
Skrivet av TheConsul:

Hämtade ut mitt ps5 hos mediamarkt idag, beställdes 5/10. Väntar lite på min tur att få spela då grabben fick äran att inviga den med Astros playroom.

Hur beställde du? När jag kollar på MediaMarkts hemsida står det bara "fullbokad" och det går ej att boka.

Skrivet av Megagurra:

Har en bokning från Inet som jag har glömt bort. Vann min nämligen på Elgiganten. Finns att hämta på Sveavägen, först till kvarn, hör av sig till mig.

Du har pm!

Hej på er alla som har koll på Ps5.

Jag satt lugn i båten först för jag tänkte att jag inte vill ha ett ps5 tills det kommer exklusiva spel jag är intresserad av (läs: God of War som släpps "winter 2021).

Nu kommer fler och fler rapporter om att bristen på ps5 kommer vara kvar en bra bit in på 2022.
Därför undrar jag nu ifall det är dags att försöka leta efter en ps5 redan nu?

Hur släpps dem nu? Är det" drops" där ett visst antal släpps och det är att samma F5 och först till kvarn eller får man beställa och fint vänta i listan tills det blir min tur?

Sen gissar jag att Sony kommer med en uppdaterad "slim" version någon gång i mitten av konsolens livstid, men vi är väl inte i närheten där än va? Hade gärna uppskattat en mer slimmad version.

Jag skulle gärna vilja ha en nyckel!

Jag skippade att förboka i tid och nu ångrar jag mig. Vart bär man lägga sin beställning nu för att få konsolen så fort som möjligt?

Mediamarkt?
Webhallen?
Inet?
Elgiganten?

Tänker rent spontant att Mediamarkt är största globala återförsäljaren?

Skrivet av Konstig Inombords:

Final Fantasy 7 remake.
Jag har inte spelat ett spel som har dragit min uppmärksamhet lika mycket som detta spel på ett tag.

Jag kan rekommendera den starkt.
Och kan lägga till Assasin Creed Odyssey.
Den var väl lite mer fungerande.

FF 7 Remake skall jag absolut spela! Undrar dock om jag ska vänta tills Ps5an kommer och det släpps där!

@keffkebab: Spelat Alan Wake. Eller Rättare sagt kollat igenom en hel lets play från början till slut.
The Witcher 3 har jag testat flera gånger men varje gång så är det något som gjort a tt jag inte fastnat. Jätte konstigt då jag föreställer mig att det verkligen är ett spel jag skulle tycka om ifall något beskrev det för mig. Hoppas verkligen Cyberpunk faller mig i smaken för det är något jag ser fram emot mycket!

Divinity: Hur är det om man inte gillar turn-based combat annars?

@marsson90: Har gett Undertale två försök och inte fastnat än. Men kan ju testa igen. Råkade spoila sista bossen genom att se en video och då känns det inte lika spännande längre. Men kan föröska ge det ett till försök!

Life is strange har jag tänkt att testa. Bör man spela 1an innan 2an?

Bloodborne ska vara grymt men jag är inte såld på allt det där med demoner och hela stilen måste jag erkänna heh

Spel som man absolut måste spela? (Tips för sommaren!)

Skall om en vecka flytta bort över sommaren för att jobba på annan och liten ort där det förmodligen kan komma och bli mycket jobb och sedan kvällar med spel.

Jag har märkt att jag med åren blivit mer och mer kräsen. Det krävs något alldeles speciellt spel för att jag ska fastna och det är mer och mer sällan jag har känslan att jag "verkligen behöver komma hem för att äntligen få spela detta spelet igen!". Ofta kan jag starta ett spel men dras inte riktigt med på något vis och spelet förbli halvklart och jag tröttnar.

Därför söker jag nu era absoluta tips för att få en rolig sommar. Vill veta vilka 1-3 st spel som ni tycker att man bara måste spela för att dem är så otroligt bra. Inga 7/10 spel utan de absolut bästa! Det får lika gärna vara äldre som nyare spel, så länge dem funkar på PC, PS4 eller Switch.

De spel jag under senaste åren fattat tycke för är: Celeste, Hollow Knight, Zelda BotW, FFXIV, God of War, Katana Zero
(Nu skulle ju detta vara ERA favoriter men vill ändå ge ett exempel på spel jag tyckt om genom livet så kanske ni kan ge mig något i den stilen ELLER något helt annorlunda som får mig att fastna vid något nytt)
Några av mina favoriter genom tiderna (Uncharted 2, Grim Fandango, WoW, Hollow Knight, Journey,God of War, Mafia 2, Super Smash Bros, Zelda: Wind Waker etc).

Tack på förhand.

Jag tycker faktiskt att Dualshock 3 är snäppet skönare att spela med än tex Dualshock 4 (som många verkar föredra).
Det är dock endast i få spel som tex Towerfall. Eftersom kontrollen är lättare och har en minimalt annorlunda form så lyckas jag hantera D-paden bättre och snabbare än med Dualshock 4 (som annars är favoriten för singleplayer spel)!

Har så många minnen från Blizzard spel så det är svårt att veta vilket man skall välja. Nåväl...

Jag var säkert runt 11-12 år max när jag I speltidningar läst om det kommande World of Warcraft. På pappret lät allt helt fantastiskt, en öppen outforskad värld, klasser och olika raser etc. Dock var det inga vänner som verkade bry sig då alla endast var storkonsumenter av COUNTER-STRIKE så jag satt ensam i hype båten och rodde!

Detta var under samma tid jag fick höra om FragZone och jag tror även det var just här jag lyckades anmäla mig och få en betanyckel till spelet.
Detta var på tiden då familjen endast ägde en stationär dator som inte bara endast hade 2mbit internet utan även var placerad i föräldrarnas sovrum.

Jag började att ladda ner clienten via Blizzards officiella hemsida, något jag snabbt insåg skulle bli en match mot klockan då betan endast höll på någon vecka just den gången och på min client stod "64 hours remaining"!

Jag såg till att dator var på och laddade så mycket det gick under dagen men slutet av betan närmade sig och clienten var ännu ej färdigladdad.
Till slut sista dagarna övertygade jag mina föräldrar om att få ha på datorn under natten och ladda. Efter om och män så gick dem med på att ha den surrande burken på i två nätter och jag hann ladda klart!

Aldrig hade jag tidigare blivit så "blown away" av ett intro till ett spel tidigare. Intro-filmen var så majestätisk och imponerande att jag i all min extas bokstavligt talat skrek efter mina föräldrar att dem skulle komma in i rummet och se på spektaklet!
När jag sedan gjort min första Night Elf Druid (ung och dum såklart... FOR THE HORDE!) och kameran flög genom teldrassil och visade alla spelare som var inne samtidigt så var jag övertygad om att detta var något jag aldrig tidigare upplevt inom gaming!

Jag utnyttjade sista dagen av betan till fullo, blev runt level 10 och tog mig med eskort hela vägen till Ashenvale.
Jag minns att jag frågade en kille med <AFK> hur man blev med i "AFK" guiden eftersom den var så stor och så många hade den som prefix I sitt namn hahaha!

Det minnet och många många fler blev det under de kommande åren i vanilla och Tbc och ser fram emot att få återskapa och skapa nya när WoW Classic släpps!

Mvh
Kaleidou

Kul att dem lagt så mycket tid i att skapa karaktärer.
Lite fler möjligheter än WoW kan man ju säga

Visst kanske man inte stannar upp och kollar in varje ny spelare i detalj, men det blir roligt att skapa en så pass unik, egen karaktär, de tror jag de flesta som spelar MMOs tkr.

Mycket med detta spelet ser lovande ut, combat, housing, detta m.m.

Men som någon sa så utvecklas det i korea och då är risken hög att det hela täcks över med leveling och questing som bara består av grinds.

Det har funnits flera spel som utvecklats i korea som ser galet bra ut på pappret men som har samma "problem".

Kommer säkert sälja svinbra i korea, men västvärlden har en annan syn på vad som gör ett bra mmo tror jag...

Pallar inte köpa spelet alls

EZ-mode om man har en iPhone ju...

Tänker inte säga grattis till dem som hitta den i GBG Fusk att ni hittade den både lördag och söndag.

1