Inlägg av simona

Inlägg som simona har skrivit i forumet

1

The Last of Us, en gåva från styvfar.

Jag var rätt sen att komma in i The Last of Us världen eftersom det alltid varit Xbox som gällde, men 2016 ändrades det.

Min flickväns pappa hade PS3 med blandade spel, när jag och flickvännen flyttade ihop 2016 kastade styvfar med PS3:an till sin dotter och mig då han inte använde den längre. PS3:an fick plats bredvid Xbox:et men stod och dammade de första 4 månaderna tills jag en dag åkte på en fruktansvärd influensa och blev hemma från jobbet i flera dagar. De första dagarna gick och tillslut började jag klättra på väggarna eftersom jag var trött på de spel jag hade på Xbox:et men även datorn. Jag började då rota i de PS3 spel som styvfar en gång hade köpt.

Det var ett spel som stack ut av den märkliga anledningen att jag tyckte mig såg flickvännens pappa på ett omslag. Det var PS3 omslaget för första utgåvan av The Last of Us. Jag kände självklart igen namnet på spelet eftersom jag avsatte en hel del tid åt gamingforum och gamingnyheter men eftersom The Last of Us var Sony Exclusive fastnade aldrig mitt intresse att ta reda på mer.

Jag mindes i stunden att att styvfar och flickvännen talat om spelet tidigare vid en sittning med familjen, varpå flickvännen nämnt att hon "klarar inte av att spela det spelet då det är jobbigt att se pappa dö", samtidigt som jag kollade på det dammiga omslaget tänkte jag "Vem vill inte se sin styvfar dö?" och satte hastigt in skivan i konsolen.

Det tog mig halva den dagen och natten för playtrough sedan var jag helt såld. Hur kunde jag ha missat detta spel? Förutom att det var kul att se styvfar bli ihjälbiten av en Clicker var storyn, gameplayen och grafiken något jag aldrig tidigare upplevt på ett konsolspel.

Det blev sen ett PS4 Pro 2018 med The Last of Us Remastered i 4K, sedan The Last of Us Part II 2020, sen införskaffades PS5 2022 och Remastered kördes om, sen Part II, sedan släpptes Part I slutet av 2022 och en serie är pågång?

Nu är inte Pedro Pascal lika lik flickvännens far, tycker hon, så hon vill se serien. Men jag håller inte med, jag tycker han är lik och nu finns min chans att se denna på bio? Vem har inte velat se sin styvfar på bioduken, i hopp om att även där bli ihjälbiten av en Clicker??!! Denna chans får inte missas...

1