Inlägg av AHTF

Inlägg som AHTF har skrivit i forumet

Skrivet av eld:

Det här var de första jag fick upp direkt när jag kollade på metacritic, det är väl ändå ganska beskrivande?

https://i.imgur.com/9gl9xrF.png

Är exakt det det inte är. Då sp kampanjen är helt spelbar utan alla problem dom skriver om. Pga av de där recensionerna skulle man kunna gå miste om vad många beskriver som en väldigt bra(för mobil) gratis kampanj.

Bra recension, blir köp efter detta. Alltid tyckt att era recensioner är så bra att ni borde strunta i betyg siffra efteråt.

Skrivet av eld:

Fast om du såg ett recensionsbombat spel så tog du tid för att se vad folk var arga över, för att sen se om det är ett problem för dig eller inte.

Jag går alltid in och läser negativa recensioner på spel jag tänker köpa. Även om de har höga betyg. Recensionsbombning ledde bara till att jag inte kunde få någon uppfattning om spelet från recensionerna, då seriösa negativa blir dränkta i ” woot” eller ”microtransaktioner” ”antipiratskydd” etc

Skrivet av Ender:

Helt rätt betyg. Man kan inte säga att "spelet" är bra, det är bara mikrotransaktionerna som får dåliga betyg, inte när spelet är byggt kring dem på det här sättet. Spelet är liksom utformat kring dem, inte att de är anpassade efter spelet.
Ifall skillnaden inte är uppenbar kan man förklara det med att även om spelet är roligt så handlar det inte om att du som spelare ska spela en hack'n slash-looter för att FÅ loot...det ska vara så svårt att få det att du konstant ska bli frestad att köpa det istället.

Nu har jag inte spelat det. Men om jag förstår folk rätt kan du spela sp kampanjen nästa helt ostörd från microtransaktioner. Då tycker jag helt klart det skulle vara mer korrekt att bedöma sp och mp biten separat.

Tack @uberpwnage2.0 visste att jag lagt detta fel

https://www.cracked.com/article_34300_star-wars-kotor-2-gets-...

Nytt dlc till kotor 2

Skrivet av Mirage:

Nej det är sant, eftersom gamers är en försvinnande liten del av de som spelar. Den grå massan har ingen koll och köper bara spelen. Vi som är genuint intresserade av spel, spelkultur, etc är väldigt få i jämförelse.

Är ju helt fel väg att gå. Ifall man är emot microtransactions köp inte deras spel med det men om diabol 4 är bra och inte har det köp det.
Att inte köpa diablo 4 i protest mot immortals leder inte till att de gör fler spel som diablo 4.

Sen att den stora massan inte har koll och bara köper spel känns rätt elitistisk. Spel är en hobby, ifall någon har roligt i ett spel och tycker det varit värt pengarna har de gjort ett bra köp. Även om recensenter säger något annat eller tycker det var bättre för.

Skrivet av Kyraal:

Du förbiser ju hela poängen med recensionsbombningar. Poängen är ju precis att man inte ska sätta rättvisa betyg, och att man inte ska ge nyanserad kritik. Det handlar om att uppmärksamma en problematik i media. Det är motsvarigheten till att gå ut på gatorna och demonstrera, istället för att individuellt sitta hemma och skriva arga brev till sina representanter. Poängen i det här fallet är inte bara att det ska sätta press på Blizzard, för som du säger så gör de ju som de vill oavsett, utan att återigen skapa uppmärksamhet hos de som är i en position att göra något med det.

Visst kan man förespråka en slags "men ta't fan med ro nu"-mentalitet om man vill, men det kommer heller inte leda till några ändringar, och förmodligen bara gynna Blizzard och dess likar.

Sen tycker jag inte att vi ska låtsas som att det här med att folk protesterar högljutt är något nytt fenomen, och att det är något som inte har effekt i samhället. Skillnaden mellan nu och 1800-talet är att på gott och ont är det lättare för folk att få en platform/megafon.

Att ge ett dåligt men rättvist betyg är att sätta press. Att sätta 0,4 leder bara till att blizzard kan säga att de är recensionsbombade och att det inte går att dra några slutsatser från detta hur bra spelet är. Det är också sant.

På steam har jag köpt recensionsbombade spel men aldrig som har ”övervägande negativt” ellerliknande

https://www.cracked.com/article_34300_star-wars-kotor-2-gets-...

Känner på mig att ni har sett detta. Ville ändå tipsa om en cool nyhet. Ska se om jag kan spela om i sommar.

Skrivet av Taskman:

Haha, exakt! Stör mig att folk i sina protester förstör hela meningen med recensionssidor för oss annat. Man kan sätta dåliga betyg utan att recensions bomba. Nyanserad kritik har verkligen försvunnit i samhället.
”Jag gillar inte utvecklingen jag måste skrika det i en megafon från taket och vägra medge något positivt så länge jag inte får som jag vill”

Skrivet av Kyraal:

Nu är det nere i 0.4.

<Uppladdad bildlänk>

Helt rätt. Det är viktigt med aktivism och att folk visar sitt missnöje med det de tycker är dåligt. Sen får man ju rannsaka sig själv när det kommer till vilken kamp man vill ställa sig bakom.

Problemet är ju att blizzard också vet att det inte förtjänar 0,4 så varför de ens ska bry sig om att det är så lågt. Ifall folk satte rättvisa betyg. Skulle snittet ändå bli dåligt, men säga något till den som faktiskt vill veta hur bra det är och samtidigt kritisera blizzard för microtransaction.
Ingen som vill spela spelet och ser 0,4 kommer tänka, ”åh det är så dåligt då spelar jag inte.”

Försvarar inte immortals på något sätt. Men går samtidigt inte att ta detta seriöst. Är det eviga antingen 1 eller 10 och vid det här laget känns det som de flesta som kommenterar och betygsätter inte har spelat själva.

Jag har inte spelat men om det är sant att man kan spela hela kampanjen utan problem utan microtransaktions så är ett betyg under 1 rätt löjligt.
En ok gjord sp kampanj borde iallafall ge 2-3 om man ger minus för påträngande reklam.

Att spelet är ”sämst” genom tiderna är bara trams, finns spel som inte ens varit spelbara.

Jag har väldigt svårt att få någon inlevelse när karaktären är stum :/

Skrivet av Shamanfox:

Suck, ok, låt mig måla en bild åt dig:

Lasse läser på FZ forum. Han är en gamer, kanske ung, kanske inte. Men han läser forumen och läser vad för åsikter folk har. Lasse ser att folk resonerar och poängterar ut varför MTX i Diablo Immortal är väldigt predatoriskt, där de försöker alla psykologiska knep i boken för att få dig, konsument, att spendera eller överspendera dina pengar.

Lasse är kanske inte en som spelar mobilspel, så han kanske aldrig lagt någon tanke på hur illa MTXen egentligen är. Men efter ha läst recensioner och diskussioner kring ämnet så har han fått bättre insikt i det hela.

Lasse i sin tur kanske kommer diskutera det med sina polare/kollegor/klasskamrater. Han kanske kommer diskutera eller nämna det till sin familj som kanske spelar mobilspel. Det i sin tur kanske väcker deras intresse i ämnet och kommer diskutera det med andra.

----

Diskussioner sprids. Bara för att man diskuterar det på FZ så betyder det inte att ordet stannar på FZ. Ordet sprids. Jag har diskuterat ämnet med polare som inte läser FZ forum. Jag vet att polaren har diskuterat det vidare med hans polare som är gamers. Det är möjligt att han även har nämnt det till sina kollegor.
Jag har även kommit in i diskussionen av Diablo Immortal på jobbet. Många som inte är specifikt intresserad utav mobilspel eller Diablo, men har nu lärt sig hur girig och predatorisk spelet är. De i sin tur kanske kommer ta och prata det med andra.

Vid något tillfälle så kanske det sprids till någon som har inflytande eller större röst, som försöker göra något mer för att få ändring. Men det måste börja någonstans.
Det finns en anledning varför det är ett stort samtalsämne just nu, och ju fler som engagerar sig desto bättre, oavsett plattform. Jag har sett folk som aldrig ens spelar mobilspel som har börjat diskutera kring Diablo Immortal och dess affärsmodell. Det hade inte hänt om ingen skulle diskutera det, om media inte skulle rapportera om det.

Det behövs inte att man måste skriva ett brev till regeringen. Det räcker att konsumenter säger ifrån och visar att de inte tänker lägga ner pengar på dåliga affärsmodeller som går ut på att utnyttja konsumenterna. Och ju fler som diskuterar desto större "spotlight" kommer det få, och kanske på så sätt uppmärksammar människor som faktiskt kan göra ett stort inflytande i det hela.

”Marknadens osynliga hand” har tyvärr mest visat sig vara en teori som i praktiken väldigt sällan faktiskt har den effekt som visa ekonomer teoretisera.

Argumentet till stöd för blizzard känns svaga.

Visst att man inte ska kunna få allt som E20, det gäller alla mobil spel. Men att inte kunna maxa en ända karaktär via f2p känns extremt. Inte bara det, även om du lägger pengar behöver du lägga sjukt mycket för att kunna maxa något.
Blizzard får CG med swgoh att se givmilda ut, och det är fan imponerande.

Skrivet av Aletheides:

Jag var blind alltså tack

Skrivet av waeress:

Till skillnad från Pathfinder-spelen så kommer det här vara designat för turn-based och det kommer inte ens ha någon rtwp (men vem vet det kanske någon moddar som gjordes med turn-based till Kingmaker).

Hallå, var har du hittat informationen? Kanske är blind men såg det ej på hemsidan.

Som flera andra skriver finns det ett antal böcker där imperiet samarbetar med ”xenos” och även är ute och driver individuellt. Det kräver dock rökige mer förklaring

Bra recension! Har också börjat spela och har väldigt svårt att slita mig

Skrivet av jeppe109:

En checklista är nog på plats för en garanterad succé
1: helt fel casting, alla skådespelare ska vara sämsta möjliga val för mass effect
2: vår egna värld och politik ska avspeglas i varje scen minst en gång. bonuspoäng om man lyckas med flera referenser i en scen
3: manus måste vara helt hjärndött och anpassat för alla så att alla kan "njuta" av serien

Någon annan kan fortsätta på listan, tappade intresset av att ens tänka tanken på hur illa skött det skulle kunna bli.

Personligen gillar jag både WoT och the witcher

Bara den stackars andra utvecklaren som jag missade