Inlägg av TryNotDo

Inlägg som TryNotDo har skrivit i forumet

Jag tror det är Star Trek elite force 2, gammalt quake3 engine spel som var ganska kul när det begav sig.

Nvidias shadowplay fungerar utmärkt och vad jag förstår finns motsvarande inspelningsmöjligheter för de som har AMD grafikkort. Kanske testa det innan du provar tredjepartsmjukvaror och se om det räcker till för dina behov.

Trevlig tävling!
Fast dock missade jag förmodligen var man skulle välja format. Såg efter jag skickat in att jag är med och tävlar om spelet till PS4 och det vill jag inte ha ( jag har redan drinkunderlägg ). Till PC hade varit trevligt, fast mössan lockar mest nu när det börjar bli kallt

Skrivet av dummle112:

skillnad på remake och remaster En remake tycker jag kan vara ganska annorlunda medan en remaster ska vara likadant fast uppgraderat ^^

Skrivet av uberpwnage2.0:

Håller med. Bara orden som blandats runt och knappt någon vet vad som är vad längre.

Precis, sen har vi även "redux" som t.ex Metro spelen råkade ut för, är väl snarlikt med en remaster, dessutom reboot som väl är synonymt med remake och "HD-version" som återigen är samma som remaster - fast ibland bara ett enkelt högupplöst texturpack.

Men nåja - Kärt barn har många namn

Nja, det är ju enormt lång tid mellan dessa konsolerna, så det blir ju svårt att jämföra dem rakt av.

Som vanligt skulle jag rekomendera att köpa en hyffsad spel-PC istället, det känns mer framtidssäkert idag....

Själv har jag prioriterat PC sedan jag köpte min sista konsol med Dreamcasten, jag har aldrig ångrat mig, det har blivit billigare i längden.

Man kan lätt bygga en liten spel-PC för 10K eller mindre, med överlägsen prestanda mot icke släppta konsoler, som man ställer i TV- bänken och kör med några handkontroller ut på sin TV. Man har mer prestanda och flexibilitet än låsta konsoler. Och kan själv välja när det behövs uppgraderas.

Skall man spela på TV, oavsett om PC eller konsol är källan, måste man investera i en väldigt dyr apparat., om man vill slippa "inputlagg". Nästan alla 4k TV-skärmar verkar vara rent skit i det avseendet.

Slutgiltiga beviset på att Calle är tidsresenär!

Vi vet redan att Carl varit i framtiden i Mass Effect som Shepard, nu spelade jag "The First Templar" i coop och siktade Calle igen redan på medeltiden.

Så uppenbarligen kan Calle, kanske även andra FZ-redaktörer beronde på hur generös tidsreseteknologin är, förflyttas i tiden.

Finns det ens någon tidsepok där man "inte" stöter på Calle?

Hah, det var ju lite småkul. Jag gissar på att det med lite dialekt kan vara svårt att skilja på "can't" och "cunt".

I stridens hetta kan det ju dock kvitta ( För egen del, för barn kanske det är en smula olämpligt )

lvl 52 med 315 spel. Medlem sedan 13 September, 2003.

Det finns "12876 titles on sale across Steam" enligt förstasidan, jag vet inte om ni räknar bort vissa spel, typ early access eller DLC, annars får han ju öka lite!

"Payday 2 win" då eller? ( någon måste ju säga det )

Skrivet av Preed:

Ugh -.- vad hände med att det är spelet som är det viktiga? Hur många odödliga klassiker spelades inte i mindre än 60fps? Super Mario 64, Goldeneye, Ocarina of Time, en miljarad till spel.

Självklart blir inte ett spel bra bara för att det har hög framerate, men ett bra spel får du en bättre upplevelse med utan onödiga fps låsningar. För övrigt är det spel från 90-talet du nämner, tekniken går ju framåt, det var inte 30fps hackandet i sig som gjorde spelen bra på den tiden.

Skrivet av DrDoom:

Hade varit kul se ett riktigt dubbelblindad test med en blandning av pc- och konsolgamers som får testa olika sorters spel som körs i 30fps och 60fps, på både monitor och tv osv och se hur många som faktiskt märker skillnad.
Och även testa att se hur folk reagerar om något som går 60fps sägs gå i 30fps och tvärtom. Många skulle nog då "se" fel som de brukar hävda på 30fps då fast det de spelar är i 60fps.

Ja, klart spel till pc ska ha valfri fps.

Men hur många märker det faktiskt i verkligheten om de inte vet om det? Människor är experter på lura sig själva känna skillnader på saker som är i stort sett lika, bara för att någon sagt att det är så.

Själv har jag en 120Hz skärm, utan fraps eller liknande igång ser jag direkt om spelet är cappat till 60fps när jag startar något nytt. Att folk inte skulle se skillnad på 30 och 60 fps tror jag inte en sekund på, det är sorgligt att det ens är en diskussion. Jag irriterar mig på 60 fps låsningar, 30 fps borde ärligt talat vara helt utdött nu år 2015.

Men visst det beror på speltyp och framförallt kontrollmetod, spelar man med handkontroll märks inte inputlagg och låg fps hackande lika tydligt som om man spelar med mus och tangentbord.

Kom med posten idag, fräsig tröja! Tackar ödmjukast.

Skrivet av NaxoS:
Skrivet av SWEBarb:
Skrivet av NaxoS:

Steam, DRM, blää.

vadå blä ? ja bättre det än dom gamla skydden som var värre...

Det var bättre när PC spelen inte hade några skydd alls. Köpte det, spelade, lånade bort, sålde. Sen kom nya generationen som tycker Steam är jättehäftigt och jättebra, sen vart det helt kört.

Tacka vet jag Sony.

Nu vet jag inte om du menar allvar eller är ironisk men visst var vissa saker bättre när spel var helt drmfria, fast Steam har många positiva funktioner också idag. Personligen var jag väldigt skeptisk till Steam i början, men ser numera fler fördelar än nackdelar med det.
Men Sony som dels har sin DRM-hårdvara ( en hel maskin man måste köpa plus abonnemang för deras inlåsta spel ) samt den kanske största DRM-skandalen i historien bakom sig: wikipedia skall kanske inte tas upp som något som bättre än Steam i det hänseendet

Själv tog jag det ganska lugnt med köpandet, det blev ändå tio spel dock, mest väldigt billiga sådana:

-Halo: Spartan Assault
-Sir, You Are Being Hunted
-Ziggurat
-Zeno Clash 2 ( coop )
-Trine 3 (coop )
-The Vanishing of Ethan Carter
-METAL GEAR SOLID V: GROUND ZEROES
-UnEpic ( coop )
-The Stanley Parable
-Earth Defense Force: Insect Armegeddon (coop )

Förvisso onödigt ändå med den enorma backloggen jag har

Oj, tack så hemskt mycket!

Visst, det kan leda till bättre modstöd från utvecklarna - fast å andra sidan blir mods som vanligt betal-DLC fast utan kvalitetstest och garantier för att det ens fungerar efter nästa spel-patch.

"Moddar" ett väldigt brett begreppp - det kan vara allt från en TC som är som ett helt nytt spel till någon usel ny textur på ett vapen t.ex.

Dessutom rent hypotetiskt: Titta på "dark souls" patcharna för 60-Hz och musfixen för PC...En utvecklaren släpper sitt spel innan det är färdigt - moddare fixar det och tar betalt för det - en del av kakan går till utvecklaren, voila så har dom så att säga tjänat ytterligare pengar på att släppa ett ofärdigt spel. ( godwill finns inte i spelbranchen längre i princip )

Även om det är en hypotes så känns det inte helt rätt att möjligöra att tjäna pengar på att göra ett dåligt jobb, eller hur?

Visst finns det moddar som är värda att betala för, men samtidigt har jag ogillat skit-DLC sedan det första häst-armor tramset dök upp i Oblivion - ganska intressant att det är just Bethesda med Skyrim som blir först ut med detta också på Steam.

Om man "moddar" för att tjäna pengar kan man lika gärna skapa ett "eget" spel. Moddande är vägen att lära sig på för många som är intresserade av spelutveckling och kanske inte något som en seriös spelutvecklare bör försöka tjäna pengar på.

Som en del tidigare nämnt tror jag mer på att donera för att visa uppskattning om man hittat en bra TC, eller liknande.

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Jaxz:
Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av TryNotDo:

Alltså haha, det måste vara något socialt expriment, det här med klänningens färger.
Klänningen var ju tveklöst vit och guld i dom första bilderna som dök upp på alla nyhetssidor. Dom är borttagna och utbytta mot bilder med en blå och svart klänning nu. Man kan ju ha olika färgton på sin skärm och även skilja på hur man uppfattar färger men detta var för bra och mer än vad en annorlunda ljussättning eller överexponering ger.

Hur som helst märkligt att sådant trams får sådant genomslag i vanlig nyhetsmedia...

Så du menar att sidor bara bytt bild mot en annan färg? Jag har haft bilden på min egna facebook och den har ändrat färg för mig flera gånger, till och med medans jag tittat på den.

Kolla videon jag postade tidigare i tråden så får man förklarat varför det byter färg. its all in your head

Ja det är klart jag förstår det. Snackade inte om dess verklighet utan mer att snubben i fråga tror att folk bara "trollar honom" genom att byta ut bilder.

Alltså, jag tror inte något, jag såg att dom bytte bilden. Det finns flera manipulerade varianter av samma bild. Det är inget svårt att öpna en bild i ett bildbehandlingspprogram och ändra färgtonerna. Den första var den lite mer inzoomade ( beskuren så att man inte ser bakgrunden ) som nästan ser vit ut med en svag nyans av blått som lika gärna kan tolkas som ljuset och där det svarta ser guldigt ut. Sen finns där flera olika bilder där det inte är lika extremt ändrat. Gör en google bildsökning så kan du se några olika bilder sida vid sida. Visst finns det optiska illusioner och att man kan uppfatta samma färg olika beroende på skuggor och ljus osv, men inte i detta fallet - det "är" olika bilder/olika varianter av samma bild!

Sen kan man nog tänka sig att trollningen i sig är att få mig engagerad i något så ovesäntligt som färgerna på en klänning

Alltså haha, det måste vara något socialt expriment, det här med klänningens färger.
Klänningen var ju tveklöst vit och guld i dom första bilderna som dök upp på alla nyhetssidor. Dom är borttagna och utbytta mot bilder med en blå och svart klänning nu. Man kan ju ha olika färgton på sin skärm och även skilja på hur man uppfattar färger men detta var för bra och mer än vad en annorlunda ljussättning eller överexponering ger.

Hur som helst märkligt att sådant trams får sådant genomslag i vanlig nyhetsmedia...

Skrivet av ELF:
Skrivet av showerguy:

Hmm liknar ett spel jag lirade mycket på Nintendo 64 förut. Kommer dock inte ihåg namnet!

I ena spelläget körde man futuristiska motorcyklar och i det andra spelläget körde man tanks av något slag på en arena.
Tänker vi på samma?
Inte F-Zero i mitt fall i alla fall.

Kan det vara Extreme-G ni tänker på? Jag minns dock inte att där var tanks i det.

Skrivet av toern:

Förstår knappt att så mycket folk tittar på musikvideos. Men det är väl just det att man sett för många generiska så att man missar de som fortfarande görs med kvalitet i åtanke, när man inte ser några alls.

Jag tittar i princip aldrig på musikvideos, däremot tittar jag ganska ofta på livekonserter och liknande, oftast äldre grejer dock, tur att man gillar lite "bättre" musik och inte sånt skit som antipiratjägarna är efter idag ( Sen hittar man ju nya grejer som man sen köper nåt ifrån ibland också, YT är en jäkla bra reklamplats )

Skrivet av Gaara:
Skrivet av TryNotDo:
Skrivet av Gaara:
Skrivet av sith:

Jag spelar allt oavsett plattform.
Dock hatar jag exklusivitet. Så jävla muppigt av utgivarna - ett hån mot oss gamers...!1

Nej, exklusiva spel/serier är bra, varför ska man annars skaffa flera platformar?

Det som är dåligt är exklusivt innehåll i multiplatform spel, där snackar vi djävulskap på hög nivå

Jag förstår inte hur man kan tycka att exklusiva spel är positivt alls ur en konsumentsynvinkel. Man tvingas köpa i princip samma hårdvara flera gånger om ( inget bra ur miljöhänsyn ) för att kunna spela alla spel. Det vore väl ekonomiskare att köra allt på den plattform man trivs bäst med?

Men sen spelar jag endast på PC nuförtiden så jag är ju lite jävig. Den senaste konsolen jag köpte var Dreamcasten.

Ja men det där går ju hand i hand....alltså man gillar ju en viss platform för att den har exklusiva spel man gillar.

Tycker PC och mobilmarknaden är mycket mycket värre ur miljösynpunkt. Kommer ny hårdvara hela tiden och ofta är det knappt någon prestanda ökning alls. Köpa ett eller två grafikkort varje år för 4-6tusen styck eller köpa senaste mobilen hela tiden är inte så ekonomiskt heller imo.

En konsol håller 6-8år.

Det där med miljön kan man sitta och spåna på länge om man vill:P

Tja, förstår vad du menar. Själv har jag ingen mobil sen 20 år tillbaks och min TV slängde jag i åtevinningen strax efter år 2000. Min bror har en 7 år gammal PC som fortfarande spelar allt som han är intresserad av. Man måste inte köpa nytt hela tiden. Det är liksom det som är hela poängen. Det skall inte vara hårdvara som styr spelen utan möjligen tvärtom, dvs om du sitter på för gammal hårdvara så kan det vara dags att uppgradera och belasta miljön ( Och det är ofta individuellt vad man uppfattar som för "hackigt" ).

Själv har jag en nästan 4 år gammal PC, mitt förra bygge är 10 år gammalt och används fortfarande. Köper / bygger man rätt kan en PC hålla länge. Det är uppgraderingar ibland, visst, men det är inte att "köpa samma sak igen" och man måste inte göra det ofta om man gör rätt

Kort sagt: Att varje gamer skall behöva sitta med minst 4 "boxar" under sin skärm/TV känns en smula onödigt...

Skrivet av Gaara:
Skrivet av sith:

Jag spelar allt oavsett plattform.
Dock hatar jag exklusivitet. Så jävla muppigt av utgivarna - ett hån mot oss gamers...!1

Nej, exklusiva spel/serier är bra, varför ska man annars skaffa flera platformar?

Det som är dåligt är exklusivt innehåll i multiplatform spel, där snackar vi djävulskap på hög nivå

Jag förstår inte hur man kan tycka att exklusiva spel är positivt alls ur en konsumentsynvinkel. Man tvingas köpa i princip samma hårdvara flera gånger om ( inget bra ur miljöhänsyn ) för att kunna spela alla spel. Det vore väl ekonomiskare att köra allt på den plattform man trivs bäst med?

Men sen spelar jag endast på PC nuförtiden så jag är ju lite jävig. Den senaste konsolen jag köpte var Dreamcasten.