Inlägg av Distordera

Inlägg som Distordera har skrivit i forumet

Skrivet av ohGr:

Ja det sägs ju att jorden resettar efter några tusen år med istider, vulkaner, floder o sånt som följd.
Kom igen, lever vi i ett IRL Populous?

Sägs och sägs … 8000-10000 år mellan istider. Vi är nära det nu från förra.

Skrivet av Arcadia:

Jag tvivlar dock på att de datorerna är anslutna till internet, och då är det ju struntsamma.

Vi har en hel del Win NT-servrar än… inte jättekul men vad gör man när man arbetar på en av Sveriges mest framstående industrier med massor av gamla maskiner med gamla ingenjörsstationer 😂

Hoppas ingen på kontoret goes postal pga de låga betygen

Skrivet av NordhNet:

Får du någon felkod?
Det kan ju vara så enkelt att din router blockerar någon port eller liknande. Har du kört en nätverksdiagnostest (eller vad det heter nu för tiden)?

Tack för svar!
Ingen blockering. Nätet funkar prima. Som sagt, testat flera linor med samma problem.

Varför går det aldrig att uppdatera Xboxet ...

Jag har ett grymt irriterande problem jag tänkte se om någon annan haft och hur det löste sig.

Det är ju rätt tätt mellan uppdateringarna nu på Xbox (series x) och jag får krångla vareviga gång..
Det går finfint att tanka hem uppdateringen men när det ska verifieras går det aldrig. Alltså aldrig som inte en endaste gång.

Jag får då tanka hem OSU1 (offline update) och efter ungefär 300 resume pga network failure så går det utmätkt att plugga in USB-stickan i xboxet och uppdatera den vägen. Spelkvällen förstörd varje gång..

Man kan ju enkelt tro att det är min lina det är fel på men jag har testat att uppdatera på olika linor inkl. via mobilen men det är lika..

Verifieringen går åt skogen och sen 300 resume på att tanka filen via Microsoft.

Nån som sitter eller har suttit i samma båt? Vad göra?

Spel har aldrig varit så billigt som det senaste decenniet (eller två!).

Ett NES-spel gav man ju i runda slängar 380:- för 1990 (jag tar inte gift på den uppgiften). Motsvarar ca 690:- idag. Har inte köpt ett fullprisspel för så mkt. Switchspelen är ju bland de dyrare med närmare 600.

Skrivet av star-affinity:

Finns det någon video? Rör sig träden mindre hysteriskt än i originalet? Hoppas.

Hoppas hoppas hoppas.
Man kan lätt vrida ner trädsvaj från 11 till 4. Störde mig enormt ganska länge.

Är det värt att spela om originalet eller ska man hosta upp för remaken?

Skrivet av hoppalängdhopp:

Har inte Saints Row alltid varit mediokert?

Saints Row har för mig alltid varit spelet man inte tänker köpa men köper senare ändå för att suget efter nästa GTA blivit för stort.

Mediokert ja men i en värld med väldigt hög standard att jämföras mot trots allt.
Brukar ändock ge några timmar skoj.

Hoppas dom lyssnar på fansen och gör mer Valhalla-likt gameplay.

Skrivet av NordhNet:

Jag hänger inte med här, vad har tradera med saken att göra och varför skulle MS stänga ner tradera?

Jag pratar om att ens Xbox-konto kan stängas ner, inte återförsäljare

Du skrev om EULA. Jag påminde om att det inte gäller i Sverige.

Skrivet av NordhNet:

Tror inte den säger så mycket. Tillverkaren väljer ju själva vilka som får sälja ens varor, så det är ju inte så konstigt.
Sen så finns det ju en anledning till att vissa koder är billigare via vissa sidor. Det kan vara att dessa är köpta genom stulna kreditkort och sen sålda till dessa sidorna osv.

Sen finns ju fenomenet med lokala subventioner för länder där ekonomin skiljer sig väsentligt från t.ex Sverige. Där har man ju sänkt priset för att ge invånarna i det landet en ärlig chans att kunna ta del av underhållningen.
Det kan också vara en anledning till att MS slår ner på konton som missbrukat detta, dvs EULA för kontot för tjänsten.

EULA är dock inte juridiskt bindande i Sverige. Det vore ju trist om de stänger ner Tradera för att jag vill sälja ett 12-mån-kort menar jag.

Jag fattar att de vill bromsa olagligheter men att köpa från exvis livekort borde ju vara ok. Nu sparar man bara ett par spänn där.

Ingen som kan tipsa om något billigt ställe som är legit?

Skrivet av magma:

Undrar samma sak. Läste något här om dagen att MS avbrutit prenumerationer som aktiverats med nycklar köpt från icke legitima återförsäljare: https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/xba_profile-xb...

"Subscriptions must be purchased directly from Microsoft digital store or via verified third-party retailers"

Osäker på om "guld-metoden" är laglig eller inte med tanke på vart dessa nycklar verkar ha köpts (eneba bland annat)... Finns säkert någon på forumet som har mer koll på hur detta fungerar.

Det låter ju lite märkligt att man inte får köpa koder var man vill - så länge de är lagliga såklart. MS verkar dock fokusera på hur man köper, inte vem som säljer. Undrar hur det står sig i Svensk konkurrenslag.

En annan gamepass-fråga:

Hur köper man gamepass billigast lagligt?
Jag har sett riktigt låga priser men det såg ju ut att vara något lurt.

Jag har redan använt ny kund - 10:- för en månad men har ingen lust att fortsätta betala fullpris. Använder det för sällan. Skulle vara fint att hitta till reapris.

Righton!

Skrivet av AplAy:

Tjo! Jag är i ett litet klurigt läge med en så kallad narcissist som jag har upptäckt efter ett par månader otur nog.

Jag har under ett par månader arbetat åt en gammal gymnasiepolare som visar sig vara en fullfjädrad narcisisst och till en början så kunde jag fakturera 222 SEK/timme inkl. moms. Efter några månader lyckades jag förhandla upp till 250 SEK/timme inkl. moms.

En annan svensk kund jag har så fakturerar jag 220 SEK/timme exklusive moms. Men denna får jag lite mindre arbete av. Här är grejen: varför jag tror starkt att det är en narcissist är för att andra som arbetat där har påstått liknande. Och i princip alla som "arbetar" i "bolaget" (det är ett AB men saknar besöksadress och är rätt så vilda västern i mitt tycke ur företagsperspektiv, bara 2st arbetar där just nu vilket är delägarna endast) har bara varit gamla bekanta och vänner som sedan skrämts bort.

T.ex. krävs det att man är tillgänglig flera dagar om dygnet så de kan ringa en stup i kvarten MEN man får bara fakturera för faktiskt gjort arbete. Så om någon ringer och ber mig göra något som avlastar en av de två delägarna i bolaget så får jag börja fakturera när jag börjar arbeta. Ingen ersättning som att agera som jour eller beredskap åt dem. Ha i åtanke nu att de drar in mellan cirka 100 000-300 000 SEK i vinst per månad än så länge.

Självfallet är det hela oxå lite "som man bäddar får man ligga" från mitt håll som fortsatte arbeta åt dem. Och nu när jag sagt att jag tänker avbryta samarbetet (vi har inget påskrivet förutom sekretessavtal, så finns inga åtaganden från varken mig (fortsätta jobba åt dem) eller deras sida (att betala min senaste faktura från maj månad) så att säga, så lär det komma mycket obehagliga saker: utpressning samt hot mot en och ens familj (dvs., mina föräldrar).

En annan detalj är att jag har pysslat med lite IT-jobb åt dem för de är inte lika tekniskt kunniga men då är jag ändå ingen IT-tekniker själv utan bara självlärd i viss mån. De vägrar anställa någon riktig IT-snubbe på deltid eller heltid eftersom "då kan timmarna dra iväg och pengarna försvinna".

I princip tycker de att man skall kunna ge sin själ åt "bolaget" och samtidigt jobba så billigt som möjligt åt dem eller nästan till och med gratis. Det är andra detaljen som får mig att tänka åt narcissisthållet.

En tredje detalj är denna som är intressant: jag har fått reda på olika håll att andra som tillfälligt arbetat åt dem och också hamnat i kläm har hört skit om mig och jag har hört skit om dem. Så narcissisten i bolaget försöker låsa en så man inte pratar med varandra för då skulle det komma fram hur illa det faktiskt är/var.

En fjärde detalj när jag påpekade om att de bör kunna investera i en IT-snubbe på heltid för att verkligen ta bolaget till nästa nivå istället för att bara använda gratistjänster på nätet som de gjort nu i snart 2 år är att de båda då sa något som påminner om "gaslihtning". Exempelvis skrev en att: "Det finns mer fakta runt detta så att ha en åsikt kring detta med begränsad fakta blir något missvisande, förstår hur du tänker och resonerar med den faktan du har."

Den som skrev det är dock inte den som är narcissisten men han har arbetat åt/med narcissisten i snart 2 år så jag tror narcissisten har format honom efter sin egen självbild (det ultimata barnet för en narcissist = en levande kopia av sig själv?). Narcissisten skrev dock i stil med att, "Det är kul att ha åsikter när man inte har alla faktan på bordet". Jag har ej kvar faktiska meddelandet men det ser rätt lika ut.

"Gaslightning" är väl klassisk narcissism där man försöker få sina "offer" att ifrågasätta sin egen verklighet? Påminner även om kultbeteende och går hand i hand med att försöka stänga ute alla inblandade personer från varandra genom att prata skit bakom deras rygg om hur dåliga de är att ha med att göra.

En annan som också kommer att avbryta samarbetet med dem som pressats till att göra mer än vad som står överenskommet i Offert (handlar om en hemsida) har fått höra saker från narcissisten att, "Kom ihåg att sova med öppna ögon om nätterna" och liknande.

Narcissisten beter sig lite som "maffia" kan man tycka? Så hur gör jag? Jag är mest orolig för min familj, inte så mycket för min egen del dock. Jag vill dock vara diplomatiska och "diskvalificera" mig själv om att "Jag var helt enkelt fel person för bolaget och jag ber hemskt mycket förlåtelse om det. Jag önskar er varmt lycka till i framtiden!"

Hej! Bra att du skriver av dig. Någon kanske redan har upplyst om detta men det du beskriver är inte narcissism utan mer tendenser till psykopati. De går ofta i varandra och en psykopat är ofta narcissist.
Men det du beskriver är manipulativt beteende och hänger inte sällan ihop med psykopati.

Vägen framåt är att vara smidig men stenhård. Du behöver avtal som innefattar din arbetande tid inkl jourtid. Men det gäller att vara smidig när man lägger fram det hela.

Finns ingen förståelse i detta så gör dig själv en tjänst och klipp banden helt. Det är allt eller inget med manipulativa personer.

Jag hann inte läsa hela tråden så ärendet kanske redan är löst. Bra för dig isf! Kämpa på!

Skrivet av bulleboss:

Känns som igår var första dagen sen jag sa det som det fanns en någorlunda acceptans kring läget ifrån min "motpart" (?).
En hyffsat normal vardag, utan kaos... men det är inte lätt, samtidigt som jag känner mig starkare än någonsin. Är så jävla upplyft av att jag äntligen är ärlig mot mig själv, känner mig ostoppbar.

Skulle kunna skriva tusen rader till om denna korta tid, men sammanfattar det med ultrakaos blandat med djupaste dalar och högsta toppar känslomässigt, och jag börjar hitta tillbaka till den JAG faktiskt är.

Lång väg kvar att vandra, men det är den värd.

Ok! Lite ljus alltså. Eller egentligen mycket ljus. Det är bra vågat i alla fall. Det är så jäkla många som sitter kvar och vantrivs år ut och år in. Man får ett liv.. skönt att höra att det känns rätt! Kämpa på.

Nya Sim City. Hypen var total. Alla gubbar som lirat sen -89 var överlyckliga. Jag har inte återhämtat mig än. Inte ens Cities orkar jag med … depp.

Skrivet av bulleboss:

Sitter i soffan i mitt eget hem å vet inte vart jag ska ta vägen. Tidigare idag sa jag till min flickvän/sambo/fru sen 15 år att jag vill separera. Herrejösses vad jobbigt det är.
Kan inte lämna huset samtidigt som jag inte kan vara kvar här... Inte ringa kompisar å prata heller, känns otrevligt på nå sätt.

Så får dela med er här istället, kanske knäppt av mig men på något sätt skönt att skriva av sig halvanonymt.

Hur går det nu när det gått en tid?

Skrivet av Tomas Helenius:

Man får ju blodad tand. Välthajmad nyhet. Man blir nog en fena på det där till slut.
Haj då!