Artiklar av Nosnos

0

Beat Down: Fists of Vengeance

Det låter som en potentiell höjdare. Ett spel som bygger på grundidén från klassiska beat ’em up spel som Double Dragon och Streets of Rage kombinerat med frihet och karaktärsutveckling kan verkligen få en gamer att börja hoppas. Nu krävs det emellertid mer än bara en bra idé för att göra ett spel roligt, något som tyvärr blir alltför uppenbart i Capcoms Beat Down: Fists of Vengeance.

0

FIFA 06

I samma veva som Sverige drabbas av frost och nederbörd drar sydligare länder igång sina fotbollsligor. Ungefär samtidigt ger EA Sports ut sitt årligen återkommande fotbollsserie FIFA. Som så många andra av sportgigantens alster har omdömena på senare år handlat om bristen på nyheter. Frågan är alltså om FIFA 06 kör på i uppkörda hjulspår eller chockar med större nyheter.

0

Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown

PC-versionen av Rainbox Six-serien har alltid haft en trogen skara av fans som alla gillar den väldigt taktiska och erklighetstrogna upplevelse som serien lyckas leverera. När det oundvikliga steget till konsolmarknaden skulle ske med Rainbow Six 3 insåg dock Ubisoft att vissa förändringar skulle krävas och detta främst när det gällde spelets tidigare fokus på taktik och realism. Rainbow Six skulle bli lättare att spela och även om många fans inte gillade denna utveckling så är det svårt att ifrågasätta beslutet med tanke på spelets framgångar. Med Rainbow Six: Lockdown har Ubisoft tagit ännu ett steg i utvecklingen mot ett mer arkadlikt gameplay något utan tvekan som kan ses både som något positivt och negativt.

0

NHL 06 (pc och Xbox)

Med en spelserie som till pc haft ungefär 13 föregångare är det lätt att tycka att man ska kunna förvänta sig en i stora drag felfri upplevelse i NHL 06. Tidigare titlar har inte lyckats på den punkten, de årliga uppdateringarna av serien innehåller av tradition få nyheter. Ändå letar sig nyversionerna alltid in på höstarnas försäljningslistor, så EA:s ovilja mot stora förändringar är förståelig. FZ har granskat både Xbox- och pc-upplagorna av den senaste instansen, för att se om försiktighetstrenden håller i sig eller om serien skaffat sig nytt kött på benen.

0

Delta Force: Black Hawk Down

För tolv år sedan skakades världen av tragedin i Somalia då en amerikansk Black Hawk-helikopter kraschlandade i Mogadishu. I det efterföljande räddningsuppdraget fick 19 amerikanska soldater och åtskilliga somalier sätta livet till. Åtta år senare kom Ridley Scotts filmgestaltning av händelsen och 2003 fick PC-ägare chansen att träda in i rollen som amerikansk soldat stationerad i Somalia, något som nu, två år senare, även Xbox-spelare får chansen att göra.

0

F.E.A.R.

Snacket kring Monoliths kommande titel F.E.A.R. har varit rikligt ända sedan det presenterades på förra årets E3-evenemang i Los Angeles. Japaninspirerad psykologisk skräck blandas med en stor slev blytung action a la John Woo där slowmotioneffekter och välimplementerad fysik ska få spelare att varva stora leenden med terrorfyllda utrop. För att undersöka den egna toleransen av nämnda ingredienser besökte FZ den svenska utgivaren Vivendi Universal Games för några timmars sparring mot klonade supersoldater, den mystiska Paxton Fettel och en läbbig flicka i röd klänning i spelets singleplayerdel.

0

Medal of Honor: European Assault

När det första spelet i Medal of Honor-serien såg dagens ljus 1999 till Playstation och tre år senare till PC hyllades det inte bara av en enig kritikerkår utan även av spelare världen över. Medal of Honor blev en försäljningssuccé och föga överraskande har det sedan släppts en ansenlig mängd expansioner och uppföljare som alltid hamnat högt upp på topplistor. Detta trots att många av dem inte har fått ett lika varmt mottagande som originalet. Det senaste spelet i serien har undernamnet European Assault och försöker inte bara bjuda på den kvalitet vi vant oss vid utan även en del nyheter som kan ge spelserien ny luft under sin vingar.

0

Batman Begins

Batman, en av de klassiska superhjältarna, är tillbaka med både ny attityd och kostym. Filmen Batman Begins som har premiär i slutet av juli här i Sverige ska enligt filmmakarna själva visa upp läderlappen som en annorlunda hjälte än den traditionellt felfria person som vi vant oss vid genom åren. Även om du måste vänta en månad på att få se filmen på en biograf nära dig så kan du dock redan nu få en dos av den nya Batman i spelversionen av filmen som nu släppts till alla format du kan tänka dig. Men lever spelet med denna renoverade hjälte upp till förväntningarna eller är det bara ännu ett i raden av halvdana spel som bygger på en storfilm?

0

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

Det var länge sedan George Lucas rymdepos var hetare än vad det är just nu. Äntligen får fans över hela världen chansen att se den sista delen i filmserien som hjälpt till forma en hel generation, mycket tack vare den ofantliga mängd av handelsvaror som ackompanjerar varje ny film. En av de mer självklara kringprodukterna är de officiella spel som av tradition släpps till alla format som anses nödvändiga, det vill säga alla som existerar. Det har därför nu åter blivit dags att leta fram ljussabeln ur garderoben och vässa kraften, det är dags att leka Jedi igen.

0

Pariah

Speltillverkare som försöker slå sig in i FPS-genren har det verkligen svårt att leva upp till de högt uppskruvade kraven i år - ett faktum som främst kan skyllas på förra årets smått fantastiska titlar. Moderna klassiker som Half-Life 2, Far Cry och Chronicles of Riddick, titlar som alla höjde ribban som nya spel i genren måste ta sig över. Digital Extremes, med storsäljare som Unreal och Unreal Tournament på samvetet, borde dock ha alla förutsättningar för att lyckas med sitt Pariah. Spelet hyllades för nästan exakt ett år sedan på E3 och nu är det äntligen dags för entusiaster världen över att avgöra om vi ska tro hypen eller inte.

0

Brothers in Arms: Road to Hill 30

Den tyska eldgivningen var urskillningslös. Allt som hamnade i MG42:ans väg skulle få den efterlängtade biljetten hem - men i en kista. Hemma skulle sörjande änkor, mödrar och fädrar vänta. Den vemodiga tanken fick Matt Baker att för ett kort ögonblick glömma hur hans män i fallskärmsjägarnas 101:a division inväntade klartecken på att flankera tyskarna i det lätta duggregnet. FZ har satt Gearbox omtalade FPS-titel Brothers in Arms: Road to Hill 30 under lupp, och funnit att spelet är en ovanligt ambitiös historia med tekniska problem. Följ med oss i en tresidig dubbelrecension där vi ställer såväl PC- som Xbox-versionerna mot väggen i svettig korseld.

0

Hearts of Iron 2 (English)

In a time when most companies developing strategy games have turned their focus towards realtime based conflicts rendered in 3D, Swedish Paradox Interactive has done the complete opposite. The company's first title - the critically acclaimed Europa Universalis - was the first game to set the trend, which ever since has ensured qualities like historical accuracy on top of a strategic depth that goes far beyond mere combat. Hearts of Iron 2 is Paradox' latest attempt to bring up the quality of World War 2-based games a notch.

0

Hearts of Iron 2

Under en period då strategispelsgenren blivit mer och mer inriktad på småskaliga realttidsspel där 3d-grafik har fått en allt större roll så har svenska Paradox Interactive gått rakt mot strömmen. De började med det hyllade Europa Universalis och har sedan dess släppt flertalet strategispel där stor möda har lagts ner på historisk korrekthet och att ge spelet ett strategiskt djup som går långt utöver att bara leda sina styrkor i strid. Med sitt senaste spel Hearts of Iron 2 försöker de ta andravärldskrigsstrategi till en ny nivå.

1

Årets spel 2004

Dagen till ära konstaterar vi att ännu ett år hittat på att glida förbi i ett tempo som tarvar frågor av arten: "Rackarns, är 2004 redan slut?!". Bra spel har som bekant en tendens att öka tidens tempo och för att du inte ska tappa greppet har FZ i vanlig ordning sammanställt det gångna spelårets höjdpunkter och besvikelser. Mycket nöje och gott nytt år!

0

Interview with Paradox about Hearts of Iron II

Hearts of Iron 2 could be considered to be standing somewhere between Strategy game and a history book. It's a game with more accuracy of history than ever seen before and it's up to you how you choose to
discharge your powers. We had a chance to sit down with game designer Joakim Bergqwist and talk about the current state of the game and how things have turned out so far.

0

Intervju med Paradox om Hearts of Iron II

Hearts of Iron II balanserar med båda fötterna på linjen mellan strategispel och historielexikon. Ett spel med större historisk korrekthet har vi inte sett på länge och i det är makten i ditt land din att förvalta som du vill. Vi satte oss ner med game designer Joakim Bergqwist och pratade om hur spelet artat sig nu inför dess release.

0

Red Orchestra 2.1

0

Unreal Tournament 2004

Så var det återigen dags för FZ:s redaktörer att bege sig in det enorma universum som utgörs av Unreal-serien. Föregångaren blev inte alls den hit många hade räknat med och frågan är ju självklar: Håller verkligen UT2004 måttet? För att få reda på svaret har Simon, Robin och Calle offrat både privatliv och sömn för att ge er domen. Resultatet blev en sex sidor lång recension av vad som tycks bli ett av årets riktiga höjdarlir.