Artiklar av Nosnos

0

2006 FIFA World Cup

Fyra år har passerat sedan Brasilien fick lyfta VM-pokalen på Yokohama-stadion i Japan, men nu är fotbolls-VM bara någon månad bort. Sjävklart kan inte en aktör som EA Sports låta ett sådant tillfälle gå dem förbi och de släpper i dagarna det officiella VM-spelet till alla tänkbara format. Efter att ha testat Xbox360-versionen går det emellertid bara att hoppas på att den verkliga turneringen blir betydligt bättre och roligare än den virtuella.

0

Tomb Raider: Legend

De senaste åren har inte varit lätta för världens mest kända spelhjältinna. Efter sin bejublade debut i 3D-grafikens linda har Eidos mjölkko inte direkt rosat marknaden med kvalitet varesig det gällt spel eller filmer. I sin debut till den nya generations TV-spel har dock Lara Crofts skapare Toby Gard anlitats för att ta Tomb Raider tillbaks till sina rötter och förhoppningsvis visa att det fortfarande kan vara kul att utforska ruiner.

0

Far Cry Instincts Evolution

När Crytek släppte Far Cry för två år sedan slog det ner som en bomb i spelvärlden och många anser att det till och med är ett bättre spel än Half-Life 2. Det var därför inte någon större överraskning att serien tog steget över till Xbox med Far Cry Instincts och där upplevde en liknande succé. Nu är den tredje delen i serien här och frågan är om de tre delerna har släppts lite väl tätt inpå varandra.

1

Elder Scrolls IV: Oblivion

Så har det äntligen anlänt Bethesdas fjärde del i Elder Scrolls-sagan och ett av de mest hypade spelen sedan Half-Life 2. Förväntningarna har nästan nått sjukliga nivåer efter att vi blivit matade med fantastiska skärmdumpar och filmer som visar upp en fantasivärld som vi tidigare bara kunnat drömma om. Men kan spelet verkligen leva upp till de högst ställda förväntningarna? FZ gav två medarbetare uppdraget att ta reda på detta, den ena fick spela det till PC, den andra till Xbox360 och det här resultatet av deras intensiva testande.

0

Medusa 5.1 Progamer Edition

Det är inte ovanligt att datorägare lägger ner tusentals kronor på att få ett spel att se så bra ut som möjligt på skärmen samtidigt som de helt förbiser ljudet. Sanningen är den att för den totala spelupplevelsen behövs bra ljud, något som i det närmaste är en omöjlighet utan surroundljud. Länge var detta något som var både dyrt och tog mycket plats, men med ny teknik kan ljud avnjutas från alla håll och kanter också med hörlurar. Ett av alternativen är Medusa 5.1 Progamer Edition som försöker erbjuda härligt 5.1-ljud med ett riktpris på 849 kr.

0

FIFA Street 2

Det första spelet i FIFA Street-serien var knappast någon av Electronic Arts bästa titlar. Skam den som ger sig dock och nu är EA Sports Big tillbaka med del två i serien som ska förena traditionell fotboll med akrobatik. Fungerar det bättre den här gången? Nja, knappast.

1

Black

Criterion Games är kända för att göra titlar med en stor dos av action och explosioner. Och även om de har serien Burnout under sitt bälte är det frågan om deras nya titel Black inte tar steget ännu en bit längre. De brittiska utvecklarna har i sin FPS-debut tagit intryck av Hollywoods tyngsta actionfilmer och slutresultatet är verkligen något som du vill leka med.

0

Black

Även om Playstation 2 sjunger på sista versen utvecklas det fortfarande en mängd högintressanta spel till Sonys snart sex år gamla konsol. Ett av dessa är Criterion Games mytomspunna Black som först visades för stängda dörrar under E3 2005. I november fick emellertid FZ se det med egna ögon och nu har vi även fått chansen provspela det minst sagt actionfyllda FPS-spelet.

0

Dead or Alive 4

Team Ninja har utvecklat två av de bästa spelen till Xbox med Ninja Gaiden och Dead or Alive Ultimate. Det var därför inte någon större överraskning att Microsoft ville att de skulle släppa en av lanseringstitlarna till Xbox 360. Nu blev det inte någon lanseringstitel, men det är ändå en titel som Microsoft hoppas ska locka många gamers till att köpa deras nya konsol och det har tveklöst potential till att göra just det.

0

NBA Live 06

Basket är inte en av de populäraste sporterna i Sverige men den är desto större i resten av världen och har därför alltid varit en av EA Sports viktigaste titlar. Deras NBA Live-serie har länge varit ohotad på tronen men konkurrensen hårdnar mycket tack vare 2k-Games som gör stora framsteg. EA Sports har emellertid fördelen av att vara först ut till Xbox 360 och med tanke på den kvalitet NBA Live 06 håller behöver de alla fördelar de kan få.

0

Harry Potter and the Goblet of Fire

Få saker är lika säkra i spelvärlden som att det vaknas en mängd Harry Potter spel när ännu en bok i JK Rowlings serie om den unga trollkarlen har filmatiserats. Då de tidigare spelen i serien har varit av både varierande typ och kvalitet är frågan om Goblet of Fire med sin actionbetonade spelstil hamnar på den över halvan.

0

Quake 4

Få spel var lika efterlängtande under 2005 som Quake 4 till PC. Förväntningarna var stora, troligtvis för stora då spelet trots ett gott mottagande från både press och spelare inte lyfte till de höjder som de tre föregångarna nådde. Många skyllde detta på att spelet inte var exklusivt utvecklat till PC utan även till Xbox 360, något som av många anses vara rena döden för ett FPS. Men efter åtskilliga timmars kämpade mot allehanda monster i läckert designade miljöer är frågan snarare om det inte är tvärtom, att det är PC-versionen som skadat Xbox 360-versionen.

0

Årets spel 2005

Efter en intensiv nomineringsperiod dagarna före jul och en lika intensiv omröstning nu i mellandagarna står det klart vilka spel ni besökare anser är årets bästa. Det kan bara finnas en segrare på vardera prispall men de egentliga vinnarna är vi spelare som upplevt ett fantastiskt spelår.

0

Madden 06

EA Sports har alltid haft en förkärlek för att vara först ute med sina sportspel till en ny konsol och Xbox 360 är inget undantag. Att vara först har sina uppenbara fördelar, men som den senaste inkarnationen av Madden visar kan det även föra med sig en stor mängd nackdelar.

0

Condemned: Criminal Origins

Av alla lanseringstitlar till Xbox 360 är Condemned: Criminal Origins en av de allra minst marknadsförda. Väldigt mycket ljus har riktats mot Perfect Dark Zero, Project Gotham Racing 3 med flera. Frågan är om Microsoft inte borde ha dragit mer nytta av Monoliths spel som verkligen bjuder på en skräckupplevelse utöver det vanliga.

0

Perfect Dark Zero

Rare har en mängd klassiska spel på sitt samvete. En av deras mer moderna klassiker är Perfect Dark som släpptes till Nintendo 64. Till releasen av Xbox 360 har nu de brittiska utvecklarna äntligen blivit klara med uppföljaren som mer eller mindre frivilligt fått rollen som flagskepp för den Microsofts nya konsol. Mycket att leva upp till med andra ord, klarar spelet verkligen av att leverera?

0

Project Gotham Racing 3

Det är ingen ovanlighet att racingspel har en stor roll att spela när en ny konsol släpps. Det är ofta de som visar vad den nya maskinen går för när det gäller grafik och ljud. Så det var knappast någon som blev förvånad när Microsoft tillkännagav Project Gotham Racing 3 som en av de titlar som ska lanseras med Xbox 360. Men kan Bizarre Creations verkligen lyckas leverera ett tillräckligt bra spel för att locka nya köpare, det är frågan.

0

EVE Online: Red Moon Rising

EVE Online står inför en ny patch och som FZ:s representant fick jag packa min väska och bege mig ner till Köpenhamn för att ta en närmare titt. Jag kom dit utan någon större kunskap om spelet utöver det som min nyfikenhet gett mig. Men efter att ha fått möjligheten att tala med några inbjudna EVE Online-spelare och männen bakom rymdäventyret blev det allt tydligare att EVE Online är massivt, i ordets rätta bemärkelse.

0

Battlefield 2: Modern Combat

DICE:s Battlefield-serie har sedan det första spelet kom ut 2002 varit en av de stora aktörerna på PC-marknaden. De svenska utvecklarna har nu bestämt sig för att även slå sig in hos konsolanvändarna, något som kan vara en nog så svår nöt att knäcka. Deras första försök är Battlefield 2: Modern Combat som med grunden i PC-spelet Battlefield 2 men med betydligt större fokus på den ensamme spelaren ska ta serien från datorstolen till TV-soffan.

0

Dead to Rights II

När Dead to Rights kom 2002 var det ett spel som satte action och våld i förarsätet samtidigt som det slängde story och djup i bakluckan. Det har nu gått tre år och del två är här. Har Namco ändrat på konceptet? Givetvis inte. Dead to Rights II är precis lika mycket, om inte mer, pangpang och lika lite handling som originalet.

0

Civilization IV

Få spel har orsakat lika många sena nätter som de i Civilization-serien och många är de som fallit offer för den sjukdom som kallas för "Bara en omgång till". Nu har Sid Meier släppt del fyra i sin legendariska spelserie och frågan är om han inte har överträffat sig själv ännu en gång.

0

DOOM 3: Resurrection of Evil

När omvärlden fick nys om att Doom 3 skulle släppas till Xbox började olyckskorparna att kraxa så högljutt de bara kunde. Inte kunde ett PC-FPS fungera på konsol, speciellt inte ett gjort av FPS-kungarna på id Software? När det sedan väl kom var det nog många som blev förvånade över resultatet, id hade verkligen lyckats föra över Doom-serien till konsolvärlden och det med bravur. Nu har också PC-expansionen Resurrection of Evil tagit steget över till den andra sidan och det med en del överraskningar i bagaget.

0

SSX On Tour

När den första delen i SSX-serien släpptes var det som ett av flaggskeppen vid Sonys release av Playstation 2. Spelet hjälpte konsolen att bli en riktig storsäljare och vi har sedan dess fått se två uppföljare. Med SSX Tour försöker EA Sports nu locka oss tillbaka till skidbacken med vår snowboard i högst hugg ännu en gång men hur långt kan en ny frän yta men samma gamla goda innehåll verkligen räcka?

0

Marvel Genesis: Rise of the Imperfects

Det råder verkligen ingen brist på superhjältespel och med tanke på dess popularitet är det knappast någon som är förvånad. Kvaliteten lämnar dock en hel del annat att önska då den stora majoriteten av spelen inte varit i närheten av någon "Årets spel"-utmärkelse. Bakom Marvel Genesis: Rise of the Imperfects står dock utvecklarna som arbetat på både Vampire: The Masquerade och Starcraft Ghost så kanske skulle detta kunna bli ett undantag.

0

Logitech G7 Laser Cordless Mouse

Som gamer är man naturlig misstänksam mot allt som har något med trådlöshet att göra. Få saker är lika irriterande som att skylla en förlust på sin mus eller tangentbord för att inse att det faktiskt är en legitim bortförklaring. Logitech är övertygande om att även trådlösa möss kan brukas av även de mest hårdkokta användarna och har för att bevisa det släppt den trådlösa musen G7 Laser Cordless som utlovar en helt laggfri spelupplevelse.

0

FZ spanar in EA:s kommande spel

Nu i höst firar EA tio år i Sverige och framför sig har man releasen av flertalet stora titlar både till PC och konsol. Under torsdagen bjöd således företaget in den samlade spelpressen för att visa upp sina titlar och FZ var såklart på plats för att insupa intrycken.

0

The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge

Att lägga ner stora pengar på utvecklingen av spel till filmtitlar är inte svårt att motivera när det handlar om kioskvältare som Sagan om Ringen / Stjärnornas Krig. Däremot känns det inte lika självklart att göra ett spel som bygger på en 12 år gammal film som inte kan påstås ha något annat än en liten men hängiven skara fans. Det är emellertid just det som Capcom har gjort i spelet The Nightmare before Christmas: Oogie’s Revenge, som föga förvånande bygger på Tim Burtons animerade mästerverk.