Inlägg av bogani

Inlägg som bogani har skrivit i forumet

Det var vänster 3 i början på SS3 alla pratar om? Ja där hamnade man i ravinen. Då hade jag ändå rekat sträckan en gång innan men det kändes nästan som att kartisen var senare i klubben än i TT?

Överlag gillar jag inte Corsica. Tycker det håller låg kvalitet rent designmässigt och fysiken kommer inte riktigt till sin rätt här. Var tvungen att hoppa in i Estland och dra ett par sträckor med Fabia WRC'n för att få tillbaka rätta känslan igen 😏

Inget fan av GruppB då hoppar nog över veckans tävling, hade föredragit Twingo Cup 😋

Skrivet av Lappen:

Jag håller med om grafiken. Inte för att vara negativ men stundtals är det ju ett skämt. Regnet ser ju riktigt dåligt ut, speciellt när det kommer på vindrutan. För att inte tala om upplevelsen i water spalsh, kraftigt lagg och 8-bitars vattendroppar på rutan. Spontant har dem en hel del polering- och optimeringsarbete framför sig.

Ja det är minst sagt spretigt visuellt. DR2 var tekniskt mycket mer polerat, även om jag inte är jätteglad i den hur stiliserat det ibland ser ut. Jag föredrar den lite mer realistiska stilen i WRC, men ibland ser det ut som röva, ibland riktigt bra.

Hört från folk på insidan att vädereffekterna hade outsourcats och det återkom i katastrofalt skick, vilket de är bittert medvetna om.
Fun fact är att killen som jobbar med partikeleffekterna är svensk, dammolnen är hans 'baby' och dessa kan man verkligen inte klaga på 🤗

Skrivet av LOVEMEISTER:

Första gången man installerar TM Control Panel ska det dyka upp en mapp i startmenyn som heter "Thrustmaster FFB Racing wheel" och där kan man hitta en genväg som heter "Control Panel". Det låter kanske som att det redan är den du använder.
När man använder TM Control Panel bör man inte ha nåt spel igång och sedan när man är färdig stänger man den genom att klicka OK. Det står en varning om detta längst ned till vänster i fönstret.

Själv kör jag 900 grader, 100 saturation och Soft Lock på. Enligt en YouTube-kommentar från RALLYTechnical så vill man också ställa in linearity så här:
"Now linearity, that is slightly out in game. I do have a per car guide but forgot to add it into the video"
"Linearity is as follows:
540 = 0
720 = -1
900 = -2
1000+ = -3"

Fattar inte varför man någonsin skulle behöva använda sig av Linearity med ratt. Allt annat än 0 gör att styrningen inte är linjär med rattutslaget. Du får alltså antingen en styrning som är skarpare initialt men avtar ju mer du vrider ratten, eller tvärtom.

Skrivet av 34 Anders Alm:

Har Soft lock off, med drivrutin menar du i T.M ? Men det är där jag ej märker skillnad mellan 540 o 450.
Kan ej trycka verkställ, även genväg är svårt att fixa med Win 10 o 11. Får gå via control panel.
Det var därför jag undrade om man tex kunde sätta 80 i saturation, så styrningen blev rappare.

Precis drivisen menar jag rattens mjukvaruprogram. Testa att ställa ner Saturation 10 i taget från 100 och hitta något som passar. Du kan också testa Linearity men skulle inte rekommendera det.

Kolla också i spelet så att det inte är satt någon form av deadzone på styrningen. De introducerade större deadzones by default i patch 1.4, har för mig att det bara var broms/gas/handbroms dock.

Skrivet av 34 Anders Alm:

Om jag vill testa lite rappare styrning kan jag minska steering saturation då ?
Kör 540 i Thrustmasters program, provade 450 men i T.M program kan jag ej trycka verkställ längre.
Så känns inget i körningen när jag ändrade.

Fan va många kör snabbt i Kenya, får vara glad om man hamnar topp 15.
Tycker själv körningen känns ok, tills man kollar era tider.

Tänk på att du måste ha Soft Lock på Off om du vill ha samma rotation i alla bilar.

Vill du testa 450 grader så ställer du antingen 450 i drivrutinen och Saturation på 100, alternativt 900 i drivrutinen och 50 i Saturation(motsvarar då 50% av 900 som du har i drivrutinen).

Riktigt tajt powerstage! Hade en halvsnurr i sektor 9 som kostade 2-3 sekunder. Fram till dess låg jag lite före nuvarande ledare men tappade lite därefter. Kul funktion att kunna jämföra spårval och grejer via Racenet med alla!

Gillar verkligen Kenya. Tycker även S2000 är roliga då de har lite säregen karaktär med 4WD och sugmotor.

Så otroligt mycket lättare att hålla bilen på vägen när det går fort i WRC.

Gick rätt bra fram till SS4. Antingen var det en felnot eller missade jag den bara. Ut i ett stenröse bar det med en punka som present. Tog ett tag att komma loss. Valde dessutom att byta hjul på sträckan då jag är osäker på om det sköts automatiskt mellan sträckorna eller ej?

Nåväl, blev att ladda ordentligt på SS5 istället.

Hur många är Embracer-kopplade? 5800? 👀

Åkte på en dubblepunka(högersidan) vid shakedown. Glad i hågen tänkte jag att det automatiskt krängdes på nya däck när man startar rallyt men tji fick jag. Bytte framhjulet efter 50m och får således köra hela sträckan på bara fälgen höger bak då jag bara hade ett reserv. Splendid 🤗

Blev nån avåkning och nån snurr, som grädde på moset glömde jag att häkta på nya sulor vid servicen så det var lite hårigt sista två sträckorna. Hela rallyt på samma däck är icke att rekommendera 😅

Jag ifrågasätter mitt eget bilval just nu. Satan vad trött Polon är, spec när det går lite uppför

Missar jag nåt eller kan man inte se hur långt efter man är vid varje split när man är på sträckan? Testade full OSD men jag ser likförbannat bara mina egna split?

Med en liten tös på 1,5 år finns det dessvärre ingen tid till att träna några sträckor så några topplaceringar lär det inte bli.

Inget stort fan av RWD generellt sett i nya WRC, men Porschen kändes ändå rätt trevlig må jag säga. Ett tips om man vill undvika att tappa röva mid corner(satans otyg) är att göra bakänden så mjuk det bara går. Känns som en generell regel när det gäller bakhjulsdrivet.

Skrivet av androsynth:

Det kan ju inte bli värre än skicket Trespasser var i när det släpptes iaf 😅

Haha. Trespassers 'health bar' 😂

Skrivet av lerb:

Hallå igen folket, ni som varit med här sedan tidigare vet ju att jag lider av SVÅRT galloperande kontrollbehov och nu ser jag att det börjar trilla in folk i klubben som jag inte känner igen namnen på från forumtet här. Förmodligen så har folk lite olika användarnamn här och var vilket såklart är OK, men jag vill ha koll på att det faktiskt bara är vi FZare som är med i klubben. Det blir svårt när jag inte vet vem som är vem.

Därför ber jag er alla (som har ett annat användarnamn på racenet) om ni snälla skulle kunna meddela detta till mig så att jag kan "para ihop" rätt förare med användare här på FZ. Det hade varit väldigt snällt

Slut på meddelandet

(Tillägg efter slut på meddelandet: jag återkommer med schema etc framöver under nästa vecka - min tanke är att vi kör lite "lekstuga" med olika testrallyn osv fram till nyår så inleder vid 2024 med en ordentlig käftsmäll i form av Säsong 1 av FZDZ WRC 2024)

Jag läste att du hade gallopererat dig först 😋

Skrivet av Tomas Helenius:

Codies har ju lovat att spelet ska ha VR, då tycker jag det är bättre att det finns med från start. Varför hålla inne på funktioner? Turn 10 har ju aldrig lovat att Forza ska få VR.

Med tanke på hur uruselt optimerat det är just nu så känns det helt otänkbart att det ska fungera acceptabelt i VR, oavsett rigg. För har de lite att putsa på minst sagt.

Men fysiken och framförallt FFB känns utomordentligt bra tycker jag. Skönt att slippa småspy så fort det är asfalt denna gång 😄

Bra preview. Tycker det både ser och inte minst låter, fantastiskt.

https://youtu.be/kXWhmttFafM?si=QVKat9CUHNJSK0Yy

Tycker det skiljer sig ganska markant från DR2 ur ett visuellt perspektiv. Det har satsat mer på realism än stiliserat som DR2.

Sen är det en preview build som är antalet månader gammal, det ska man ha i åtanke.

Fysikmässigt tycker jag det ser bättre ut. Asfalten ser bättre ut, om än inte fullt lika bra som gruset, men ett steg i rätt riktning.
Bilarna ser även lite 'långsammare' ut vilket är positivt enligt mig. I DR2 var du uppe och nosade på 190-200 med R5-bilarna utan större problem, vilket inte riktigt speglar verkligheten.

Ni får plocka bort detta om det inte passar, men eftersom det är rallygrottan tänkte jag att det är målgruppen.

Ingen som är intresserad av en 5" simdash till sin setup? Drivs med usb-c och t.ex Simhub. Dra iväg ett PM till mig om intresse finns.