Men sanningen är ju att sexet i GTA-serien, förutom Hot Coffee då, varit just dold. Ett mörkt rum, en skakande handkontroll, that’s it.

Med GTA V tar Rockstar ett stort kliv framåt på den fronten. Jag vet inte vad som ändrats i världens regelverk, men det som inte gick att visa i mitten av 00-talet verkar gå nu. Gå på strippklubb och se kvinnorna dansa. Ta sedan med dem till ett bås bakom scenen och betala för en dans med nakna silikonbröst i ögonhöjd; smek dansarna och flirta med dem för att försöka få en mätare fylld. På så vis blir det som ett slags minispel, särskilt som man måste undvika utkastaren att se en. Den privata knädansen pågår så länge man vill.

"Det som inte gick att visa i mitten av 00-talet verkar gå nu."

Med prostituerade är det lite annorlunda; man får söka upp dem på lite öde platser och betala dem för sex som tar någon halvminut. Det finns tjänster för 50, 70 och 100 dollar. Köper man samlaget för 100 dollar hoppar kvinnan upp i ens knä, stönar och säger saker som ”that’s the hardest cock I’ve ever seen” och ”that’s it daddy boy”.

Det här är inte en krönika om kvinnobilden i GTA V, den har det redan sagts mycket om. Och tvärt emot vad en del antagligen tror är jag alls inte emot sex i spel. Däremot är sex knepigt att gestalta i alla konst och kultur. Att många filmregissörer undviker allt för tydliga sexscener har inte bara att göra med åldersgränser och moralpanik – det är rätt och slätt svårt att skildra sex på ett bra sätt. Det gäller även litteratur och konst. Och när det gäller spel har jag faktiskt fortfarande inte sett någon skildring av erotik eller sex som jag tyckt varit riktigt bra eller ens intressant.

GTA V döljer inte sexet och stripporna.

När GTA tidigare valt att skildra sex med en skakande handkontroll så var det å ena sidan en irriterande kompromiss eftersom Sam Houser och hans Rockstar uppenbarligen vill mer. På så sätt väldigt störande även för mig som spelare; jag vill att skaparna ska kunna fullfölja sina visioner, oavsett om jag kommer gilla slutresultatet eller inte.

Men å andra sidan var det kanske ingen dum lösning; det var ju i själva verket ganska nära just hur många regissörer väljer att visa sex - de visar vägen fram till det, men överlåter själva aktiviteten till tittarens fantasi. Det är inte detsamma som att det inte går att skildra sex både vackert, erotiskt i film och litteratur - eller för den delen skitigt och fult. Det finns åtskilliga exempel på det.

"Du kan hämta upp dem med bil i Stockholm, Göteborg och Malmö"

Men vad som händer när nu Rockstar slutligen lyfter på skynket och äntligen får uppfylla den där drömmen de haft ända sedan San Andreas är, om du frågar mig, att de misslyckas kapitalt. För medan resten av karaktärernas kriminella liv skildras med ironi, humor och stor distans, blir sexet tvärt om tämligen realistiskt. Ta den där mc-historien igen; det är ju så galet orealistiskt alltihop att man inte för en sekund tänker att det skulle kunna hända. Du ska hämta en mc, ett gäng dyker upp och alla skjuter hej vilt tills femton-tjugo av fienderna är döda. Snabbt går det också, hela striden ovan, fram till att du har tagit tillbaka motorcykeln tar under tio minuter.

Därför blir våldet och kriminaliteten i GTA V så roligt och hämningslöst; det är en fantasi och skildrat så. Det finns inte på kartan att man skulle ge sig på vare sig det skjutande, rattande eller rånande man ägnar sig åt i spelvärlden i det verkliga livet. Att slita ut någon ur deras sportbil, sedan sno bilen och köra i fel riktning, köra över folk och slutligen göra ett stunthopp från tio meters höjd - det går inte att göra i verkligheten. Tanken slår en inte ens.

Men - och här kommer poängen - att gå på strippklubb, betala för en knädans och smeka kvinnan som dansar kan du göra i vilken amerikansk stad som helst. Du kan göra det nästan i varenda europeisk också.