Hamburgare skall vara?

Releasehästryttare
Hamburgare skall vara?

Hög eller bred?

Medlem

Enklare att äta en bred burgare!

Det är de enkla svaret

Skribent

Bred, givetvis. Hatar trenden med tornburgare som är omöjliga att få in i truten.

Medlem

Tycker att det är två extrema fall det där… något mittemellan? Den breda burgaren hade mått gott av en extra köttbit med ost… så där ligger mitt svar, mittemellan 😁


signatur

SHEPERD S HEPAURD SHEPARUD!!!

Medlem

Bred är ju givetvis lättare att äta men också mer begränsade när det kommer till toppings. Jag vill ju få in samtliga ingredienser i varje tugga i den mån det är möjligt och då är det lättare att trycka ihop en hög burgare än att försöka.. rulla? ihop en bred.

Inget slår ett dubbelt buremål med bacon & smältostpommes med en kall cola/fanta,

Medlem

Tycker hamburgare ska vara lika breda som pizzor.

Medlem
Skrivet av Jonny Myrén:

Bred, givetvis. Hatar trenden med tornburgare som är omöjliga att få in i truten.

Exakt! Jag vill äta hamburgare med händerna, inte med bestick!

Medlem

Inte högre än man kan öppna käften och så bred den behövs för att bli nöjd, skulle säga den högra gjorde till en dubbel skulle vara perfekt.

Medlem

Bred. Har liten mun, så svårt med höga hamburgare.

Medlem

Bred men gärna lite höjd på den också har provat varenda hamburgerkedja, även de "trendiga" och hittade till slut den absolut bästa hamburgaren vid mitt lokala gatukök som knappt någon lagt märke till. 300 gram högvrevsburgare, bred och perfekt höjd

Medlem
Skrivet av Kyrre:

Bred men gärna lite höjd på den också har provat varenda hamburgerkedja, även de "trendiga" och hittade till slut den absolut bästa hamburgaren vid mitt lokala gatukök som knappt någon lagt märke till. 300 gram högvrevsburgare, bred och perfekt höjd

Så coolt med matställen som ser helt anonyma ut, enkla, och så har de godaste maten

Testpilot

Jag valde faktiskt hög eftersom jag tycker att det ser bättre ut än en bred variant.

Medlem

Gillar man hamburgare kan man käka så kallade "tjockispuckar" det vill säga den klassiska tjocka pucken som var populär förr. Men har man någon standard alls så går man för en burgare, det vill säga smashat. En riktigt bra köttblanding med hög fetthalt, bra övriga råvaror etc annars kan det va. Bred=smashat är alltid the way to go!

När jag bodde en period i Indonesien för ~15 år sen så hade de en promotionkampanj på ett burgarhak där man kunde få en gratis meal om man lyckades dra i sig en gigantisk burgare på under 30 sekunder. Jag lyckades så klart med detta vid ett tillfälle, men ironin i det hela var ju att även om man klarade utmaningen var man ju så jävla mätt efteråt så man ville inte ha mer ändå. Breda burgare är ju alltid att föredra, skitstörigt om de knappt går in i munnen liksom.

Medlem

Bred, men tjockleken är viktig. Så jävla tråkigt med "smashburgare". Hamburgare ska vara medium tillagade, inte well done.

Medlem

Hamburgare ska kunna ätas med händerna, så bred går före hög!


signatur

En glad kalmarit boende på Gotland!

Medlem

Bred, tornburgare är meningslösa och tafatta.

Medlem

Aldrig fattat höga hamburgare. Jag är inte Taz.

Medlem
Skrivet av LancelotSwe:

Hamburgare ska kunna ätas med händerna, så bred går före hög!

Allra godast är det när man äter dom med munnen

Medlem

Lätt att innehållet ramlar/läcker ur på en hög burgare, svårare att hålla i och knepigare att käka.
Gillar lagom breda burgare med tjock biff. Blir besviken när det är en liten superplatt smashed. Smashed är okej men då ska det inte snålas på bredden så det göder en redig karl.

FM-guru
F.d. Sisyr

Jag föredrar att smasha mina burgare, och då är det givetvis bred som gäller.

Redaktör
Ponny

Breda, alla dagar. Höga gör väl sig bättre på bild men det är också enda fördelen.


signatur

En Bamseponny av folket

Medlem

Bred, hög kan funka ibland men då ska den inte vara för hög, man ska kunna äta den med händerna.

Medlem

När jag var liten trodde jag det hette _hand_burgare för att man åt dom med händerna

Medlem

Burgare ska givetvis byggas på höjden. Breda för tankarna till mikrovågstinade Sibylla-burgare från 2005. Problemet med höga burgare är väl att de oftast kommer från Stockholmshipsters som försöker göra snabbmat till någonting lyxigt och därmed slänger på halva kylen, en halvliter snusksås och ett startpris på 350kr. Två biffar, salt+peppar och ost är allt som hör hemma på en riktig burgare.

Medlem
Skrivet av Poisoninmyveins09:

Inget slår ett dubbelt buremål med bacon & smältostpommes med en kall cola/fanta,

Jo.. lökis.


signatur

🎮 PlayStation 5 | Xbox Series X
📺 LG C2 55" (2022 EVO)

Medlem
Skrivet av Fredrik Eriksson:

Breda, alla dagar. Höga gör väl sig bättre på bild men det är också enda fördelen.

Men folk äter väl för Instagram nu för tiden? Så uppenbart ska burgare vara på höjden

Skrivet av Beercules:

Jo.. lökis.

What?

Redaktör
Ponny
Skrivet av Gertzy:

Men folk äter väl för Instagram nu för tiden? Så uppenbart ska burgare vara på höjden

Valid point.


signatur

En Bamseponny av folket

12
Skriv svar