Min skärm blir svart och datorn hänger sig. HILFE!

Sida 2 av 2
2018-12-20 00:12

Fan. Tusen tack för alla svar och teorier. Ska börja dona med förslagen och återkommer så fort jag vet mer.

MVH Apollo

2018-12-20 03:48
Skrivet av autograph:

Jag får blåskärm när som helst, och det är på grund av ljudkortet som är för gammalt till Win10.

Har du provat att uppdatera Bios? Samt drivrutinerna till ljudet, brukar oftast vara Realteks ljud drivers.

2018-12-20 08:34

Hade själv ett liknande problem med en av mina för något år sedan efter lite huvudbry så bytte jag batteriet på moderkortet till ett nytt och det hjälpte mig.

2018-12-20 11:25
Skrivet av ivanhoe68:

Har du provat att uppdatera Bios? Samt drivrutinerna till ljudet, brukar oftast vara Realteks ljud drivers.

Ja, det har jag, men det var ju ett tag sedan.
Ljudkortet är ett M-Audio, Audiophile 2496.
Och drivrutinerna till det är de senaste som finns.

2018-12-20 11:38

Fick ett liknande fenomen efter att jag uppdaterade bios på mitt Asus mobo, visade sig att jag inte längre fick använda x.m.p profilen vilket jag alltid gjort. Kryssade ur den och burken blev stabil igen.

2018-12-20 18:40

Hade liknande problem för ett år sedan. Bytade bildsladden och det löste sig.
Ett nytt fenomen dock är att skärmen inte startar helt (bilden förblir svart) efter att den varit i "viloläge" (skrämen alltså, inte datorn). Lite tröttsamt.

2018-12-20 18:40
Skrivet av autograph:

Ja, det har jag, men det var ju ett tag sedan.
Ljudkortet är ett M-Audio, Audiophile 2496.
Och drivrutinerna till det är de senaste som finns.

Dum fråga, men varför ett separat ljudkort?

2018-12-20 19:23
Skrivet av ivanhoe68:

Dum fråga, men varför ett separat ljudkort?

Det är det enda ljudkort som jag har, och jag använder det till egen musik som jag gör.
Behövde helt enkelt ett bra ljudkort. Då när jag köpte det kostade det ca 2.400 kr.
Före det hade jag ett gammalt Sound Blaster AWE 64 Gold. Också väldigt dyrt. Då i alla fall,

2018-12-20 19:57

Hade samma typ av fel själv. Allt såg bra ut men när jag drog igång något tungdraget så blev allt svart efter en stund.
Visade sig vara AIO-vattenkylaren som kläggat igen och vattnet cirkulerade inte. Dvs CPUn blev en aningen varm kan man säga.

2019-01-14 15:10

@Apollo77: Hur gick det?

Sida 2 av 2