Senaste filmen du såg

Sida 9 av 10
2019-04-15 09:53

Såg "When the trumpets fade". Helt okej rulle som trotts att det inte är fantastisk rekommenderas starkt. En "lågbudget" krigsfilm från ett annat perspektiv än att hjälteförklara soldater.

2019-04-15 11:23

"Escape Room" helt okej rulle om 6 personer som fastnar i dödliga rum o skall hitta vägen ut, typ fångarna på fortet men med en dödlig utgång..
Gjorts förut i "Cube" bla.

3/5

2019-04-15 11:35

"Alien Warfare" B-action på Netflix. B-skådisar, B-budget, räddas av att storyn faktiskt var lite nyskapande i varje fall. 2/5.

2019-04-15 18:46

Ett par syskon gör allt de kan för att hitta sina föräldrar och överleva i andra världskriget mellan Japan och USA.

4 av 5 näsdukar.

Skrivet av Bennii:

Kass SciFi-Thriller som visar massor av konstigheter utan att skapa någon intressant förklaring. Konstigheter för konsigheternas skull är sällan ett recept som funkar. "An alligator with shark teeth! Why? We don´t know!" Slutet, med "förklaringen" känns otroligt ointressant och B.

Vadå Förklaringen var väl rätt ok eller?

Dna mixas ihop mellan både växter djur och människor, gränserna suddades ut e.t.c

2019-04-15 19:04

@B-B-B-Banänäbrääken:

Jag vet inte om det du började skriva är en spoiler, ville inte läsa klart. Men är det en spoiler använd spoilertag tack Om det inte är det, my bad.

2019-04-15 22:01

@Fezk:

Inte särskilt spoilerigt, men för all del, läs inte kommentaren. Filmen i sig var i min mening inte värt den tid jag hade kunnat lägga på annat. Typ att lära mig knyppla eller motsvarande.

Senaste filmen jag såg var The Highwaymen på Netflix. Handlar om två före detta Texas Rangers som får i uppdrag att jaga Bonnie & Clyde. Kevin Costner och Woody Harrelson i rollerna som hårdföra, men åldersstigna, samhällsbärare. Lätt 3/5 sheriffstjärnor. Kanske till och med en fjärde. IMDB säger 7.0/10

2019-04-19 13:46

Senaste filmen jag såg var Kill Bill vol. 2. Gammal nu, men fortfarande fantastisk! Jag brukar gå in på https://nyaserier.se/ och https://filmguide.nu/ för tips, kan rekommenderas varmt

Utöver Tarantino och andra stora filmskapare som Christopher Nolan och David Fincher gillar jag äventyrsfilm med John Williams musik. Han är helt otrolig... se bara på hans låtskatt... är han på riktigt? http://vinylskivan.se/2019/01/22/varldens-basta-filmmusik-joh...

2019-04-20 13:47

Aquaman
Nej, inget jag rekommenderar. DC har två tydliga problem som jag tycker löper som en röd tråd genom många av deras filmer:
- Dåliga antagonister. Totalt ointressanta villains gör att jag blir oengagerad i konflikten.
- Lite för kraftfulla hjältar. Superman, Wonder Woman och även Aquaman i den här filmen känns lite för ostoppbara. Det blir aldrig spännande när hjälten i inledningen överlever en granat i ansiktet utan en skråma. DC måste tydligare plocka fram och etablera hjältens svagheter för att actionscenerna ska bli spännande.

Den får betyget 16 av 92 surströmmingar.

2019-04-20 15:40

@AliceSvensson: Är det inte bättre att du postar i "Visa upp dig själv" forumet då du i alla trådar du postat i, länkar till i stort sett tomma sajter* utan matnyttigt innehåll och som jag kraftigt misstänker att du själv driver/är inblandad i.

*tvseriesajt, filmsajt, (film)musiksajt och en kasinosajt, alla med snarlika utseenden och framtoning.

2019-04-30 09:14

Ingen film jag sett men lånar tråd:

Första bilden på Jim Carrey som Dr. Robotnik / Eggman :

Det ser ju lovande ut.... ehm. ;p

2019-04-30 09:40

@Fezk: HAhaha!

Förhoppningsvis blir inte filmen humorlös i alla fall

Har för mig filmen skall komma i höst så trailern borde ju komma vilken dag som helst nu.

2019-04-30 09:52

@Fezk: Ser inte värre ut än Sonic-bilderna de visat från filmen.

2019-05-02 21:00

Bleach

Spelfilmen alltså.

Ännu en japansk film där jag varken har läst mangan, eller sett animen.

Detta var en film som jag såg med synnerligen låga förväntningar. Blev dock till min förvåning aningen positivt överraskad.

Ger den två reapers av fem Detta, med tanke på vad jag nyss skrev ovanför, kanske oväntat låga betyg får den då den stundtals var ganska cheesy.

2019-05-02 23:06
Skrivet av Akronym:

Bleach

Spelfilmen alltså.

Ännu en japansk film där jag varken har läst mangan, eller sett animen.

Detta var en film som jag såg med synnerligen låga förväntningar. Blev dock till min förvåning aningen positivt överraskad.

Ger den två reapers av fem Detta, med tanke på vad jag nyss skrev ovanför, kanske oväntat låga betyg får den då den stundtals var ganska cheesy.

Hehe ja den såg lite ostig ut minst sagt. Animen var förövrigt riktigt jävla bra i början, men blev tyvärr sämre och sämre, framförallt mot slutet.

Har läst att Full Metal Alchemist live-action filmen ska vara godkänd samt Rurouni Kenshin som t.o.m. ska vara bra.

2019-05-02 23:26

Robin Hood (2018)

Ett försök att modernisera berättelsen, men det går så långt att historien helt tappar sin identitet. Öppningsscenen är som hämtad från valfri modern krigsfilm, byt bara ut pilbågarna mot M4:or. Guy of Gisbourne kallas Gis, och Robin Hood själv kallas oftast för Rob.

Självklart inleds filmen med "Glöm historien du hört, det här är ingenting som den. Det här är vad som verkligen hände". I slutändan är det en högst medioker snabbt glömd actionfilm, fylld med slow motion, tuffa bilhästjakter, och absolut noll spänning.

2019-05-02 23:42

Avengers: Endgame

8/10

Riktigt bra! Fint avslut på serien och allmänt underhållande rakt genom!

Hade inga problem med "felaktiga tidsresor" då sådant automatiskt är fair game så fort någon nämner "quantum" och liknande. Anything goes!

Rekommenderar starkt!

2019-05-03 17:37

Goodbye Christopher Robin (2017)

Handlar om hur författaren A.A Milne fick sin inspiration på att skriva böcker om björnen Nalle Puh.

Tyckte att filmen var ganska bra.

7/10

2019-05-05 19:11

The stranger

Film från 1946 som jag såg mest för att jag inte orkade göra något vettigare.

En historia om jakten på en nazist som gömmer sig i en amerikansk småstad. (Av alla ställen.)

För att vara så gammal så var den väl OK, även om den var tämligen förutsägbar. (En amerikansk film från 1946 där de jagar en nazist, hallå?)

Två av fem

För den som inte vill veta precis allt i förväg, så kan jag varna för att trailern avslöjar vem skurken är.

2019-05-06 19:35
Skrivet av SID 6.7:

"Alien Warfare" B-action på Netflix. B-skådisar, B-budget, räddas av att storyn faktiskt var lite nyskapande i varje fall. 2/5.

Nu har jag också sett den. (Alien warfare alltså)

Och jag håller med om att det syns att budgeten inte var gigantisk, men jag tycker att storyn var fullt tillräcklig för att motivera ett betyg på tre av fem

2019-05-08 23:55

Avengers: Endgame

Underhållande och en bra film, men inte fantastisk. Det var en del saker som drog ned filmen. Men det var ett helt ok avslut på serien.

Skulle nog ge den 7.5-8/10 så som jag känner just nu. Infinity War var bättre.

2019-05-09 00:50

Inte en film iofs, men sitter och titter igenom The 13 reasons why. Inte så jätte intressant som jag hade hoppats på med tanke på hur mycket snack det varit om serien i media.

Körde filmbonanza på Los Angeles-flygningarna, så får bli en snabb sammanfattning.

Röjar-Ralf kraschar internet
Mysig uppföljare med många puns för internet-savvy tittare. 3 av 5!

Justice League
DC fortsätter att göra konstiga superhjältefilmer med samma slomo-scener som var coola i 300 och sen aldrig igen. Flash var kul dock! 2 av 5.

Bumblebee
Jag förstår verkligen inte fightingscenerna i Transformers-filmerna, varför håller de på och karatar på varandra och deras skott verkar ju lika effektiva som ärtbössor. 2 av 5.

Bad Times at the El Royale
Jeff Bridges är Jeff Bridges i en film som försöker vara lite smartare än den är. Hade kunnat vara en Tarantino-rulle med om dialogerna var dubbelt så långe och mer splatter. 3 av 5.

Vice
Varför känns det som att varje film/dokumentär om den amerikanska politiken gör att man misstror maktpersonerna i ett av världens mäktigaste länder ännu mer? Christian Bale är som vanligt riktigt bra. 4 av 5.

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Fantastisk! Att kunna väva ihop en story kring alternativa universum och spandex-spindlar är en utmaning men de lyckas riktigt bra, nu vill jag ha mer Miles Morales! 5 av 5.

Creed II
Gillade den första filmen och tvåan var lika underhållande, med både en gammal Dolph och Sylvester, 30 år senare! 4 av 5.

Bohemian Rhapsody
Rami Malek pendlar mellan att vara väldigt övertygande till att vara för mycket en tandprotes. Dock mycket feels. 4 av 5.

Mordet på Orientexpressen
Man blir alltid lite orolig när Kenneth Branagh både regisserar och spelar huvudrollen och trots att jag slumrade till ett par gånger var den ändå underhållande. 3 av 5.

2019-05-17 00:38

Batman vs. teenage mutant ninja turtle

Imo bästa filmen jag sett i år. Man kände sig som 8-11 år igen när man upptäckte Batman och Turtles.
Den fungerar för oss födda 80-/tidiga 90 tal
Många gamla referenser. ( Vem minns inte luftskeppen i Batman introt)
Den var lagom blodig. Jag trodde först det skulle vara en barnfilm men nej.
Röstskådespelet är kanon, många överraskningar, bra action och rolig.
Animationen är är oftast bra.
Den får av mig iaf 5/5

2019-05-17 02:43

Jag såg nyligt "What Happend To Monday?" som utspelar sig i framtiden där jorden blivit överbefolkad vilket leder till en ny lag där det endast får födas ett barn per hushåll, ännu fler tas hand om av staten (Glen Close) för att bli nedfrysta till en framtiden då mänskligheten har det bättre ställt.

Hursomhelst; en kvinna får sjulingar (pga gmo) men dör när hon ger födsel och barnen tas hand om farfar (WIllem Dafoe) i hemlighet. Barnen blir döpta efter veckodagarna och får dela på en identitet som de använder när de går ut på sin dag i veckan. Filmen utspelar sig huvudsakligen när de är 30 år gamla (Noomi Rapace)

Bedömning: Jag tycker filmen börjar rätt så bra med en rätt bra premiss men lyckas inte riktigt hela vägen och blir gradvis sämre under den andra hälften.

2019-05-17 02:45
Skrivet av Akronym:

Bleach

Spelfilmen alltså.

Ännu en japansk film där jag varken har läst mangan, eller sett animen.

Detta var en film som jag såg med synnerligen låga förväntningar. Blev dock till min förvåning aningen positivt överraskad.

Ger den två reapers av fem Detta, med tanke på vad jag nyss skrev ovanför, kanske oväntat låga betyg får den då den stundtals var ganska cheesy.

Bureach! Inser dock att jag måste börja kolla på mer anime.

2019-05-17 02:56
Skrivet av Brajg:

Avslutade precis Femte Elementet för femtielfte gången... fortfarande lika bra

They're not here...

2019-05-17 06:39
Skrivet av SaltyApple:

Avengers: Endgame

8/10

Riktigt bra! Fint avslut på serien och allmänt underhållande rakt genom!

Hade inga problem med "felaktiga tidsresor" då sådant automatiskt är fair game så fort någon nämner "quantum" och liknande. Anything goes!

Rekommenderar starkt!

Kan man se den utan att se dom andra filmerna i serien?

2019-05-17 08:07
Skrivet av kowloon1793:

Kan man se den utan att se dom andra filmerna i serien?

Klart man kan. Rekommenderar inte det dock.

2019-05-17 11:08

Såg Avengers Endgame på bio i söndags. Jag går på bio max en gång om året, så nu blir det inge mer förrän till våren 2020.

En bra film som rekommenderas till alla som gillar Marvelfilmerna, men...

Gillade inte riktigt tidsresandet. Det gjorde kanske inte den här filmen sämre, men det gör Infinity War meningslös eftersom de i princip drar ett streck över allt som hände i den filmen. Alla som dog kommer tillbaka, striden mot Thanos är i princip tillbaka på ruta ett inför slutstriden i Endgame. Nu ska jag leka manusförfattare på amatörnivå och förklara min vision.

Jag gillade verkligen slutet i Infinity War. Jag älskar att de förlorade, det är inget man ser varje dag i en superhjältefilm. De borde spunnit vidare på det i Endgame.

Tony Stark borde dött i Infinity War. I Endgame får Pepper Potts en Iron Man-rustning av Tony. Det nämns snabbt i förbigående i en scen att han håller på att bygga den, sen glöms det bort ända till slutet av filmen där hon dyker upp i slutstriden. Inget träningsmontage, ingen karaktärsutveckling, ingenting, hon bara dyker upp och slåss precis lika bra som Tony. Om de istället låtit Tony dö i Infinity War hade Pepper kunnat axla rollen som Iron Man genom hela Endgame. De kunde lagt grunden tidigt till karaktären och hon kunde vuxit in i rollen, istället för att dyka upp från ingenstans. Det hade också skapat en personlig konflikt i slutstriden. Det stora problemet med stora CGI-tunga strider är att de blir opersonliga. Det är hundratals individer som slåss och vi skiter i 99,9 procent av dem. Striden mellan Cap och Iron Man i Civil War är i mina ögon det bästa de gjort. Slutstriden i Endgame hade kunnat få en liknande personlig dramatik. Thanos dödade Tony, och Pepper (med rustningen som Tony byggt) tar ut sin ilska mot honom i en episk fight.

Och låt de döda vara döda. Jag kommer aldrig kunna se Infinity War på samma sätt igen eftersom den känns meningslös nu. Vad var poängen med att döda alla om de bara ska komma tillbaka som en Deus Ex Machina inför den stora slutstriden. Totalt meningslöst. De dödar till och med Thanos i början av Endgame bara för att ta tillbaka honom genom en tidsparadox. En film ska vara en resa från ett stadie, via ett antal konflikter, till ett slutstadie där något förändrats (delvis till det bättre, delvis till det sämre). Infinity War hade ett slutstadie som de borde byggt vidare på, men istället känns hela Endgame som en lång resa tillbaka till situationen som rådde i början av Infinity War, med samma superhjältar som slåss mot samma skurk trots att de redan dött en gång i historien. Det är som om hela The Two Towers handlat om hur Frodo ändrar sig och vandrar tillbaka till Fylke, bara för att börja om igen i The Return of the king.

Det där kanske lät lite väl kritiskt, men jag gillade faktiskt filmen. Tycker bara att det fanns vissa saker de kunde, och borde, gjort annorlunda.

Sida 9 av 10