Pewdiepie svarar på veckans kalabalik

Medlem
Skrivet av Pholiage:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av Pholiage:

När man har hela världen tittandes på en kanske man ska ha lite ansvar för sina handlingar. Varför ens be om ursäkt för skämtet i såfall om man inte känner att skämtet väl fel att göra. Inte första gången han gör något rasist relaterat skämt. Vissa kan det och andra inte. Själv förstår jag inte det roliga med att få folk att göra vad som helst för 50 spänn. Sorgligt skulle jag påstå det var.

Det är väl just det han gör? Han tar ansvar och ber om ursäkt, pga att han påverkar så många med sin kanal. Det behöver inte betyda att skämtet egentligen var fel eller inte något han kanske gör igen. Ursäkten handlar ju snarare om att försöka påvisa att han INTE är det som medierna säger att han är. Samtidigt säger han att han är i en lärande process där han hela tiden lär sig vad han kan säga och inte säga, genom att testa gränserna, som en publik profil.

Att du inte ser det roliga i det hela är helt irrelevant i frågan också. Du kan tycka det är hur sorgligt som helst, innebär inte att det är fel av honom. Tycker inte heller det var roligt, men tycker det var intressant/skrämmande vad folk säger för lite pengar (vilket var vad han ville visa). Innan alla börjar klaga på att indierna inte visste vad det stod så finns det även ett klipp där en man utklädd till Jesus säger att Hitler inte gjorde något fel, och han engelskspråkig så han visste garanterat vad han sa.

Som jag sa. Han visste ju vad han gjorde var fel ändå gjorde han det. Han utnyttjade oförstående personer att utföra en handling som kunde ha konsekvenser och vilket det nu hade. Kunde ju lika gärna varit att han bett en okunnig person rita en mustasch på en affish av kungen i Thailand. Man får ju ställa sig frågan är det värt risken när man har så många ögon på sig.

Gjorde han väl ändå inte, han bevisade att folk gör vad som helst för pengar och hur sjukt det är att man struntar helt i vad man säger så länge man kan få lite pengar. Sen om det är indier som inte kan engelska, eller en amerikan som är utklädd till jesus är rätt irrelevant. Tycker inte det var fel på något sätt det han gjorde, ett osmakligt skämt för att bevisa en poäng och sen blir klassad som nazist och antisemit där media framställer hans skämt och videos som "posts" och sedan klipper ihop en video där de endast visar hans skämt helt utanför dess kontext. Är det någon som gjort fel är det WSJ - inte PewDiePie. Du kan göra exakt likadant med Özz Nujen, Magnus Betnér eller någon annan komiker.

Motsvarande skulle vara att plocka Özz Nujens framträdande där han berättar om när han var i USA och gjorde narr av att staten New York har bannlyst ordet "nigger" och sen säger det om och om igen för att visa hur korkat det är, klippa ihop det i en 5 sekunder videosnutt och sen skriva "Özz Nujen är rasist".

Medlem

Otroligt korkat av Felix att lägga ut ett sådant klipp, han får ju definitivt skylla sig själv.

123
Skriv svar