För att vara semestertider är det märkvädigt många av FZ-medarbetarna som ägnar sig åt spel. Men så är det när man älskar något, och i helgen tänker vi – lediga eller ej – testa allt från moddade jrpg-klassiker till fiske och odefinierad retro. Och Zelda förstås – ständigt denna Zelda!

Vad spelar du själv i helgen?

Robin "Moddher of all modders" Andersson
Ett moddat Final Fantasy 7. Med programmet "7th Heaven" (inte TV-serien) kan man få högupplösta bakgrunder, 30/60 fps-strider och uppdatera modellerna för alla karaktärer.

Mikael "Känslorobot" Berg
Ytterst lite. Semestrar på Gotland. Lite Choice of Robots på mobilen kanske hinns med, dock.

Jonny "Dött kött" Myrén
Det blir några vändor Aliens Dark Descent och sedan lite Zelda: Tears of the Kingdom när ytterligare en av mina favoritsoldater oundvikligen blir bortburen av en xeno.

Jonas "KBT" Vågström
Har tagit mig an Alan Wake Remastered. Trots att jag skyr skräckspel i vanliga fall kämpar jag mig igenom både skogar och jump scares. Tänker köpa något fint från Steam-rean att varva med bara för att jag känner mig så duktig!

Joakim "Då" Kilman
Jag har knappt hunnit spela några retrospel alls i sommar, så det blir kanske lite Startropics eller något annat somrigt gammalt spel.

Mike "Högt & lågt" Stranéus
Första semesterhelgen vigs åt Final Fantasy 16. Sedan blir det att dyka ned i indiebackloggen och börja beta av förhoppningsvis pärlor och inte svin.

Johan "Multi-tasking-gaming-drinking" Olander
Det är mycket nu. Kanske Dredge, Dawn of Man, Diablo eller Zoo Tycoon. Kanske alla samtidigt i en Long Island Game Tea.

Tomas "Jonas Bergqvist" Helenius
Ska till Dalarna, så jag borde låta Leksands IF piska Brynäs till skum i nåt gammalt NHL-spel – man vill ju hålla saker lite verklighetsnära! Men det lutar mer åt Dave the Diver på Decken.

Fredrik "Semester..?" Eriksson
Efter en kort resa/ofrivillig spelpaus är jag igång med Zelda igen. Zoras rike är alltjämt kladdigt.