Platinumgames har gett oss guldklimpar som Bayonetta och Nier: Automata, och har förblivit självständiga sedan starten 2007. I en intervju med VGC frågades dock vd:n Atsushi Inaba vad han tycker om de stora uppköp som skett i spelbranschen på sistone och huruvida Platinum är öppna för erbjudanden.

Han svarade att det viktigaste för Platinum är att ha friheten att göra de spel de vill göra. Angående Microsofts uppköp av Activision Blizzard säger han att Microsoft troligen inte kommer börja detaljstyra Activision och ta ifrån dem deras frihet.

Jag tror att det kommer finnas mycket ömsesidig respekt där och att Activision kommer kunna fortsätta att göra vad de är bäst på. Det är även vad som är viktigt för oss i slutändan, vilken form det än tar för oss och vårt företag. Så jag skulle inte avböja något [erbjudande om uppköp] så länge vår frihet respekterades.

Microsoft själva har uppgett att de är intresserade av att lägga till en japansk studio till sin samling, och Platinumgames verkar uppenbarligen signalera att de är villiga. De är dessutom sugna på att återigen försöka utveckla det nedlagda Xbox-spelet Scalebound, så vem vet vad framtiden har att bjuda på?