Nostalgikonsolen NES Classic Mini tog slut i ungefär samma sekund den tillkännagavs, och till mångas förtret verkar Nintendo inte ha några planer på att mätta marknaden. Hoppet står till nya nostalgireleaser, där SNES Classic Mini är en lågoddsare.

Uppgifter hos Destructoid gör gällande att Nintendo själva bekräftat SNES-konsolens existens. Jonathan Holmes skriver att flera butiksansvariga hos spelbutiken Gamestop berättat för honom att Nintendo på slutna möten redovisat sina planer på en SNES Classic Mini för Gamestop-medarbetare. Uppgiften ska ha bekräftats av butikschefer i två andra Gamestop-butiker, utan att de kände varandra eller visste vad deras kollegor sagt. De visste inget om ett releasedatum för den påstådda konsolen, men de antog att den skulle släppas kring jul.

Skälet till Nintendos strategi att släppa dessa nostalgikonsoler är enligt en av källorna för att få milt spelintresserade att faktiskt bege sig iväg till spelbutikerna och titta på Nintendos produkter. Något som dessa nostalgigodisar med låg prislapp lyckas avsevärt bättre med än Nintendos vanliga produkter, t.ex. Switch.

Uppgifterna är inte bekräftade och ska således betraktas som rykten. Om (upprepar: om) förra årets NES Mini-tillkännagivande är en trendsättare kommer Nintendo rycka täckelsen av SNES-konsolen i mitten av juli.