Disney gjorde slut och Youtube ställde in en serie med Pewdiepie efter ett grovt skämt om judar som en del tolkade som antisemitism. Kort sagt hamnade Youtubestjärnan i ordentligt blåsväder och även om han tog avstånd ifrån hat och folk med sådana åsikter var skadan redan gjord.

Den mest prenumerade Youtubeprofilen tycks dock ha slickat såren och lanserar en show hos värsta Youtubekonkurrenten: Twitch. Den kommer att återkomma veckovis i en period av sin karriär Pewdiepie kallar – halvt på skämt, halvt på allvar, gissar vis – "adpocalypse".

Stora aktörer så som Walmart och Starbucks har nämligen övergett Youtube då de inte vill förknippas med videoklipp där hatiska åsikter framförs. Då snackar vi riktiga rasister, och inte skämt som träffar snett. I en ny video talar Pewdiepie själv om vad som skett och frågar sig retoriskt om inte de stora drakarna överreagerar.

Det finns typ nio miljarder videor på Youtube, och folk oroar sig för cirka fem av dem? Jag håller med, det är ett problem, men ska alla på plattformen påverkas av fem rasistiska typer?

Det kommer förstås inte gå någon nöd på Felix Kjellberg, som han egentligen heter, men han oroar sig för mindre Youtubeprofiler med mindre inkomster. I slutet av filmen avslöjar han planerna för sin Twitchsatsning som startade i söndags och redan har 90 000 följare. Best Club kommer återvända varje vecka, samma tid, vilket är klockan 19:00.