Efter (för) många år med modernt krigande verkar branschen ha snappat upp att många gamers vill se mindre av exoskelett och übermoderna vapen, och istället få kriga i det välbeprövade andra världskriget.

Nyligen ryktades om Call of Duty: WWII, och med anledning av det tog Randy Pitchford, talför chef för Gearbox, till Twitter för att antyda att man har något WW2-relaterat på gång. Vilket givetvis för tankarna till ett nytt Brothers in Arms.

Det började med en tweet från Rami Ismail på Vlambeer, som beklagade sig över CoD-seriens eventuella återgång till WW2 som krigsskådeplats. Pitchfords svar lyder "Då kommer du hata något som vi gör."

Med tanke på Gearbox spelhistorik (och köparnas längtan efter uppföljare) är ett nytt Brothers in Arms den naturliga gissningen. För några år sedan snickrade man på Brothers in Arms: Furious 4, men projektet lades ner och en del av idéerna flyttades över till Battleborn. Men eftersom det spelet närmast kvävdes av ett visst Overwatch känns en fortsättning där mindre sannolik än att Pitchford & co skakar liv i Brothers in Arms igen.

I övrigt har Gearbox hintat att man jobbar med Borderlands 3 och ett nytt Duke Nukem. En uppföljare till Aliens: Colonial Marines har man såvitt känt inte sagt något om. Bra så.