Det blåste upp till smärre storm när The Daily Beast avslöjade att Palmer Luckey, mannen bakom VR-lösningen Oculus Rift, skänkt 10 000 dollar till Nimble America. Gruppen spred memes som motarbetade den amerikanska presidentkandidaten Hillary Clinton och den sågs av vissa som pro-Donald Trump och alt-höger.

Flera spelföretag vände sig emot Luckey och #Oculus VR när nyheten dök upp i september. Luckey gjorde ett kort uttalande på Facebook där han sa att han var ledsen att affären skadade Oculus, och att hans politiska sympatier inte låg hos Trump. Därefter har han i princip varit försvunnen från rampljuset, och det har spekulerats i att han fått lämna Oculus.

Men Palmer Luckey är kvar hos Oculus, fast i en ny roll. Vilken hans nya roll är får vi veta inom kort, det berättade en talesperson för företaget nyligen till UploadVR.

Palmer is still at Oculus and we’ll have more to share on his new role soon.

Förra veckan delades Oculus VR in i två avdelningar: den ena inriktad på VR-spel till pc, den andra på moobila lösningar. Företagets VD, Brendan Iribe, klev ner från sin position för att leda pc-delen, berättar han i sin blogg. Vilket roll Palmer Luckey får när han återvänder till offentligheten får vi alltså veta inom kort.