Från de mest primitiva tonerna till bombastiska stycken inspelade med orkester - spelmusiken har sannerligen utvecklats genom åren och har till och med blivit ett säljargument i samlarutgåvor och kringresande evenemang. Men du behöver inte köpa stora kartonger eller konsertbiljetter för att kunna njuta av tonerna från dina favoritspel - mycket av musiken finns att hitta på musiktjänsten Spotify.

Vi skrev redan för ett år sedan om den gamla Superplay-skribeten Naseer Alkhouri, som numera arbetar på #EA Easy, och hans stora passion för spelsoundtracks. Då fanns det närmare 10 000 låtar i hans spellista men idag har den till och med växt ur Spotifys begränsningar, varför vi kände oss tvungna att ta ett snack med Naseer.

Hur många låtar finns det i samlingen, på en höft?

– Spotify är bra på siffror, så jag vet att jag har exakt 14034 låtar i skrivande stund - fördelade på två spellistor då Spotify har satt en gräns på 10000 låtar per lista. Jag är säker på att jag inte hittat allt.

Hur länge har du dammsugit Spotify i jakt på spelmusik?

– Det första jag gjorde med Spotify var att kolla ifall det fanns spelmusik, jag har med andra ord samlat ända sen jag fick det, vilket var (slår upp) oktober 2008.

Bland de senaste tillskotten ser vi bland annat soundtracks från #Wolfenstein: The New Order, #Transistor och #Bionic Commando till NES. Men det finns kanske andra godbitar du kan ha missat så därför var vi nyfikna på Naseers fem favoiter.

– Utan innebördes ordning: The Last of Us av Gustavo Santaolalla, Giana Sisters - Intro av Chris Hülsback, Far Away av José Gonzalez, Last Ninja - Wastelands av Ben Daglish och Heat Wave av Simon Viklund.

Om du skulle vilja se spelmusik framföras live återvänder den hyllade samlingskonserten Video Games Live till Stockholm i November och biljetter kan köpas via arrangören Live Nation.