Så kom äntligen den första utannonseringen av de tre #Valve planerat för oss denna vecka. SteamOS är ett gratis operativsystem för TV:n och vardagsrummet.

Det Linuxbaserade operativsystemet ger dig möjligheten att flytta spelandet från datorn till maskiner i vardagsrummet. Om du vill spela titlar avsedda för PC och Mac kan du strömma dessa från dator via hemnätverket. #Valve meddelar att hundratals spel redan körs med hjälp av operativsystemet och uppmanar oss att hålla koll på internet efter nyheter om kommande AAA-titlar med stöd för det. Utvecklarstödet skall enligt företagets egna ord vara stort.

Med SteamOS ska du även kunna ta del av populära medietjänster, vi får anta att de tänker på exempelvis Netflix. Vi ska även kunna spela varandras spel med hjälp av familjedelningen, något som det snackats om tidigare.

När #Valve ändå skapat ett gratis operativsystem som släpps snart, då får vi anta att nästa utannonsering, som i skrivande stund är 47 timmar bort, handlar om något relaterat till detta. Kanske Steambox?