Om #Blizzard följer sina tidigare cykler för expansioner till #World of Warcraft ser vi nästa tillägg i slutet av nästa år. Det betyder dock inte att vi blir utan nytt innehåll. Rage of the Firelands, som ger spelet versionsnummer 4.2, är ute sedan några veckor tillbaka och på Gamescom snackade Blizzard om nyheterna i nästa version.

Förutom att få tampas med den bevingade orsaken till att världen har rämnat kommer två nya tjänster att erbjudas. De går dessutom hand i hand. En av dem, som blir tillgänglig via särskilda återförsäljare, gör det möjligt att smälta ihop två rustningsdelar så att du får egenskaperna från den ena, men utseendet från den andra. Gamla uttjänta älsklingar från förr kan därför komma till användning igen.

Det finns dock några begränsningar i tjänsten. Legendariska rustningsdelar går inte att förvandla och de måste också falla inom samma kategori. Tyg mot tyg, plåt mot plåt, och så vidare. Du måste också kunna använda sakerna.

- Hur ska jag kunna se om en spelare har bra eller dålig utrustning på sig på slagfältet då, undrade en person ur publiken

Tom Chilton, en av huvudpersonerna bakom World of Warcraft och som enligt Wikipedia kallas "Blizzard's PvP-guru", var snabb med att replikera med ett flin på läpparna.

- Och du tar dig bara an värdiga motståndare va?

Han utvecklade resonemanget med att bara en liten del av de aktiva spelarna reflekterar över motståndarnas persedlar och agerar utefter den informationen. De få som har förlitat sig på att hitta enkla mål får enkelt börja spela bättre, tillade han med ett nytt flin.

Även vapen kommer att kunna förvandlas och samma regler gäller där, en tvåhandsyxa mot en annan tvåhandsyxa som exempel. Undantaget är pistoler, pilbågar och armborst som kommer att gå att blanda hejvilt. Mot en liten summa guld. Såklart.

Vi kan alltså dra slutsatsen att du kommer att vilja slänga färre saker. Affektionvärde kan översättas till ett visiuellt värde längre fram. Vad gör du då om det redan är fullt på banken? Blizzard har lösningen. Ridå upp för tjänsten Void Storage, 80 extra rutor utrymme som görs tillgängligt via händiga affärsmän från Ethereals. Att sätta in och ta ut objekt, som kan vara både själabundna och knutna till ditt Battle.net-konto, kommer att kosta en liten slant. Såklart.

För att du inte ska tappa bort dig bland alla prylar kommer version 4.3 också att göra det möjligt att söka i såväl väskor som bankfack. Skriv bara namnet på det du vill hitta och prylen kommer att markeras på ett tydligt sätt.

På en skala mellan 1-5, hur trevliga är dessa nya funktioner? Beräknad lansering innan året är slut.