Artikelarkiv

86540 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Haegemonia

När det kommer revolutionerande spel som skapar en egen genre brukar det inte dröja länge förrän liknande titlar börjar hagla ner på marknaden. Homeworld kunde inte arkiveras inom den klassiska realtidsstrategigenren utan blev därför det första rymd-RTS:et. Efter det har vi sett ett flertal både bra och dåliga spel med Homeworld som förebild hitta vägen till butikshyllorna. Att även Haegemonia är starkt inspirerat av Homeworld kan man knappast tvista om. Men de har ändå försökt skapa något nytt inom genren och det verkar som att de lyckats.

0

Creative Soundblaster Audigy 2 Platinum & Inspire 6.1

Soundblaster är ett varumärke som förpliktigar - det var det första ljudkortet som över huvud taget uppfanns till PC; innan dess var datorer med Intelprocessorer i sig det tristaste man kunde uppleva.
Snart 13 år senare leder fortfarande Creative Labs utveckligen med sina Soundblaster-produkter - i alla fall när det gäller att göra avancerad ljudteknologi tillgänglig för vanligt folks plånböcker. Nu är det dags för nästa revolution: DVD-ljud för hemdatorn. Namnet är Soundblaster Audigy 2.

0

Microsoft Wireless Optical Desktop

Microsoft är ett företag som alltid lär sig av sina misstag. Men åtgärderna är varierade och ibland blir bara felen förvärrade när MS-teknikerna försöker fixa till allt på bästa sätt. Många är vi faktiskt som svurit över en MS-produkt och undrat om inte MS-folket själva sitter med Mac OS och trackballs. Men precis som Windows, Office-paketet och Internet Explorer så börjar nu Microsoft få en sammanhållning mellan sina produkter. När mjukvaran är tätt sammansvetsad så ger man sig istället på hårdvara och med de nylanserade tangentbord Pyttemjuk släppt hoppas man både underlätta arbetet för oss bokstavsknackare och dessutom tjäna en hacka på det. Är ett trådlöst tangentbord något att ha eller är det lika nödvändigt som bredband i tvättmaskinen? FZ reder ut situationen…

0

Cossacks – Back to War

När originalet, Cossacks – Art of War, släpptes för ett bra tag sedan försökte utvecklarna CDV skapa något nytt som skiljde sig från den stora mängden av RTS-spel. Om de lyckades eller inte kan man tvista om. Men spelet har i alla fall blivit en succé och nu släpps Cossacks – Back to War som på sätt och viss både är en add-on och ett eget spel. Vi tar en titt på om det kan konkurrera med dagens uppsjö av strategispel.

0

Zoo Tycoon: Marine Mania

Saknar du Kolmårdens delfinarium så här i vinterrusket? Då är det bara till att sätta hajtänderna i den senaste expansionen till djurparkssimulatorn Zoo Tycoon - Marine Mania.

0

Archangel

Jowood är inte precis några kändisar i spelbranschen. Företaget har aldrig haft någon större hit, utan har mestadels presterat mindre uppmärksammade titlar.
Senaste spelet ut från Jowoood är dock det mest nyskapande hittills – ett FPS med rollspelsinslag. Frågan är nu – kommer Archangel att bli genombrottet för Jowood?

0

Airlines 2

En stor del av alla spel som når ut på marknaden är egentligen tveksamma köp, men då och då dyker små lågbudgetbolag upp med riktigt bra titlar. Det händer inte särskilt ofta, men dessa små satsningar står förvånansvärt nog för en stor del av den lilla innovasion som läggs ned på datorspel. InterActive Vision är ett av dessa bolag, och Airlines 2 är ett av dessa spel.

0

Another War

Spel från Östeuropa är inte vardagsmat. Kvalitativa spel från Östeuropa är ännu mer sällsynt. Visst finns det undantag, spel som Sea Dogs och IL-2 Sturmovik har bevisat för den ibland lite fördomsfulla spelindustrin i Västeuropa, USA och Japan att de är minst lika bra på att göra spel som i vissa fall är betydligt bättre än det skräp som skyndas ut i förtid för att inte missa julrushen som inte är alltför ovanligt här i väst. Ett av polska Mirage Studios första spel är Another War och är det första RPG som utspelar sig under andra världskriget.

0

Combat Mission 2

Idag har 3D-grafiken erövrat i stort sett alla spel genres. För något år sedan var de flesta realtidsstrategispel och många andra speltyper i 2D. En sorts spel som först det senaste året fått tillgång till bättre 3D-motorer är de verklighetstrogna strategispelen för skrivbordsgeneraler. Förutom möjligen Shogun, har de flesta spelen i genren antingen varit topp-vy spel i 2D eller klassiska översiktskartor med symboler för trupperna. CDVs senaste spel ändrar dock trenden och har en mer än hyfsad 3D-motor. Skall då skrivbordsgeneralerna vara tacksamma för grafikförbättringen? Vi ser efter när vi testar Combat Mission 2.

0

Hilbert tunar upp

0

Project Earth

Ännu en gång har ett nytt strategispel halkat ut i verkligheten. Denna gången är det speltillverkaren Lemon Interactive som söker sin lycka på spelmarknaden.
Spelet heter Project Earth och är ett rymdbeläget realtidsstrategispel med liknelser från stora titlar som Homeworld och Conquest: Frontier Wars, frågan är nu bara om det kan leva upp till dessa förebilder.

0

Logitech MX500 Optical Mouse

Av de tre mössen i Logitechs nya optiska serie är MX500 mellanbarnet, åtminstone sett till priset. På pappret är skillnaden mellan denna och den billigare MX300 ett rikligare utbud av knappar och annat lull-lull samt annorlunda formgivning. Förutom den självklara frågan om musen är bra, bör man ta en funderare på om det högre priset är motiverat.

0

Logitech MX300 Optical Mouse

För omkring ett år sen släppte både Microsoft och Logitech optiska möss som på sikt lär förpassa kulmössen till historiens bakgård. Orsaken återfinns i de kraftigt förbättrade optiska sensorerna, vilka tidigare vållat bekymmer genom att inte hänga med i spel. Nu kommer Logitech med en ny serie med ytterligare förbättringar. Minstingen är en skapelse vid namn MX300 och frågan är om den med sin traditionella form och lägre pris kan slå sina dyrare seriesyskon på fingrarna.

0

Frontline Attack

2:a världskriget verkar vara på tapeten just nu. Eidos vill inte vara sämre och följer trenden med Frontline Attack - ett realtidsstrategispel där du tar rollen som befälhavare över de Allierade eller Axelmakterna i krigets Europa.

0

K.Hawk - Survival Instinct

Varje år ser man ett stort antal spel som försvinner lika snabbt som de dyker upp. De har haft dålig publicitet och det är bara under några veckor, när recensionerna dyker upp lite här och var, som det talas om dem. Ofta beror detta på att det antingen handlar om lågbudgetspel som bygger på existerande teknologi, eller helt enkelt så är spelen inte bra nog för att få plats i media. Därför blev jag glatt överraskad när K.Hawk faktiskt verkade vara riktigt välgjort. Namnet kommer från huvudkaraktären och Navy Seals-piloten Kitty Hawk som blir strandsatt på en fientlig ö och måste ta sig därifrån levande (därav namnet).

0

Age of Mythology

Precis när krutröken lagt sig över de gamla aztekruinerna sen den förra expansionen till Age of Empires så släpper Ensamble studios ett helt nytt spel i samma genre. Men denna gång är det inte spanjorer och inka indianer som vi ska kriga mot, utan här dyker vi in i de gamla mytologierna och får smaka på antikens mysteriska värld.

0

Intervju med Lars Gustavsson via SMS

Fredagen den 1 november var Lars Gustavsson, producent för Battlefield 1942 hos Digital Illusions, chattgäst i Mediteves SMS-soffa i den pågående Esport-veckan. ESPorten, som satsningen kallas, är producerad av Namni Group för TV4 och sänds i den digitala kanalen Mediteve (kan tas emot av dem som har digital-TV från Com Hem, Canal Digital eller Boxer).

0

NHL 2003

Det är återigen den tid på året då skadeglada existenser kan ses småflina åt glasögonbärare som vid inträde i tempererade lokaler tillfälligtvis förlorar synen när brillorna immar igen. Om inte frostnätterna räcker som bevis på att sommaren är slut är det bara att ta en titt på spelutbudet. Lika säkert som att reklamfinansierade tv-kanaler snart marknadsför allehanda produkter med Kristi födelse som argument, lika säkert dyker EA Sports senaste inkarnation av virtuell nordamerikansk elithockey upp. NHL 2003 bevisar sålunda att hösten är kommen. Igen.