Det blir ingen recension av det nyligen släppta rollspelets Iphone-sidospår denna gång eftersom tillverkarna har valt en något annorlunda marknadsföringsmetod. Vanligtvis är de gratis Lite-versionerna direkta inkörsportar till den kompletta betalversionen, men detta fungerar istället som en klassisk demo. Fullversionen släpps först senare under detta kvartal.

Som namnet avslöjar rör det sig om tower defense-mekanik, men inte den klassiska där du bygger snitslade banor för att maximera skadegörelsen på fiendetrupperna. Istället är den mer av #Plants vs Zombies-typen där fienderna väller in från ena kanten och du har ett par förutbestämda punkter att placera ditt försvar på. Längst in står din hjälte och det har hans liv som står på spel; om dina fotsoldater inte kan hålla oliktänkarna på avstånd är spelet över.

Infanterister, bågskyttar, helande präster och magiker står till buds och alla kan få både hälsa och attacker uppgraderade i flera steg. Du kan också ingripa direkt och teleportera runt dina trupper samt ge dem en hälsokyss när de fått för mycket stryk. Allt kostar såklart pengar så det gäller att balansera mellan kvantitet och kvalitet. Lite-versionen är ganska begränsad men den kommande fullversionen utlovas ytterligare miljöer och en kampanj som leder till huvudspelets story. Det kan nog bli ett givet köp för de som redan kärat ner sig i titeln. Vi återkommer om den saken.

App Store