Branschkännaren/Youtube-kontot Moore's Law is Dead säger sig ha kommit över läckt information om Sonys planer på en bärbar Playstation-konsol. Det står "Playstation Vita 2" i rubriken, men eftersom enheten snarare verkar köra samma spel som stationära Playstation så liknar den mer Steam Deck. Inget eget spelekosystem, alltså. Den ska också ha hyfsat kraftfulla komponenter från AMD, så det blir heller ingen ren streamingmaskin à la PS Portal.

Uppgifterna spretar i två olika riktningar. Vissa uppgifter talar om en maskin som kan köra alla digitalt släppta PS4-spel, och att PS5-spel kan kräva insatser från utvecklarna. Andra uppgifter talar om en bärbar konsol i Playstation 6-familjen. Det ska då röra sig om en mindre kraftfull maskin tänkt för den japanska marknaden, och som ligger ett antal år framåt i tiden.

Upphovsmannen säger att han "med 100 procent säkerhet kan bekräfta att en bärbar Playstation är tidigt i utvecklingen". Han menar också att AMD har säkrat kontraktet att göra hårdvaran till PS6.

Annat det påstås saker om är PS5 Pro: den ska släppas till årets julhandel, hävdas det. Videoskaparen har också hört att en Xbox Series "Elite"-konsol (underförstått en kraftfullare Xbox Series) har varit på gång men lagts ner sent i utvecklingen.

Uppgifterna är obekräftade, så se dem som rykten tills du hör annat.