I veckan stod det klart att Bungie säger upp folk, och enligt rapporter har omkring 100 (cirka 8 procent) tvingats gå då Destiny 2 tappar spelare. Nu skriver Destiny 2-teamet ett öppet brev till sina spelare där de konstaterar en av de tuffaste veckorna i studions drygt 30-åriga historia.

Bungie inser att förtroenden gått förlorade, och att Destiny 2 måste göra bättre ifrån sig.

Vi vill bekräfta den feedback och de farhågor ni har angående Lightfall och de senaste säsongerna, liksom reaktioner på The Final Shape-avslöjandet. Vi vet att vi har förlorat mycket av ert förtroende. Destiny måste överraska och glädja. Det har vi inte gjort tillräckligt, och det kommer förändras.

Det har rapporterats om intern Final Shape-försening. Även om Bungie inte vill säga något om detta vill de att den kulminerande expansionen vara bland "de bästa spelen vi någonsin gjort".

En passande avslutning som hedrar den resa vi har varit med om tillsammans under de senaste tio åren. Forsaken, The Witch Queen och The Taken King – detta är standarder som vi strävar efter att leva upp till.

The Final Shape avslutar rådande Destiny 2-berättelsen. Bungie säger att de alltjämt har "fler än 650 dedikerade teammedlemmar" som lägger all energi på detta och vad som komma skall.