Det har börjat dyka upp inlägg och rapporter här och där på nätet om ett felmeddelande som visas på Xbox-konsoler när man använder vissa kontroller och tillbehör från icke-licensierade tredje parter. En av dessa är Brook Gaming, som bland annat producerar diverse adaptrar för att till exempel koppla in arkadstickor och andra kontrolldon i ens Xbox.

Felmeddelandet som visas heter 0x82d60002 och dyker enligt Xbox upp för att man anslutit ett otillåtet tillbehör. När man anslutit detta tillbehör för första gången ska man sedan ha två veckor på sig att använda det, varpå det blockeras. Xbox föreslagna lösning på det hela är att man pratar med butiken eller tillverkaren för att lämna tillbaka tillbehöret.

Det är långt ifrån alla som ser meddelande när de använder tredjepartstillbehör, så det är oklart hur stor omfattning denna åtgärd från Xbox har. Syftet med det hela är inte heller fastställt, men det spekuleras i att Xbox vill få fler att ansluta sig till det officiella partnerprogrammet för tredjepartstillverkare eller att de helt enkelt vill sätta käppar i hjulet för diverse fuskenheter.