Rocket League – det vanebildande spelet där man primärt lirar fotboll med radiostyrda bilar – är fortfarande väldigt populärt, inte minst tack vare att det blev free-to-play under 2020. Nu har dock den Epic Games-ägda utvecklaren Psyonix återigen kört in näven i getingboet genom att kungöra en hyfsat oönskad ändring.

I ett inlägg på den officiella webbplatsen skriver de att spelare från och med den 5 december inte längre kommer att kunna byta föremål med varandra. Förklaringen är enligt Psyonix för att spelet ska vara i linje med Epics synsätt på kosmetiska föremål och föremålsbutiker, vilket inkluderar att föremål inte ska kunna bytas, överföras eller säljas.

Oönskade föremål eller dubbletter kommer man även i fortsättningen istället att kunna byta in i spelet mot nya grejer. Psyonix säger även att detta innebär att fordon man äger i Rocket League kanske kan komma att bli tillgängliga även i andra Epic-spel.

Inte helt oväntat är spelarna inte nöjda med beslutet, och kritiserar tilltaget på bland annat Reddit. De påpekar till exempel att Epic-bossen Tim Sweeney för bara några månader sedan sa att plattformsföretag borde vara tydliga med sina principer och sedan hålla sig till dem, och att det är: "problematiskt att anförskaffa en stor användarbas och sedan gå från generösa principer som användarna antog var permanenta till giriga nya principer".