2017 års Darkwood (redan 2014 i early access) är rosat av såväl kritiker som spelare, men nu säger studion bakom skräckspelet att de pausar i "5–10 år". Rättare sagt: paus på obestämd tid.

Deras nya spel Soccer Kids finns att alfatesta på Steam, och omdömet är mycket bra. Men nu slår alltså Acid Wizard Studios fast att de kommer behöva pausa under lång, lång tid. Teamet skriver:

Vi har inte lyckats skapa en arbetsmiljö som inte skulle vara destruktiv mot våra privatliv. Våra familjer har högsta prioritet och ska inte påverkas negativt av vårt arbete. Så vi beslutade att det vore bäst om vi skildes åt, med möjlighet till comeback om 5–10 år, när vi fått ordning på skiten.

"Betalade ett högt pris, både mentalt och fysiskt"

Faktum är att den polska studion nyligen kom tillbaka efter långt uppehåll. I juni klev de åter in i ljuset, avslöjade nya spelet Soccer Kids, och berättade att den fem år långa Darkwood-utvecklingen fått teamet att "betala ett högt pris, både mentalt och fysiskt". De övervägde en Darkwood-tvåa men minnet av "det omänskliga arbetet" de lagt ner fanns kvar.

Och finns bevisligen kvar. De vill inte att vare sig Darkwood eller Soccer Kids (turordningsbaserat sportspel som äger rum i 90-talets Polen) ska försvinna ut i tomma intet, och ber intresserade utvecklare och utgivare att "höra av sig". Pausen börjar efter nästa Darkwood-patch.

Återstår att se om Acid Wizard hittar magin igen, eller om allt är förgiftat.