#Starcraft II kommer i afton ett steg närmare release - #Blizzard har sjösatt betatestningen av spelets multiplayerdel. Betan är igång för de som fått en inbjudan till den första testomgången, och fler inbjudningar kommer skickas ut via e-post i omgångar under testperioden.

I den [n=36673 nykläckta FAQ:en] står att läsa att betan körs i lägena 1 mot 1, 2 mot 2, free for all samt orankade custom-matcher. Det går också att köra multiplayermatcher mot datormotståndare, men spelets singleplayer-kampanj är däremot frånvarande.

På en annan nykläckt infosida levereras systemkraven för betan. Vilket inte nödvändigtvis är samma som kommer gälla för det färdiga spelet, påpekar Blizzard. Nåväl, minimumkraven:

  • Windows XP / Vista / 7

  • 2,2 GHz Pentium 4 eller motsvarande

  • 1 GB internminne (Windows XP) / 1,5 GB (Vista / 7)

  • Geforce 6600 (128 MB) / Radeon 9800 Pro (128 MB)

  • 4 GB ledig hårddisk

  • Bredband

För att få tillgång till Starcraft II-betan (och andra Blizzard-betor) krävs att du har ett Battle.net-konto. Där kan du anmäla intresse för att delta i betor, varpå du gör klokt i att hålla alla tummar du hittar för att bli en av de utvalda.

Starcraft II: Wings of Liberty, som det fullständiga namnet lyder, är tänkt att bli den första av tre delar. Kampanjen avhandlar rasen terrans, medan uppföljarna tar sig an zerg respektive protoss. Alla tre raserna ska emellertid spelbara i multiplayer i samtliga spel. Releasedatum för Wings of Liberty saknas, det spekuleras i att spelet släpps framåt sommaren.