Barotrauma är ett samarbetsbaserat u-båtsspel som utvecklas av finska Undertow Games och Fakefish Games. Det har befunnit sig i early access på Steam i nästan fyra år, men nu är det snart dags för 1.0-versionen att släppas.

I en ny video får vi inte bara en kort genomgång av spelets utveckling, utan även släppdatumet 13 mars att lägga på minnet. I spelet axlar man rollen som en person i en u-båtsbesättning, och tillsammans med andra spelare (och datorstyrda karaktärer) måste man göra allt från att fixa läckor och styra farkosten till att skapa föremål och slåss mot diverse havsodjur.

Det finns utomjordiska ruiner att utforska, uppdrag att slutföra och flertalet olika roller att tilldelas, inklusive den nedrige sabotören. Spelet har varit väldigt uppskattat i early access, och det slutliga släppet inkluderar bland annat slutet på kampanjen.

Sugen på att skrapa ihop en FZ-besättning? Sparka liv i forumtråden. Tilläggas bör att även om fokus är på co-op, går det att spela ensam också om man föredrar det.