I veckan nåddes vi av ett rykte som – nästan! – visade sig stämma. Det sades att utskällda GTA: The Trilogy skulle släppas via Epic Store 19 januari med saftig rabatt. Byter vi ut "Epic Store" mot "Steam" stämmer det påståendet. Det kommer även till Epic, men det blir senare i januari.

Goda nyheter: samlingen är på femtioprocentig rea till början av februari för omkring 330 kronor (30 euro). Dessutom får den officiellt Steam Deck-stöd. En trevlig nyhet för alla som vill uppleva GTA III, Vice City och San Andreas i bärbar form på ett format som är tekniskt överlägset Switch.

Givetvis, och tyvärr, finns det även dåliga nyheter. Grand Theft Auto: The Trilogy blev ökänt direkt vid release för både det ena och andra tillkortakommandet, och Steam-tyckarnas tidiga omdöme (de är hittills inte många) är inte översvallande – om än inte hopplöst. Omrking två av tre ger ändå de olika spelen tummen upp. Det får ändå ses som något av en seger.

"Mycket bätte än jag trodde", skriver någon. "Inte så dåligt som alla säger", skriver en annan.

Bland nej-sägarna läser vi dock kommenterar som "Hundratals buggar", "Cash grab", "Inget har hänt sedan oktober", "Ser ut som skräp", "Ni kan bättre Rockstar", "Jag hatar mig själv?" och "Det tog mig tio minuter att inse att jag slösat 30 dollar, vilka jag direkt begärde tillbaka".