Den senaste No Man's Sky-nyheten handlar i allra högsta grad om att koka soppa på en spik, eftersom det enda vi har att gå på är en emoji på Twitter. Emojin kommer dock från snackpåsen Sean Murray själv, som bekant är hjärnan bakom No Man's Sky och som hållit hyfsat låg profil efter släppet, eftersom många tyckte att han gav löften som spelet sedan inte levde upp till.

Men han och No Man's Sky-teamet på Hello Games har utan tvekan vänt på skutan, och de senaste årens uppdateringar har verkligen förvandlat spelet till något speciellt, och framförallt något omtyckt. De säger sig även inte vara färdiga med spelet "på långa vägar".

Nu verkar ännu mer material vara på gång, och den slutsatsen drar vi av den piratflagga som Murray har lagt upp på Twitter. Internet nappade givetvis direkt, och nu teoretiseras det om allt från ett nytt system för prisjägare och en piratfraktion (utöver de pirater som redan finns i spelet) till möjligheten att borda andra skepp och till och med en crossover med Sea of Thieves.