Igår höll Larian i ytterligare en stream där de pratade lite om vad som händer i utvecklingen av Baldur's Gate 3 och vad som komma skall. De pratade bland annat vad som finns med i patch nummer sju – som nu är släppt – men påpekade även lite tråkiga nyheter om spelets slutliga release.

Om vi tar de dåliga nyheterna först så är de att Larian siktade på att släppa spelets 1.0-version i år, men att de nu insett att det krävs mer jobb än väntat att färdigställa det, och att den skarpa releasen därför lär dröja till nästa år. Det är dock inte en fullkomlig överraskning, eftersom de redan förra året påpekade att det inte var säkert att det skulle släppas under 2022.

Sett till patch nummer sju är det största tillskottet en ny klass: barbaren. De är skitarga individer med stark koppling till naturen, och kommer med de två underklasserna berserker och wildheart. Utöver det finns det massor av förbättringar och ändringar av allt från grafiken och kameravinklarna i mellansekvenserna till nya hotbars och en betydligt mer "autentisk tolkning av kycklingångest".

En matigare genomgång av vad som är nytt hittar ni här. Vill ni snacka om spelet och dess early access-skick så går den officiella Baldur's Gate 3-tråden varm, men kom ihåg att använda spoiler-taggar om ni ska prata om vad som händer i handlingen.