Uppdatering: Amazon har uppgett att de är medvetna om problemet och jobbar på att fixa det. Vidare rapporteras det på vissa håll att det inte går att utnyttja fusket längre, eftersom spelet då stängs. Detta har dock inte bekräftats.

Originalartikel: Starten för Amazons MMO New World har präglats av både succé och problem. Inledningsvis var det överfulla servrar som tvingade spelare att sitta i kö i timmar, och nu har spelare kommit på ett fusk som nyttjas friskt i PVP-sammanhang.

Fusket är otroligt enkelt att genomföra, vilket innebär att det snabbt blivit ett problem i spelets PVP-krig. När det genomförs blir användaren odödlig, men kan samtidigt inte kontrollera sin karaktär. All skada som spelaren "tar emot" under odödligheten kommer dessutom i en enda stor smäll när vederbörande börjar spela igen.

Det kanske får det att låta som att tricket är näst intill värdelöst, men det kan användas för att ta över kontrollpunkter eller fort i spelet. Amazon har ännu inte kommenterat problemet, men vi får hoppas på att de jobbar med en fix. Att utnyttja en bugg på det här sättet strider givetvis mot spelets användarvillkor och kan resultera i att man får sitt konto avstängt.