För några timmar sedan lyfte recensionsembargot för #Zelda: Breath of the Wild. Och #Nintendo har gjort det igen – en bokstavligt talat enig kritikerkår lyfter spelet till skyarna!

Efter 55 recensioner med betyg på samlingssiten Metacritic ligger snittet på 98 av 100. Därmed delar nya Zelda det högsta betygssnittet någonsin, tillsammans med Zelda: Oarina of Time, #Tony Hawk's Pro Skater 2, #GTA IV och #Soulcalibur.

I nuläget tycker en ihopklumpad kritikerkår alltså bättre om Zelda: Breath of the Wild än #The Witcher 3, #Portal 2, #Half-Life och Quake 1 till 3. Men det har gått mindre än tre timmar sedan recensionerna började ramla in, och ett par lägre betyg kan givetvis peta ner Zelda från toppen. Man ska också komma ihåg att Metacritic omvandlar alla betyg till 100-skalan, vilket kan bli missvisande: det höga betyget 4 av 5 blir det inte lika slagkraftiga 80 av 100 hos Metacritic. Men oavsett hur det går står det klart att Breath of the Wild fått ett oerhört bra mottagande.

Här på FZ delade vi med oss av intrycken från de första tio timmarnas spelande tidigare i dag. Att vi inte satt betyg än beror på att vi själva fick skaffa både spel och Switch-konsol (Nintendo ville inte att svenska medier skulle recensera spelet eller konsolen innan premiären), och därför dröjer betyget till nästa, avslutande recensionsdel. Den läser du så snart vi tagit oss igenom Hyrule.

Under tiden: några andra Zelda: Breath of the Wild-recensioner: