Fortfarande glad över [n=20529 nyheten] från tidigare i dag om att #Unreal Tournament III ska landa i november? Såvida du inte äger en Playstation 3 kan du låta endorfinerna vila - #Sony meddelade i ett tal på [[E3]] att titeln enbart kommer släppas till PS3 i år. Därmed får företaget lite upprättelse för #Microsofts alla Xbox 360-exklusiva tilltag, till exempel [n=20525 konsolspecifikt extramaterial] till #Grand Theft Auto IV. Men det är en klen tröst för pc-folket... Återstår att se om #Epic har någon bra förklaring till tilltaget.

Hursomhelst, Sony har slutit avtal med Epic och #Midway om en optimerad version av spelmotorn Unreal Engine 3, specifikt anpassad för PS3:an, uppger Shacknews. Den kommer användas i alla PS3-titlar som drivs av motorn i fråga.

Uppdatering: andra källor uppger att exklusiviteten bara gäller konsoler. Titeln ska alltså släppas till PS3 och pc i november, enbart 360-människorna drabbas av det senare datumet. Sista ordet är nog inte sagt, håll koll på FZ och E3live.se för uppdateringar.

Uppdatering från Los Angeles: På Midways presskonferens alldeles nyss slog man ihjäl ryktet om PS3-exklusivitet. Spelet släpps i november till både pc och PS3. Dessutom kommer man kunna spela pc-moddar på PS3-versionen via Open Network.