#Electronic Arts och #Biowares jättelika onlinesatsning på #Star Wars: The Old Republic blir det sista stora onlinerollspelet med månadskostnad, förutspår #Sony Online Entertainment-chefen John Smedley. Han tror istället att gratis free to play-lir är framtiden, men räknar ändå med att The Old Republic ror åt sig två miljoner prenumeranter.

– De ekonomiska tiderna är hårda därute och en återkommande prenumeration är något som sticker i ögonen på kontokortsräkningen varje månad. För vissa människor börjar pengasparandet med att ta bort prenumerationer som slår mot kontokortet varje månad. Men det är samtidigt också sannolikt att prenumerationer fortsätter vara en stor inkomstkälla för den närmaste framtiden, även om jag inte tror att de alls kommer vara lika dominanta på sikt, säger Sony Online Entertainment-chefen John Smedley.

– Det kommer en ny storsatsning snart i form av Star Wars: The Old Republic från EA/Bioware. Det är ett spel jag tror har goda chanser att nå två miljoner prenumeranter och jag tror att de kommer hålla sig till prenumerationsmetoden. Enligt mig lär detta bli det sista storskaliga MMO-spelet att använda sig av den traditionella prenumerationsmodellen. Varför tror jag det? Helt enkelt för att världen börjat gå vidare från denna modell och med tiden kommer folk inte acceptera denna metod.

Star Wars: The Old Republic släpps antingen kring årsslutet eller tidigt nästa år. Vad tror du om Sony-chefens förutsägelser? Har han rätt angående att den traditionella prenumerationsmodellen är på utgång, eller talar han i nattmössan?