Inlägg av bloodshed

Inlägg som bloodshed har skrivit i forumet

The Banshees of Inisherin

Hade inga förväntningar eller sett någon trailer till filmen och den var överraskande mörk men facinerade film med otroligt foto och bra rollbesättning. 7,5/10

(Det är en ganska långsam film så inget för TikTok-generationen).

Spelade inte jättemycket på min ps4:a men just Uncharted 4 och dess föregångare (som släpptes till ps4:an också) var väldigt roliga en höjdpunkt!

Skrivet av meganollan:

Tja! Blev taggad på lite fm igen efter att läst recensionen :). Har en liten fråga angående övergångar när man byter klubb? hur plockar man med sig spelare från klubben man lämnar på smidigast sätt? menar du bara att du köpt in honom vid transfer eller finns det nått annat bättre sätt? typ ställa krav för att skriva på?

Man kan inte ta med sig spelare när man byter klubb utan han har köpt honom från den gamla klubben. Din stab med tränare, scouter, physios kan du plocka med dig om din nya klubb har råd och om dom vill följa med.

Skrivet av Kalliban:

Jag skulle gärna få in alla divisioner iaf. Hade gärna börjat i typ div 8 i Sverige med nåt riktigt korpengäng och försöka få upp klubben till att vinna allsvenskan osv. Sen om det är helt genererade spelare där nere spelar ingen större roll för mig, men de får gärna ha rätt lag och kanske generera spelarna baserat på klubbarnas storlek typ. Om licenserna är för dyra är det ok med påhittade lag också, typ baserat på ortnamn eller nåt. Att alla divisionerna finns så man kan börja i botten är prio.

Helt säker på att SI inte kommer lägga in detta. Men det finns en databas, och har funnits ett par FM nu, som heter Gärdsgårdsligan. Så här såg det ut på FM23: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=299147...

Någon har lagt ner ett otroligt jobb med att få ihop detta, ska läggas till att jag inte testat det själv än.

Skrivet av Joel OS:

Fyller på med lite orealistiskt drömmande som sklle göra FM till det perfekta spelet:

  • Verklighetsbaserade arenor (borde gå att mappa in, iaf bland de absolut största ligorna/arenorna. Skulle öka matchkänslan väldigt.

  • Att spelet känner av “stories” i ens save på ett bättre sätt. Exempelvis skapa hype när en underdog går oväntat bra i ligan, göra mer av att man bråkar och skapar rivalitet med en annan tränare eller klubb, m.m. på ett sätt som fortgår. Kanske kan jag eller någon annan bli känd som en bråkig jävel som resten av ligan hatar. Eller så blir jag sparkad och får ösa skit över min före detta klubb. Det finns redan till viss del, men skulle vilja se det utvecklas ännu mer.

  • Förbättrade landslagsuppdrag - låt mig träna in ett särskilt spelsystem, förlägga träningsläger m.m. för att få in spelare, skapa en dynamik under turneringar precis som man har med klubblag nu (d.v.s göra det viktigt vilka man tar med i landslagstruppen m.m.).

  • VR-läge där man får stå i den tekniska zonen som tränare och följa matchen från sidan, och höra fansens vrålande.

Jag är osäker på om jag vill ha in alla ligor, klubblag, landslag och ansikten in i spelet. Det känns som att licenserna kostar mer än vad det smakar och det är väldigt lätt att lägga in allt detta själv.

Det du skriver om AI och hur det skulle kunna lyfta spelet är otroligt intressant. Jag hoppas att dom jobbar fram detta till nästa FM då dom förövrigt kommer gå över till en helt ny grafikmotor samt kvinnliga ligor och landslag ska finnas med.

Jag hoppas verkligen att dom gör något med ljudet också. Jag klarar en eller två matcher per spel med ljudet på. Det är otroligt enformigt. Tänk om man kunde få in riktiga ramsor för varje lag i publiken. Det hade varit fantastiskt!

Jag har runt 50+ timmar i betan och känner ändå att jag börjar få lite koll på spelet. Ser fram emot att börja med Roda JC eller FC Groningen i den hollänska andraligan. Blir första gången jag startar i Holland!

Med tanke på att jag får panik av spel under vatten så gick det okej. Banan i spelet Rune där man ska dyka mellan olika öppningar i en grotta... där snackar vi men för livet!

Jag köpte aldrig No Man's Sky när det begav sig, inte heller har jag kollar/läst mycket om det någonsin. Men det kanske är dags att ge det ett försök. Lite orolig att om det är för mycket "tråkig" grind att jag kommer tröttna..

Oh, det här lät rätt jäkla nice. Blir ett köp inom en snar framtid. Målet är såklart att skapa ett spel med mer än 10:or i betyg, precis som Game Dev Tycoon!

Skrivet av PelvisPresley:

Dra upp gamman i menyerna, fungerar ganska bra, om det inte är "power outage" som modifier.

Ja det funkar absolut, bara att miljöerna blir enformiga om man jämför. Men man kanske inte ska jämföra. Får nog hoppas på DLC:er på andra planeter, känns som att Fatshark har en hel del kosing att tjäna in där iaf!

Skrivet av Lauchen:

Hmmm tack för info, tänkte dock ge det en chans i alla fall eftersom det finns på gamepass.

Ja men då är det ju "gratis". Kör på! Det är fortfarande ett bra spel.

Skrivet av Lauchen:

Hmmm, kanske läge att testa då. Vermintide har ju ändå rätt kul så ska bli intressant att se vad den tjocka hajen lyckats åstadkomma här

Var beredd på att Darktide inte har i närheten av samma innehåll som Vermintide har. Vermintide 2 är verkligen ett komplett spel som fortfarande är mycket bättre än Darktide. Det "värsta" med Darktide är att det alltid är så jäkla mörkt på alla banor. Jag förstår varför men det är inte roligt i längden.

Skrivet av Snabeltorsk:

Jag tycker också om det, tyvärr har jag problem med Rubber Banding, och det är för drygt att levla efter lvl 50 typ.
I övrigt tycker jag det är riktigt grymt bra spel.

Fick bort rätt mycket av min Rubber Banding genom att stänga av "Use browser hardware acceleration" under settings. Helt galet men det hjälpte verkligen.

Tänkte hoppa in å se hur lång kön är. 150 min!

Skrivet av Rydell1986:

Låter lite märkligt när de försöker trycka på att de släpper en kostnadsfri uppdatering så snart som möjligt, den uppdateringen har ju varit kostnadsfri sedan urminnes tider

Ja, det ser minst sagt ut som om dom försöker vara snälla när det är något som alltid släppts helt gratis. Eller har det kostat på PS tidigare?

Frågan är väl hur många som faktiskt börjar om för att en ny uppdatering släppts. Jag startar en save när spelet släpps och fortsätter med den tills nästa spel.

Skrivet av Visual Prick:

Kör du med armstöd och nackkudde ?

Letat efter en stol länge , och denna såg faktiskt lovande ut .

Ja, jag kör båda. Armstödet tycker jag är rätt viktigt för att underlätta axlarna lite.
Nackstödet är perfekt när man vill luta sig tillbaka å titta på nått.

Ska nog förbereda mig inför Immortal Empire till Total War: Warhammer III som släpps den 23:e. Annars kanske jag hoppar in i Bannerlords II, ett riktigt "bara en fight/trade till"-spel!

Jag (är snart 37) kollar rätt ofta på twitch när jag spelar Football Manager (vilket är lite för mycket). Jag tittar mest på sånt jag vet att jag aldrig kommer spela, perfekt att få uppleva något som jag vet att jag varken har tid eller lust att lägga tid på att lära mig.

Jag förstår varför folk inte dras till Twitch. Väldigt många streamers är hetsiga, otroligt skrikiga och kräver uppmärksamhet hela tiden. Precis sånna streamers går fetbort. Men att säga att det är fel på något du inte förstår eller bryr dig om är inte bara onödigt utan slöseri på din och andras tid och energi. Det finns massor av saker jag inte gillar, men vet ni vad, jag väljer att inte bry mig om det eller kommentera detta. Sociala medier har fört med sig en kultur av att just in åsikt är viktig, det är den inte. *Rant over*
(Självklart inser jag det ironiska med att dela mina åsikter i detta inlägg)

Jag är väldigt kräsen när det gäller streamers och youtubers. Det finns lite olika streamers som jag tycker är okej att strökolla på men den jag alltid återvänder till är Lirik. Vet inte varför men gillar hans humor, roliga röstskådespel, historieberättande och skitsnack mot folk i sin chatt samtidigt som han uppskattar de som inte beter sig som idioter.

Skrivet av BloodFarmer:

Gör lite skamlös reklam då! Senaste släppet var en symfonisk doomplatta:
https://youtu.be/ewP8AXHTdOY

Och här mitt band som är ”aningen” snabbare än doomplattan. Rekommenderas för alla som gillar bävrar, träd, dammar och döds/grind.
https://youtu.be/ahHkqPEmT4s

Alltså, bävergrind var en genre jag inte visste att jag behövde! Hahah! Fantastiskt!

Skrivet av Stinto:

Summoning - black metal från Österrike. Tolkien-tema. De har släppt typ 8 fullängdare och alla är ren magi. Det är olagligt att inte tycka att Summoning är bra.

Wormwood "Nattarvet" - black metal från Sverige. Även nya skivan "Arkivet" är bra men Nattarvet var fan soundtracket till corona-hemmajobbtiden.

Övriga tips:
Afsky - Ofte jag drommer mig död

Summonings skiva Stronghold är så otroligt bra. Som du säger, olagligt att inte gilla Summoning.

Min favoritlåt på Nattarvet är Isolationist, den låten är fantastisk i brist på andra ord.

Avskys skiva kom precis lagom till att man börjat tappa hoppet lite med allt var hemjobb innebar. Också en toppen rekommendation.

Skrivet av monsterbenke:

Jag gick över till eu west,man får massa belöningar för det. 500.000 silver och massa extra stuffs. Shadespire rekommenderad för svenskar

Roligt att vi hittade till samma server och guild. Nickar Gamling

Jag passade på att slå till på stort och köpte en Malmstolen från DPJ.
Den är lite dyrare men ångrar det inte en sekund. Gick från en gammal gnisslandes Ikea Markus och det är verkligen som dag och natt. Den finns i deras showroom i Stockholm om du är osäker.
https://www.dpj.se/ergonomiska-kontorsstolar/4831-135876-malm...

Skrivet av Aesoprock:

https://www.youtube.com/watch?v=PiGEG55Re2I

Svensk klassiker, men relativt okända tror jag. Släppte ny skiva för något år sen efter en lång paus.

Såg Mörk Gryning spela på Club 666 här i Tanto för typ, 16-17 år sen... Jäklar va taggade vi var när den låten spelades. Iofs så hade en å en annan öl druckits innan.

Men på tal om andra band. Jag gillar verkligen att hitta ny musik och hade nog inte överlevt pandemin utan Spotify och youtube.
Ska försöka ta band som kanske inte är så vanliga men förtjänar mycket mer publik.
Jag älskar att prata musik med likasinnade så känner någon att den vill ha mer så säg till. Den här brunnen torkar inte ut i första taget.

Four Stroke Baron, lite popig stoner metal eller vad man nu ska kallan den här stilen.
Gillar hans lite speciellt röst.

Wytch Hazel är rätt jäkla bra heavy metal/rock som jag lyssnat massor på.
En av dom bästa låtarna är Dry Bones:

Ironsword, här snackar vi true heavy metal i dess rätt enkla och fula men ack så fantastiska form.

Gatecreepers 11 minuters dänga bland de bästa vi fick i doomig döds metal väg förra året och lätt en av mina top 10 för 2021.
Otroligt fin och tar sin tid men wow, vilken fantastisk låt!

Fossilazation är en skitigt döds/doom metal band från brasilien.
1:17 in i låten börjar det som fick mig att fastna för bandet.

Primitiv Man är svintungt sludge/doom metal men kanske inte allas stil. Lite för hög volym rekommenderas.
Textraden från början av låten talar för sig själv:
When the last light
Burns out in your dense skull
I'll inhale the smoke"