Inlägg av nixdorf

Inlägg som nixdorf har skrivit i forumet

Skrivet av JackG100:

"uttalanden som bara är kontroversiella om man är känslig. Lite som att banna Southpark eller Family Guy-folk från det offentliga rummet för att de ibland har kontroversiell humor.

Hans uttalanden är lite grann som en rasistversion av "luften är fri". Ja luften är fri, men du är en jobbig idiot och kommer inte bli bjuden på mitt födelsekalas Markus.

Skrivet av androsynth:

@Legalinn: Jag tänkte också på interstate 76. Sen fick jag soundtracket på hjärnan. Det ljuva underbara soundtracket.

25 år efter bomberna borde de fortfarande ha fungerande bilar. Så vi har alltså fallout: mad max att vänta?

Skrivet av iTax_Not:

De skrev ju precis att det kommer en uppföljare. Läste du inte?

Uppföljare innebär att någon tänker släppa ett spel som heter stalker 2, inte mer än så. Det jag är tveksam till är huruvida spelet kommer ha samma stämning, känsla och buggar som originalet.

Inte för att dra ned stämningen men 2021 är det tolv år sedan senaste releasen. Har de kvar någon kvar i firman, dvs vad är det som talar för att detta kommer bli en ordentlig uppföljare?

Skrivet av kebbe:

Vilket trams, fast alla vill ju ha sina skyddande bubblor idag så man blir ju inte förvånad.

Föredrar att lyssna på folk som är inte är onödigt otrevliga. Så är det för de flesta människor. Så då är det fint att det finns spelmiljöer där det är möjligt. Fortfarande fritt fram att vara en verbal idiot, men knappast något du kan kräva av speltillverkare att ge dig en plattform för eller?

@yoggi: Köp 5an eller 6an, med samtliga expansioner. De är lättast att sätta sig in i och är mer polerade än tidigare spel, och därtill fortfarande underhållande spel. Vissa skulle kanske säga att dessa är mer casual etc, men det är inget att bry sig om.

Skrivet av Kerrai:

Är ingen CD-läsare verkligen ett minus i dagens värld?

Själv har jag inte använd cd-läsare i datorn på över 6 år.

Bra genomgång av hårdvaran i alla fall :)! Keep it up!

CD-utrymmet behövs, vart ska man annars montera in sin extra SSD hade du tänkt?

Samma lösning som i Dying light då alltså. Funkade fint för mig iaf.

Förstår att det är relevant att vara tidig ute med en recension. Hypemaskineriet har inte varit nådigt.

Skrivet av Renton:

@LindrothTobias: Det är ju en spelsida som vill ligga i framkant, inget konstigt att man vill vara aktuell med nytt innehåll. Vad är det som är så ironiskt med Reklamintäkter?

Artikeln säger "spelutvecklaren A är en douche". Samtiigt är artikeln flankerad av budskapet "köp spelutvecklare A:s" produkt. En viss nivå av ironi finns där. Och som sagt hedrande av FZ att inte låta reklamintäkter komma i vägen för kritik.

Skrivet av Proppen:

Mitt stora problem är när man börjar förvanska fakta för att vara PK vilket är fallet här.

Vi kanske inte ska ta mer plats i denna tråden kring detta. Om du vill diskutera vidare så kan vi göra det i annat format.

/P

När PK används för att beskriva en situation där du begränsas från att spela explicit för team-folkmord har begreppet PK tappat kraft. Kan förstå att det är många som helst spelar spel där man inte måste spela som nazist (även om man här gör det, men som sagt, inte lika tydligt).

Detta är Call of duty, i MP version dessutom. Det är inte referenslitteratur för ww2. Plocka bort svastikor är inte det värsta avvikelsen från verkligheten.

Skrivet av Emblaz:

Antalet enheter som är lååångt färre i Steel division är förstås kopplat till Paradox/eugen systems tänkta business plan att släppa fler konfliktområden som östra fronten och Afrika....men mjeh ändå. (ca 900 mot 400).

Förstår inte hur utvecklarna tänkte när transportfordon utan vapen försvinner efter att soldater lämnat dem?! De fanns ju kvar i Wargame med stor taktisk betydelse såå wtf?! Kanske bara var så i betan iofs, vore trevligt om recensenten kunde bringa klarhet i det =D

Upplevde att antalet enheter i wargameserien var mer av ett otyg än en tillgång. Större delen av enheterna var värdelösa och gjorde det spelet mer svåröverskådligt. För varje patch de släppte för att fixa balansen så blev det någon oförutsedd bieffekt som gjorde att vissa enheter vart helt oanvändbara och andra ovärderliga.

Blir intressant att testa det här senare, ser ut som att de fått ned tempot en aning mot wargame red dragon. Är det någon som har fått en uppfattning av hur mycket micro det är i spelet, samma nivå eller?

Vad är det här med att vilja spela som axelmakterna? Är det folkmordet i öst eller att åka på råstryk i väst folk ser fram emot?

Skrivet av zumo:

@Roy Batty:
Det har alltid stört mig som satan.att varenda spel endast berättar ur allierat perspektiv. Man svartmålar alltid Ryssar numera och i ww2 Axelmakterna.

Det är inte att "svartmåla" när man tar anfallskrig och krigsbrott för vad det är.

Är det någon som har koll på i vilken kontexten är för hans uttalanden, känner att det är lite relevant i sammanhanget?

Skrivet av hybris6:

Sakligt och kontrollerat låter i mina öron som cencurerat...behöva rada upp massa källhänvisningar?...immigrationsfrågor....förbjudet i Sverige....PK vänstern

Hej, du tappade ett "/s" i slutet av din SD-rant, så du får låna en av mig istället.

Ypperligt initiativ. Alltid bra med fler ideer och infallsvinklar inom branschen. På vilket sätt som spelutvecklare skulle vara ett jobb bättre anpassat för män har jag väldigt svårt att förstå. Kan däremot förstå varför det är många kvinnor som drar sig för att söka sig dit, och det har endast att göra med kulturen att göra. För er som har problem med kvinnor med feministiskt agenda: Detta initiativ gör att fler kvinnor drar sig till branschen med ett genuint intresse istället för politik som motiv.

Skrivet av AplAy:

Ett empiriskt ställe att "ta pulsen" på, gällande detta ämne, där vi inte heller påverkar vår observation eftersom de inte vet om det, är speedrunning streaming eller bara folk som streamar när dem spelar.
...

Ditt empiriska test gör ett antagande om att andelen människor som har ett behov av att visa upp sitt spelande är proportionerligt mellan könen och spel.

Kul att se hur många "Sverigevänner" som blir sossiga av sig. Tycker att det är viktigt att staten går in och ska styra i kultur och näringsliv dvs.

För styr gör man, även med bidrag. En politiskt kommitté som ska in och bestämma vilka spel som "uppvisar historiska miljöer, kultur" i den mån att de ska få bidrag. Fram för allt när vi har att göra med ett parti som har rötterna i en "nationellt inriktad politik".

/Ser inte hur det kan gå fel. /s

Skrivet av swe.-SiOUX-.swe:
Skrivet av littleboss:
Skrivet av WolfGrin:

Förstår fortfarande inte varför folk tycker han är bra, att någon så talanglös blir så stor är det största skämtet.

Det handlar inte om att han är talanglös, det handlar om att du inte är kapabel att se hans talang.

Ohh får Trump vibbar här.. PewDiePie for president.. he's so succesful, so he must be great!

PewDiePie är framgångsrik inom underhållning, så det är rimligt att påstå att han har en talang för det. Trump är också bra på underhållning, det betyder inte att han är lämplig som president. Sen har folk olika smak vad gäller underhållning, men det är en annan fråga.

Skrivet av marcus8958:

"First, similar to what has been suggested
for aggression,38 it is likely that there are factors, such as
personal experience and family and peer influences, that
affect the development, proliferation, prevention, or reduction
of sexist attitudes more strongly than (fictional) media
content. Second, general and broad cultivation effects of
video games are somewhat unlikely, as players differ in the
games they play, and the interactivity of the medium also
causes the experience of the same game to differ between
players."

...

" Corroborating previous
findings on video games and cultivation, this study
clearly shows that overall exposure to video games or preference
for specific genres are not predictive of player attitudes
toward real-world issues. Still, as indicated by the
limitations of the present study and the tentative evidence
from previous work, it may well be that, similar to television,
‘‘some genres/games have some [cultivation] effects on
some players.’’36"

Studien säger alltså att den har funnit andra faktorer, som tydligare än media, påverkar utvecklandet av sexistiska värderingar.

Studien säger att det är svårt att säga något generellt om hur spelare påverkas i och med att spelen som de spelar skiljer sig åt (vilket alltså innebär att spel påverkar mer eller mindre) samt att det är olika från spelare till spelare.

Avslutningsvis säger studien alltså att spel mf. inte är direkt avgörande för spelares värderingar i irl frågor. Men även att vissa tuper av spel mest troligen har en påverkan.

Ganska ointressant studie helt enkelt.

Ena halvan tycker att posen är opassande, andra halvan ser inget problem med den och tycker att blizzard får göra som de vill. Blizzard vill inta ha med posen och tar således bort den.

Alla borde vara lyckliga?

Har FZ börjat använda sig av clickbait-rubriker? Så avgör du, och resultatet kommer chocka dig!