Inlägg av W2k

Inlägg som W2k har skrivit i forumet

Vi hade en bugg, men nu har jag fixat den.

ATi har tyvärr gått käpprätt nedåt med drivrutiner på sistone. Jag sålde mitt Radeon och bytte till ett Geforce bara för att slippa skiten. Sedan 7.2 eller nåt har Catalyst blivit mer och mer instabila, multiplicerat med tio om man kör Vista. 7.8 var sista versionen jag kunde använda alls, 7.9/7.10 tog död på all 3D i både XP och Vista när jag testade dem, även på en nyinstallation. Kanske är 7.11 nåt att ha - men nu är det för sent, jag lär inte köpa ATi igen på många år. So long!

Kortet är sålt.

Sänkte priset en smula och la upp kortet på Tradera. Utropspris 900 kr, just nu 968 kr. Om nån är intresserad av kortet så bjud på auktionen, ovanstående pris gäller inte längre.

Länk: http://www.tradera.com/auction/auction.asp?aid=50911124

S: Sapphire Radeon X1950PRO (med garanti!)

Säljes: Sapphire Radeon X1950PRO 512MB 2xDVI DualLink AGP

Radeon X1950PRO är ett av de bästa grafikkort som finns för oss som sitter med lite äldre datorer utan PCI Express. Nu säljer jag mitt, trots att det är knappt fem månader gammalt: sorgligt nog är det inte kompatibelt med mitt moderkort (Asus A7N8X-D) i kombination med Windows Vista, så då tar jag tillfället i akt att uppgradera.

Grafikkortet finns beskrivet i detalj på den här sidan.

Det är köpt i maj 2007 och har således ett och ett halvt års garanti kvar. Kartong och allt kablage medföljer naturligtvis. Kortet är i nyskick, jag har inte ens flyttat datorn sedan jag satte i det. Har man bara AGP-portar i sin dator har jag svårt att tänka mig något bättre val för att få bästa möjliga grafik, annat än att byta ut hela datorn.

Kortet kostar drygt 1 500 kronor nytt i butik, så min prisidé är en tusenlapp jämnt, 1 000 kronor, alternativt högsta bud. Köparen betalar eventuell frakt, hämtning kan ordnas (nordvästra Stockholm).

Skrivet av TheEvilDog:

Kassa jävla skitlurar, är dom gjorda av glas eller? Efter 3 månader började mina glappa .. BRA kvalité Creative, sista gången jag köper deras skitprodukter. Annat mot mina gamla lurar som jag haft 4-5år och ser ut som skit och fått en hel del stryk, men inget glapp där inte. Pinsamt.

Om de gick sönder efter tre månader har du fortfarande garanti. Gå och byt ut dem mot ett par nya. Eller är du bara oförsiktig? Mina fungerar fortfarande utmärkt, trots att jag använder dem nästan dagligen.

S: Nya datorhögtalare, Saleon Torpedo 70W/4.5W [SÅLD]

Saleon Torpedo Multimedia Speakers

Nya stereohögtalare i oöppnad, obruten originalförpackning. Avsedda för anslutning till hemdator, men fungerar troligen utmärkt att kopplas till bärbar ljudspelare eller dylikt.

Effekt PMPO: 70 W
Effekt RMS: 4.5 W
Elementens storlek: 3"
Frekvensomfång: 40Hz - 20kHz
Färg: Ljusgrå

Drivs med 9 V likström, nätadapter medföljer. Inbyggd volymkontroll och av/på-knapp. Magnetiskt avskärmade (stör inte annan elektronik). CE-märkta.

Köparen betalar eventuella kostnader för frakt. Betalning i förskott via bankkonto eller bankgiro. Hämtning går att ordna (jag bor i Sundbyberg). Kontakt via e-post är att föredra.

Jag tror du behöver höja din upplösning, eller köpa en bildskärm som klarar 1280x1024/1600x1200. Även 5-10 år gamla skärmar klarar dessa upplösningar utan problem.

Jag kör Avira AntiVir Personal Premium. Snålt med resurser, billigt i inköp, effektivt och stör mig inte. AntiVir placerar sig dessutom konsekvent på första plats i tester, se t ex den här.

Norton, McAffee och F-Secure (de tre "stora") är i min erfarenhet bara skit. De kanske hittar virus, men de är uppenbarligen programmerade av idioter. Glad att se att ingen i den här tråden har rekommenderat dem.

NOD32 är det många som gillar, men det är inte särskilt effektivt. Se testet ovan.

Det har varit så ett tag, men viktigare saker har behövt fixas först. (Det är väldigt få som har e-postadresser som slutar på _). Hav tålamod, vi kommer fixa detta också så småningom.

Förresten är det barnsligt att skriva med stora bokstäver. Sådeså.

Microsoft, ostabilt? Kraschar aldrig för mig, kör både XP och Vista. Kan det bero på användaren?

Skrivet av nolimitsoya.:

varför skulle det vara ett problem att härma bbcode, och på vilket vis är det en begränsning att syntaxen liknar alla tusentals andra forum som kör phpbb(2)?

Det gör den ändå. Skillnaderna mellan EosCode och BBCode är inte så stora som du försöker påstå. I huvudsak handlar det om ett stort antal FZ-specifika tillägg, samt en enklare syntax för vissa taggar. De flesta medlemmar verkar hur som helst inte ha några som helst svårigheter att uttrycka sig i forumet, så jag ser inget problem.

Skrivet av nolimitsoya.:

att hålla sig konsistent med den mest utbredda (och i tidigare forum använda) är ju common sense...

Tycker du. Som du säkert kan gissa är vi av motsatt åsikt. Att slaviskt följa BBCode hade varit korkat. Dessutom finns det ingen enad standard för BBCode, så någon hade säkert klagat oavsett...

Skrivet av nolimitsoya.:

men sidan har användarmässigt inte tagit många steg framåt sedan förra forumet. ganska stora bakåt däremot... ska vi ens gå in på nyhetsdelen?

Återigen ett område där du och FZ Crew - samt, tror jag, en majoritet av medlemmarna - är av motsatt åsikt. Har du konstruktiv kritik att framföra är jag idel öga. Men om trådens syfte är att gnälla på att du inte fick vara med och bestämma hur sajten skulle utformas för >1 år sedan tycker jag du kan lägga ner.

Skrivet av nolimitsoya.:

Att placera bevakaknappen där 'markera lästa' tidigare satt, och fortfarande sitter i vissa delar av forumet, var en riktigt, riktigt usel idé. konsekvent knapplacering är ändå ganska grundläggande.

Ska byta plats på dem då så att Markera alla-knappen återfår sin gamla plats. Tänkte inte på att den var populär - själv använder jag den aldrig...

Skrivet av nolimitsoya.:

dessutom kan man ju ifrågasätta behovet att bevaka hela forumsektioner, vilket ju bara kommer ge fulla inkorgar och inte det minsta förbättrad översyn.

Någon annan tyckte tydligen att det var en värdefull funktion. Jag vet faktiskt inte vem som kom på den, men den dök upp min TODO med ganska hög prio. Man kan nog "ifrågasätta behovet" av ganska många funktioner på sajten, men det betyder inte att ingen har nytta av dem!

Skrivet av nolimitsoya.:

gamla forum, kom tillbaka! alla databaskorrar är förlåtna.

Jag tror jag kan lova dig att vi aldrig kommer att ta tillbaka det gamla forumet. Och nej, att 20k+ inlägg försvinner utan förvarning är fan inte förlåtligt...

Skrivet av nolimitsoya.:

edit: jag tänkte säga något om koderna också (därav *), men missade det; iaf, vad är meningen med att avvika från bbcode, som ju ändå är så nära en standard man kan komma?
det innebär bara ytterligare syntax att hålla reda på, och tillför ingenting öht.

De flesta av de forum jag bevistar regelbundet använder något annat än BBCode, så jag ser det inte som en standard över huvud taget. Vi använder vår egen formateringskod just för att slippa begränsa oss till en "standard". EosCode tillför faktiskt otroligt mycket, särskilt för våra nyhetsskribenter.

Nu borde det vara betydligt mer uppenbart när man har fått ett meddelande. Särskilt om man kör Mozilla/Firefox! Och nej, inga popups.

Fixat! Kolla på godtyckligt spel, där har det nu dykt upp en flik som heter "Relaterade spel".

Skrivet av Sweclockers:

I det stora hela verkar det som man kan få mer prestanda för pengarna med ett HD 2900 XT jämfört med Geforce 8800 GTS (640 MB), men det beror mycket på vilket spel man använder och med vilka inställningar. Skillnaderna kan dock vara riktigt stora.

...

Fördelar:
* Märkbart bättre spelprestanda i en del spel jämfört med Geforce 8800 GTS

Tycker inte att man kan dra nån vidare slutsats av den där recensionen, ser ut som om nVidia och ATI drar ganska jämnt i den här ronden.

Själv har jag kommit till det stadiet att jag väljer det grafikkort som ger mig minst strul med drivrutiner, snarare än det som presterar absolut bäst i vissa spel.

Det är förstås upp till forumadmin att bestämma, men jag misstänker starkt att det inte finns tillräckligt stort intresse för Mac för att motivera ett dylikt forum.

Det finns ju ett UNIX/Linux-forum, då Mac OS X är baserat på Unix i ganska hög grad föreslår jag att ni tar upp OS X-frågor där. Skulle det bli många OS X-trådar kommer forumadmin att starta ett separat forum. (Så funkar det i alla fall när det gäller spel.)

Skrivet av nolimitsoya.:

linux är betydligt mindre puligt att få igång som supernoob än exempelvis windows xp.

Vad har du rökt? På Windows XP kör man in CD:n, klickar "OK" tre-fyra gånger, drar in uppdateringar med Windows Update och sedan är det klart.

Jag har ALDRIG lyckats installera Linux-distro utan att behöva redigera minst en kryptisk textfil, kompilera minst en drivrutin från källkod eller stå ut med att någon hårdvara inte fungerar som den ska.

Det enda undantaget jag kan komma på är en LiveCD. Den är lättare att komma igång med. Men å andra sidan är ju möjligheterna högst begränsade.

Funktionen med medlemsalbum är väldigt ny och givetvis kommer den att förbättras framöver. Kom gärna med fler bra förslag!

Tro det eller ej, men vi jobbar på det. (Också.)