Artiklar av adeg

123
15

Viking: Battle for Asgard

Vikingar, monster, asagudar och feta vapen. Om du tycker det låter som en beprövad kombination är du inte ensam. Det är lika bra att säga det nu: Viking: Battle for Asgard har alla ingredienser för att vara ett dussinspel. Men så är inte fallet.

12

The Spiderwick Chronicles

I dagarna hade filmen Spiderwick Chronicles premiär på bio och eftersom lotten föll på Stormfront Studios att göra spelet blir det utvecklarnas femte filmlicenstitel. Det handlar om en gammal villa, pet-flaskor och en massa illvilliga monster – allt hopkokat med hög mysfaktor.

37

Frontlines: Fuel of War

Ibland kommer spelet som kullkastar hela genren. Spelet som sätter en ny standard för hur spel ska se ut. Kaos Studios första spel, Frontlines: Fuel of War, sätter ingen ny standard. Det har istället andra utvecklare gjort.

38

LOTRO expanderar

73

Grand Theft Auto IV

Det är nog inte för djärvt att kalla Grand Theft Auto IV för en storsäljare redan nu. Detta trots bråk med borgmästaren i New York och dubbla förseningar. Vad är egentligen grejen med GTA IV? Vad är det vi vet - och inte vet?

18

Beowulf

Hjälteepos som utspelar sig i forna tider har alltid haft det lätt att ta sig till såväl biodukar som spelmaskiner. Beowulf har lyckats att ta sig till båda, men det återstår att se om spelet väcker bestående intresse.

23

Project Gotham Racing 4

När Xbox 360 lanserades var det Project Gotham Racing 3 som skulle visa upp konsolens muskler. Tredje delen i serien mottogs med hyllningar från flera håll och vi gav spelet fyra komma fem i betyg. Nu har två år gått och det är upp till bevis för Bizarre Creations om de vill fortsätta surfa på framgångsvågen.

42

NHL 08

Förra året fick NHL-serien sin största nyhet på flera år. Skill Stick hette nymodigheten och vi var positivt överraskade. Lyckas EA leva upp till de nya förväntningarna och ge oss ett lika underhållande spel även i år?

12

Guild Wars: Eye of the North

Alla går och väntar på Guild Wars 2. Då släpps en renodlad expansion till originalet. Dumdristigt? Nja, den ger en försmak av framtiden.

27

Beowulf

Tycker du att en hårig hjälte med superkrafter och enorma biceps som mosar allt i sin väg låter som ett lyckat koncept för en licenstitel? Det verkar Ubisoft Paris tycka i alla fall.

31

Transformers: The Game

Att filmlicensspel inte håller måttet är närmast en oskriven regel i spelbranschen. Vi har testat om Transformers: The Game vågar trotsa konventioner och göra oss häpna med en titel värd namnet.

29

Colin McRae: DIRT

Efter nära tre års uppehåll ger sig Colin McRae ut på rallybanan igen. Vi testar den orena skotten på pc och Xbox 360.

19

Pirates of the Caribbean: At World's End

Disneys senaste film om den numera världskände, raglande piraten Jack Sparrow hade premiär för inte alltför länge sedan. I sann Disney-franchiseanda släpptes i dagarna ett spel som inspirerats av samma film. Så korka upp rommen, slipa svärdet och stretcha tummen, för nu ska Pirates of the Caribbean: At World's End synas i sömmarna.

11

Ancient Wars: Sparta

Den senaste trenden inom populärkulturen har sina rötter i Grekland på 400-talet f.k. World Forge har hakat på denna trend, som innehåller män i metallkjol och skägg, och släppte följaktligen Ancient Wars: Sparta i dagarna. Vi har testat om titeln har en chans mot vårens strategimonster Supreme Commander och Command & Conquer 3.

15

Dreamlords

Strategi och rollspel är en beprövad kombination. Lägg sedan till attributet MMO, så har vi en mer ovanlig sammanställning. De svenska utvecklarna Lockpick visar oss ett annorlunda koncept där de blandar genrerna hej vilt i titeln Dreamlords.

129

Armed Assault

Många är vi som har väntat på Armed Assault ända sedan Bohemia Interactives storsäljare Operation Flashpoint. De tjeckiska utvecklarna fortsätter på samma spår och släppte i dagarna sin andra titel i soldatsimulationsgenren. Likheterna är fler än att de båda tillhör samma genre. Spelet i fråga utspelas nämligen, likt föregångaren, på en paradisö. Denna gång är det turistparadiset Sahrani som får uthärda en väpnad konflikt. Frågan är om utvecklarna har hittat ett vinnande koncept i soldatsimulatorer utspelade på paradisöar, eller om man bara kört fast.

115

Årets spel 2006

Om några få timmar lägger vi 2006 till handlingarna och snubblar raskt vidare in i nästa år. Men innan dess ska förstås det gångna året summeras. Vad var årets besvikelse? Vilken titel sopar mattan med den eller den kategorin? Årets spel heter...?

44

The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine

Att ett framgångsrikt spel som The Elder Scrolls IV: Oblivion skulle få en uppföljare kom nog inte som en särskilt stor överraskning för de flesta. Många är de som menar att Oblivion är ett fulländat spel. Det är möjligt att spelet snuddade vid perfektion, men fulländat kommer nog inget spel någonsin att vara, för trots att du kanske tycker att Oblivion har allt man kan önska sig, har utvecklarna bakom Knights of the Nine bevisat att det finns mycket att bygga vidare på.

34

Sid Meier's Civilization II

Alla har vi väl haft våra favoriter bland alla de spel vi testat, annat vore väl konstigt? Om ens favoritspel har tio år på nacken är frågan naturligtvis om det fortfarande håller måttet. Jag har testat Sid Meiers klassiska Civilization II och vandrat långt in i min nördhjärna för att finna ett svar.

12

Dubbeltest: Championship Manager 2007 och Football Manager 2007

De två största stjärnorna på fotbollsmanagerhimlen heter Football Manager och Championship Manager. Det är två spel som lugnt kan påstås ha en starkt sammankopplad historia. På många sätt är spelen väldigt lika varandra, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på deras historia.

6

NHL Eastside Hockey Manager 2007

Sports Interactive som är mest känt för den hyllade Football Manager-serien har på senare dagar börjat bredda sin uppställning och utvecklat nya talanger inom såväl baseball som hockey. Jag har satts på hårdbevakning av NHL Eastside Hockey Manager (EHM) för att ta reda på om denna talang fortfarande behöver mer träning eller kanske rentav redan utvecklats till en stjärna på manager-himlen.

123