Inlägg av Tim

Inlägg som Tim har skrivit i forumet

1

Om man moddar en film, klipper, lägger till effekter eller voice over. Var går gränsen där? Antar det är lite som att modda ett spel?

Alan Wake är fantastiskt bra. Som ett bättre Lugis Mansion där jag verkligen engagerar mig i karaktärerna.

Skrivet av JackG100:

Kommer till slut nå en punkt när vi människor inte själva är dom som kommer skriva de "bästa" böckerna, göra dom bästa filmerna etc. utan en dator någonstans kommer göra det bättre än vi någonsin skulle kunnat göra det, och dessutom generera det på begäran med innehåll som är specialanpassat för individen som ska uppleva det. En märklig punkt i historien känns det som.

Det du beskriver görs typ i cyberpunk 2077, där en ai skapar en prostituerad persons (eller robots) personlighet beroende på personliga preferenser. Dåligt minne så kanske minns de lite fel.

PinOut, svenskt flipper med grym atmosfär!

Gör en poll på plattform

Kan ni inte gör en poll på vilken plattform medlemmar köpt Cyberpunk 2077 på? Tack!

Något senare

Fick koden igår kväll och beräknad leverans är 21-22 december. Jag känner sig lite som ett barn som väntar på jultomten.

Skrivet av Ofi:

Nu ska jag vara den tråkiga i sällskapet och berätta att det enligt villkoren för erbjudandet står att det först måste lösas in med en kod innan paketet skickas, och datumet skvallrar om att det kan ta ett tag innan koden ens mejlas ut 😬 Kan vara så att de väntar ut de två veckor som man har rätt att lämna tillbaka spelet på innan de gör utskicken. Det blir till att vänta och se vad som händer helt enkelt.

"Vi skickar erbjudandekoden som du löser in mot en Stadia Premiere Edition på Google Store till e-postadressen som är kopplat till ditt Stadia-konto senast den 16 januari 2021 kl. 00.59 CET. Koden måste lösas in senast den 1 februari 2021 kl. 00.59 CET. Du måste ha en befintlig betalningsmetod eller lägga till en i kassan, men du debiteras eventuellt inte beroende på vilket fraktalternativ du väljer."

https://support.google.com/stadia/answer/10177658

Aj det var en tråkig uppdaterad minsann. Då får jag hoppas och vara glad om utrustningen kommer innan julafton. Men då måste de skicka koden illa kvickt. Generöst erbjudande med sunkig tidsplan. :/

Någon som fått sin Chromecast ultra ännu?

Såg att Google drog pengarna från kortet i söndags morgon. Borde vara en på väg då kan tänkas. Kul om den kommer innan releasen!

Är det någon som kan bekräfta att det fungerar och gäller för oss svenskar?

"³ Offer expires 12/18/20 at 12am PT or while supplies last. To qualify for the offer, you must be 18 years or older and a resident of the United States (excluding Hawaii, Guam, and the U.S. Virgin Islands), and must pre-order or purchase Cyberpunk 2077 on Stadia during the promotional period." - https://stadia.google.com/game/cyberpunk2077?hl=en

UPDATE:

Ja, det verkar gälla här i alla fall.
https://support.google.com/stadia/answer/10177658?hl=sv

Skrivet av Leffe76:

Jag vet, men det leder också till att jag står där med just nu fyra stycken prenumerationer som kostar varje månad. Summa summarum lägger jag skitmycket pengar varje år där jag använder ganska lite av varje tjänst.

Edit: I längden tror jag iofs konkurrensen kokar ner det till ett par bra tjänster. Just nu är det nytt och många vill pröva lyckan.

Kör en tjänst åt gången så kan du se det mesta du vill antagligen med tiden. Det är mitt tips
SVT Kulturnyheterna frågade sig hur man ska ha råd med alla sju. Det är som att ha alla konsoler och en PC, kanske inte för alla, kostar både tid och pengar.

Skrivet av Leffe76:

Gör inte detsamma. Tycker inte att den uppsjö av streamingtjänster för film/serier som finns nu gör det bättre för mej som konsument.

Hur tror du det vore utan uppsjön? Jag tippar på mindre material och högre priser.

PS4 kanske blir den sista ej bärbara spelmaskin jag köpt. Stadia har potential att sätta ribban riktigt högt. För gamers som ej tävlar, piratar eller måste ha senaste Nvidia-tekniken kanske detta blir framtiden. Mycket spännande att se hur allt faller på plats i höst!

Skrivet av Hannu:

Mycket gråt, det är ett spel. Spela eller inte, det är upp till er. Själv blir det ett givet köp, blir nog köttigt.

"Bara ett spel", det håller inte. Det finns alltid en gräns någonstans, tror alla inser det.

Renegade Ops vore kul att spela med tre pers!

Skrivet av Syahin:

Varför är våldtäkt i spel (i filmer verkar det aldrig vara en lika stor grej) så EXTREMT tabu jämfört med alla andra sorters våld? Även om det är mellan två pixliga knappt mänskliga karaktärer som i Hotline Miami

Utan att ta ställning då jag vill tro jag förstår båda sidor kan jag ge en möjlig vinkel som svar. Nu vet jag inte i vilket sammanhang det gällde i denna scen. Men om du som spelare själv gör ett aktivt val att våldta något som ska likna en människa, om den nu porträtteras som pixlar, text eller realistisk grafik är det något som naturligen borde kännas fel (då det liknar en människa). Men i spelet utför man då handlingen, kanske för att komma vidare och då blir det plötsligt en annan sak än att passivt se på när det sker i film. I film kan du lättare ta ställning emot, än om du måste vara med och göra det i ett spel. Blir väldigt annorlunda ju. Men att avrätta låtsasmänniskor till höger och vänster för nöjes skull, är ju smått sjukt om man tänker på det. Det funkar bara om du inte associerar det med egna hemska upplevelser tror jag.

Sedan tycker jag personligen att det ska vara upp till var och en vuxen person att välja om man vill skapa eller spela dessa spel. I alla fall tills den dagen vi möjligen vet att det är direkt skadligt för oss, vilket redan en massa andra saker säkert redan är. Men det är en annan diskussion

Hur minns ni eran första avrättning av en oskyldig datorfigur som kändes lite mänsklig? Själv minns jag den första stackars vetenskapsman i Half Life som fick stryka med då jag slant med avtryckaren på hagelbössan lite nyfiket. Kändes inte helt bra det faktiskt. Minns ni / har ni varit med om liknande?

Skrivet av SaraLivblad:

Amerikanerna kunde ju aktivera mikrofonen i vanliga telefoner när de stod på klykan, så amerikanerna kunde avlyssna vanliga telefoner, trots att de stod på klykan. Och de kan slå på mikrofoner i vanliga mobiler och avlyssna allt. Det är ju därför som bl.a brottslingar tar ut batterier på mobilerna när de har möten.

Är det verkligen så? Är det inte snarare så att de vet att deras position kan spåras genom den mobilens sändaren?

1