Inlägg av purjo

Inlägg som purjo har skrivit i forumet

Utöva försiktighet. Köpte grisen i säcken med Dark Souls brädspel och det visade sig vara sådär. Mycket var inte helt genomtänkt.

Har generellt haft otur med Kickstarter så valt att inte köpa något därifrån för tillfället.

Har aldrig insett att jag behöver en mussladdhållare för ens nu. Brukar alltid tynga ner sladden med något så att den inte ska sticka iväg.

Om spelet är väldigt likt Dark Souls tror jag att jag kommer sakna combatstilen från Sekiro väldigt mycket. Det var så roligt och fräscht.

Skrivet av Shadee:

Jag är rejält skeptisk till att man springer automatiskt, inte verkar ha samma kontroll på gubben som i första spelet, många checkpoints mitt i banorna, att det är mer inzooma än första, tagit 7 år att utveckla, tappat flera ledande personer samt att musiken verkar vara mycket sämre från det jag har hört.

Hoppas jag har fel och att det blir grymt för även jag älskade första, men skulle aldrig köpa utan att läst lite recensioner samt att det gått ner i pris.

Bit Trip Runner funkar ju på det sättet och är ett fantastiskt spel. Dock är det ju inte riktigt det man förknippar Super Meat Boy med så får se hur det blir. Risk of Rain lyckades ju med att ta ett koncept och göra om ordentligt till tvåan men samtidigt behålla känslan. Ingenting är omöjligt.

Skrivet av Revakkyh:

Danny Baranowsky har inte gjort musiken
Tror att kompositör byttes även när det släpptes till ps4 och var med i ps plus. Minns att jag inte pallade med mer än två nivåer pga det.

Han gjorde ju inte musiken till Isaac Rebirth heller så inte helt oväntat att han inte skulle vara med.

Skrivet av Joakim Bennet:

Obergripligt att det inte finns gå-toggle i alla spel som aspirerar på någon form av inlevelse. Borde vara det enklaste i världen 2020.

Vart vansinnig på att det inte fanns fast walk i RDR2. Förstår att det är ett begränsat antal knappar men varför kan jag bara gå extremt långsamt eller springa?

Skrivet av Mutumba:

Tja jag är glad att mitt 1060 faktiskt kan köra spelet. Spelat några timmar nu och kör på low i inställningar på 1440p upplösning, det går att lira men tyvärr i 30 FPS.

Jo jag kör exakt samma och har samma kort. Det är definitivt spelbart men lite mer framerate hade varit skönt. Hade hoppats på att uppgradera till ett 3060 eller 3070 innan release men svårt att få tag på kort.

Skrivet av Tomas Helenius:

Grattis!

Inte för att regna på din parad, men... Under föräldraledigheten tänkte jag spela när barnen sov lunch varje dag. Det hände nästan aldrig pga att jag också sov.

Känner igen mig i det här. Hade högtflygande planer om att spela RDR2 under min pappaledighet men det var svårt att orka med på dagarna. Låg mest och sov jag också. Nu när dottern börjar närma sig två har jag blivit lite bättre på att spela på kvällarna men med nummer två på väg lär det bli betydligt mindre igen snart.

Skrivet av vamp:

Tror inte att det är en liknelse. Jag är ganska säker på att det är Redford som är modell i spelet. Du får tänka på när spelet utspelar sig. Det är en ung Robert Redford.

https://hips.hearstapps.com/esq.h-cdn.co/assets/17/33/1503070...

Tycker han påminner lite om en yngre Niklas Strömstedt.

Extremt sugen på att uppdatera mitt 1060 till ett 3080 eller 3070 men tillgången är ju så kass som alla andra redan nämnt. Hade ju varit trevligt med en uppgradering innan Cuberpunk men verkar inte så realistiskt just nu. Sen väntar jag gärna på AMD för att se om priserna pressas lite.

Skrivet av SunShine:

Oj, det var som tusan. Trodde inte alls på det här spelet.
Mitt största problem med Ubisoft har nästan alltid varit att man har roligt som fan i tio timmar sedan gör man samma saker i 80 timmar och man är dötrött på spelen långt innan man är i mål.

Känner exakt samma sak men har svårt att sätta fingret på varför. Vad är det som gör att spel som The Witcher eller Read Dead Redemption eller Dark Souls kan hålla en underhållen i 50 timmar när Ubisoftspel inte kan engagera på samma sätt?

Skrivet av Rydell1986:

Jag som aldrig lirat detta.

Så man köper saker för riktiga pengar som sedan går att förlora in-game?

De har ett liknande system som WoW där man kan köpa en 30-dagars premunerationskod som man sen kan sälja in game. Det gör ju då så att de som inte har tid att farma pengar kan sälja de här koderna till folk som har massor av tid att spela och tjäna in game valuta så att de kan bekosta sitt spelande utan att lägga riktiga pengar.

Pga det här systemet så kan man få en växlingskurs på in game valutan.

Men kort och gott, nej du köper inte saker för riktiga pengar.

Skrivet av Kerrai:

Jag ser fram emot det
Men jag gillar att dumma ner mig då och då med dumactionfilmer, precis som 80-90 talet. Det är underhållande helt enkelt!

Känner igen mig. Ibland vill man titta på en tung rulle som kräver full fokus i 2+ timmar, men för det mesta är det rätt skönt att bara kolla på något där man zona ut totalt och inte missa något viktigt.

Inget jag kommer köa på biografen för att se men jag gillar giant monster movies så lär kolla när den dyker upp på någon streamingtjänst någon dag. Har ju aldrig spelat något av spelen så kan knappast bli besviken på grund av att något inte stämmer med loren.

Skönt, spelade någon runda när två personer stog AFK i startområdet och sen så fort det blev omröstning sa de ”det är brun”. Alla röstade ut brun och det var brun, nästa röstning exakt samma sak så röstade de ut impostor nummer två. Måste ha haft något fusk som gjorde så de kunde se vilka som var impostors.

Frågan är bara vart nöjet i att spela kommer ifrån då. Inte göra något alls sen vinner man. Hur är det ens kul?

Börjar bli dags att uppdatera grafikkortet tror jag. Mitt gamla 1060 hänger inte med i svängarna längre. Vill ju gärna kunna spela det här och Cyberpunk utan att behöva skruva ner allt till lägsta.

Skrivet av Kleptomaniac:

Berättelserna i tråden är något av det roligaste jag har läst på länge!

Men en fråga: Testade EU4 för ett tag sedan och stängde av i tutorialen redan då jag inte fattade ett jota/orkade sätta mig in i det. Är det samma svårighetsgrad på detta spel innan man kommer in i det? Samt undrar jag även vad endgame är? Finns det något slut alls?

Gemensamt för de flesta Paradoxtitlarna är att du sätter ditt eget mål och det blir då ditt ”win condition”. Jag har aldrig spelat CK innan CK3 men har spelat EU4 lite grann samt en hel del Stellaris och Hearts of Iron 4. Det här var definitivt lättare att lära sig än EU4 men det skadar inte att titta på en bra nybörjartipsvideo på Youtube. Kan rekommendera Partyelites guider som tar upp de viktigaste koncepten.

Skrivet av Walter Bishop:

Har försökt mig på Sverige ett par gånger. Hur i fasiken kommer jag ur tribal?

Jag är noob så kan ha fel men tror din kultur måste researcha ut ur den. Finns en flik nere till vänster där du kan se din kultur och hur mycket progress du har mot olika mål. Det tar sjukt lång tid att låsa upp saker.

Det här är första gången jag spelar CK, började på Irland eftersom det var tutorialön. Till min stora förvåning så hade min första arvinge konverterat till insular christianity när jag fick ta över som honom.

Detta visade sig vara väldigt användbart lite senare efter att jag erövrat hela Irland. Mina vassals bildade en faction mot mig och var alldeles övermäktiga, de ville ha en engelsman på Irlands tron, också han från rätt dynasti (jävla förrädare!).

Hur som Helst så är insular en polygamisk religon så jag gifte mig bara in i flera av mina vasallers hus för att bilda allianser. Det kom med den lilla nackdelen att flera av mina nuvarande fruar är mina kusiner men vad gör man inte för att få sitta kvar vid makten?

Tyckte det var ett kul spel men det hade inte riktigt det där lilla extra som gjorde att man kunde spela hundratals timmar av FTL. Likväl så var det kul nog för att lägga runt 30 timmar på för mig så inte alls dåligt.