Inlägg av purjo

Inlägg som purjo har skrivit i forumet

Riktigt bra spel. Hade aldrig hört talas om det innan det kom på game pass. Tyckte det såg mysigt ut så bestämde mig för att testa. Var fast från start till mål.

Har Abomination Vault böckerna till Pathfinder 2e hemma. Riktigt coolt äventyr så är försiktigt optimistisk.

Dagens fun fact: Annapurna är en bergskedja i Nepal men namnet förknippas oftast med bergstoppen Annapurna 1. De var lite oinspirerade när de döpte de högsta topparna i bergskedjan så 8 toppar heter Annapurna med ett nummer eller ord efter.

Tittade på systemkraven för Elden Ring och insåg att det aldrig skulle gå med min dator. Sen tittade jag på vad det skulle kosta att köpa ny dator och kände att det inte är värt priset nu när man är tvåbarnsförälder. Så det fick bli ett series x istället. Jag har definitivt börjat spela mer sen jag köpte det än innan. Enkelheten är skön när man har ont om tid för spelande.
Tror inte jag kommer gå tillbaks till pc på många år, om någonsin.

Jag har typ 700-800 timmar över ettan och tvåan. Tankade hem trean eftersom det var gratis på gamepass men det känns fan inte färdigt. Alla rosters känns lite väl små med dålig variation, kampanjkartan laggar och kampanjen är rätt trist, särskilt efter första gången.

Spelar hellre tvåan fortfarande tyvärr.

Skrivet av Molotov:

Jag har min ps5 ståendes i standby men funderar på att slå av den. Men då gissar jag att handkontrollen inte laddas? Det är väll typ det jag bryr mig om att alltid ha en fulladdad kontroll. Vad är anledningen annars att ha standby?

Vet inte hur ps fungerar men har mitt Xbox helt avstängt med en laddstation inkopplad och den laddar ändå.

Skrivet av Tomas Helenius:

Nån som minns om prenumerationskostanden höjts genom åren? Spelet är ju snart 20 år gammalt, om det kostat lika sen start kan det kanske göra det lättare att svälja prishöjningen.

Spelade mellan 2005-2012 typ, minns ärligt talat inte hur mycket det kostade då. Hade årsprenumeration under de senare åren av förklarliga skäl.
Har något vagt minne av $12.99/månad men kan mycket väl vara ute och cykla. Ganska säker på att det inte kostade så mycket som 15 i alla fall.

Hoppas verkligen att Eve får överleva. Det är ett så pass unikt spel och det MMO jag lagt överlägset mest tid på genom åren.
Det känns dock som att varje gång CCP försöker höja sina inkomster så blir det uppror i spelarbasen.

När jag spelade och de ville införa mikrotransaktioner så sattes ju det största handelssystemet i virtuell blockad i flera dagar tills CCP gick ut med mer info.

Har njutit av att kunna spela f1 2020 & 2021 på game pass. Är bra sugen på att köpa nu med nya bilarna men 2021 fungerar sämre än 2020 på mitt series x så avvaktar tills jag har lite mer fakta.

Skrivet av Sisyr:

Ja det var väl det första spelet som hade liknande agentspam innan det patchades bort, eller minns jag fel? Irriterande grej, hur som helst. Bidrar inte med något, precis som du säger.

Ja, första spelet var hopplöst med agenter. Fienden skickade hela arméer med agenter som de hade råd att ha med bara 1 region på något magiskt vis. Det var skönt när det patchades bort.

Skrivet av Conan Barbaren:

+1 En bra början men dom har mycket mer att lösa innan det ens nått tillbaka till tvåans nivå.

Provade lite på game pass innan elden ring tog över mitt liv. Herregud vad dåligt det flyter, särskilt på kampanjkartan. Varje gång jag flyttar en armé, särskilt om jag spelar khorne, så sjunker min fps till typ 5.

Striderna flyter bra förutom någon enstaka krasch ibland. Laddtiderna är dock absurda jämfört med tvåan. Valde att lägga det på is tills något har förbättrats för det är snudd på ospelbart.

Min rigg är inte den bästa nu för tiden men kan köra tvåan utan några som helst problem. Tycker inte trean borde vara så mycket mer krävande.

Edit: sen var kampanjen lite seg, tråkigt att stå och bara vänta på chaos gates, bra att de lägger till så man kan få de att spana utanför hemmet dock, man blev så låst annars.

Skrivet av theBoosing:

+10 mimic visar sig fortfarande vara riktigt bra

Mest intresserad av hur beteendet ändrats. Jag körde +10 mimic mycket och den var riktigt bra men ibland var den fan helt dum i huvudet. Ställde sig och castade magic protection mitt i combat mot en boss som gjorde 0 magic damage. Har de fixat så den är lite mer intelligent men nerfat damage ser jag det som en buff.

Fredag är min sista arbetsdag sen är jag pappaledig. Någon som har några tips på hur man ignorerar sina barn?

Skrivet av Fezk:

Han nämner även ytterligare ett exempel på hur dom har "reducerat en viss stress". Att man återupplivas vid spelets "bonfires" som vanligt när man dör finns kvar, men det ska även finnas ett val att spawna närmare där man dog när man möter svårare fiender/bossar för att slippa springa så långt över den stora kartan.

Tycker de har blivit snällare med bonfires med tiden. Tyckte det var mil mellan dem i Dark Souls 1. I Sekiro så tyckte jag de var väldigt generöst placerade. Det gjorde det inte lätt dock…

Skrivet av Margy:

Var det inte någon "tok" som spelade igenom Bloodborne på en Rock Band-gitarr för ett antal år sedan?

Finns flera sådana exempel. Kollade på en tjej på Twitch som klarade ut original Dark Souls med ratt och pedaler. Det måste ha varit 7-8 år sen nu.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag tror den självkörandetekniken är långt bort i Sverige. Problemen idag är ju att kamerorna i bilarna fungerar dåligt i regn och snö, vilket är en stor del av svenska vädret. Tror det kommer behövas något sensornät i och runt vägarna också för att det ska funka säkert här. Jag vet att det testas självkörande bussar i låg hastighet, men det är skillnad på det och att sätta bilar på motorvägen. Jag tror till och med 2030 kan vara optimistiskt, skulle lägga på 10 år till för Sverige.

Jag har funktion i min bil att den håller sig i filen men den kan ju inte göra annat än just det och den reagerar inte på trafikljus så är mest en funktion för motorväg och landsväg. Som du säger så gör snö, smuts och annat så att funktionen spökar och stängs ner. Händer förvånansvärt sällan dock så krävs rätt mycket för att systemet ska lägga av.
Tror dock vi har lite hårdare lagar i Sverige, man får ju till exempel inte släppa ratten enligt svensk lag. Bilen känner av om man försöker och stänger ner systemet om du inte sätter tillbaks minst en hand på ratten.

Överlag funkar den här enklare varianten av självkörning jäkligt bra dock och är väldigt skönt om man ska åka långt.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det här är väl mer varumärkesskydd skulle jag gissa.

Hoppas min blågula Volvo 850 med Ikea skrivet i stora bokstäver får vara kvar. Den är bara för fin, kudos till den som gjort den.

Skrivet av Laddemannen:

Kommer detta på ps5? Väldigt sugen på att testa!

Har väldigt svårt att tro det. Interfacet på deras spel har alltid gjorts för mus och tangentbord och tror det skulle vara svårnavigerat med handkontroll.

Inte omöjligt dock med tanke på att Stellaris kom till konsoler.

Skrivet av ace84:

Subcribade på eve online sen 2010, klarade 2-3 år utan att subscriba då ja grindade som en galning för att köpa ett ingame item som gav 1 månads subscriber status. Sen hjälpte det att bo och farma i wormholes.

Efter ett tag inser man att spelet inte är kul när man spenderar 80% av speltiden på att göra samma sak hela tiden och gamla bekanta rör sig vidare.
Pro tip
Eve kan va kul men då ska man inte slita ut sig o helst hitta ett glatt crew som man inte får stresspåslag av att träffa.
Eve är lika mycket de olika ingame aktiviteterna som dem sociala bitarna.
Kanske lagt 15-20000 på eve över åren.

Sen kör ja star citizen då o då, ibland är det det enda ja spelar då man verkligen sugs in i spelvärlden på det sättet eve brukade göra när man var noob o hade på ingame musiken högt.
Där har jag varit aktiv sen 2014 ish o lagt flertal concierge nivåer med cash på men tror man på projektet så why not?

Känns som att spelet får mer o mer coola saker över tid och utvecklingen verkar speedat på mer senaste året jämfört med tidigare.

Jag har nog lagt något liknande. 7 års sub betalad med riktiga pengar. Sen köpte jag en hel del plex för att få in game pengar också. Sjukt beroendeframkallande spel när man hade all tid i världen att spela men den tiden är förbi.

Skrivet av Sillgam:

Alla på Ubisoft bör ta åt sig av uttrycket less is more. Spelade 24 timmar i valhalla när jag insåg att jag säkert hade lika många timmar kvar och gav upp. Känns som att alla deras större titlar det senaste decenniet haft liknande problem.

Förr i tiden gillade jag när man kunde spela 50-100 timmar av samma spel och kunde beta av sådana spel på någon vecka. Nu med vanligt 7-16 jobb och två barn så känns det helt hopplöst. Gav upp på Cyberpunk efter 20 timmar (när jag bara hade ett barn) och lär inte köpa något liknande spel på länge.

Min dotter är 2 och tycker det är kul att spela lek och lär spel ibland på mobilen. Märker dock att det är nödvändigt med begränsningar för hon fastnar väldigt lätt.

Köpte ett brädspel till henne i present som jag tycker är roligt att spela med henne. Tycker det är bättre att göra saker tillsammans, sen är det ju så klart det inte alltid går. Särskilt nu när man gått och fått en till unge.

Som tur är är dottern väldigt förtjust i att vara ute och väljer alltid att gå ut och leka framför tv eller mobil.

Ser jättemycket fram emot när barnen blir lite äldre och man har någon att dela sin hobby med men det får ju aldrig göra skada.