Inlägg av Fredas

Inlägg som Fredas har skrivit i forumet

Attackkramning av amerikansk president.

Kramen måste hålla mer än 3 sekunder för att gillas.

EDIT: Den måste alltså för presidenten vara oförberedd...

Skrivet av TobbeW:

Vad spelar det för roll om de viftar dildos över hela stan? Har sex plötsligt blivit tabu?
Handlar inte Pride både om politik OCH kärlek mellan två samkönade?

Jag ser nästan Pride som ett sätt att avtrubba människor. Få människor att bli bekväma med att det existerar homosexuella människor. När folk slutar klaga på det, då har avtrubbningen skett och då kanske festivalen upphör med tiden. Tiden läker alla sår, HBT har skurit upp ett djupt sår i många traditionella människors etik.

Sen finns det självklart idioter som leker runt. Men var finns inte det?

Detta skulle jag anse är av stor vikt i sammanhanget. Meden sådan stor sexualisering som man kan se i samhället idag kan jag tycka att det är rätt konstigt att folk ens höjer ögonbrynen.

Med det sagt så vill jag bara påpeka att jag själv var inne och såg en del av paraden, dock inga personer som viftade med dildos.

Det jag dock funderade över är om jag inte tycker att festivalen i många avseenden gått ifrån huvudsyftet. Paraden består visserligen till stor del av människor som förespråkar rättigheter, samt visar sitt stöd för HBT-personer, men stora delar av paraden fick jag intrycket av fungerade som reklampelare för diverse krogar, företag och affärer. Är mycket möjligt att dessa på något sätt bidragit ekonomiskt till festivalen och därmed tyckte sig förtjäna lite publicitet, men det känndes ändå något underligt. Samtidigt så är det kanske att anse det vara något bra också. Om festivalen inte längre har samma politiska laddning utan istället övergår till någon sorts reklamjippo för diverse företag kan man fundera om HBT till sådan bredd normaliserats i samhället att rörelsen snart kan anse sig ha nått sitt mål om jämställdhet...

Här är min samling filmmusik. Till större del bestående av klassiska orkestrerade stycken från storfilmer.

http://open.spotify.com/user/fredas/playlist/7avY08DJdoWynS5Y...

Skrivet av Saltkråkan:

Känner mig nedstämd när man läser och hör om alla våldsbrott som pågår i hela Sverige,t.e.x. tanten i Landskrona som blev dödad på parkeringsplatsen:( .Läser dagligen om grova våldsbrott och rån och gangsteruppgörelser,har nästan blivit en del av vardagen med mord och rån.Jag undrar vad som har hänt??? Varför händer detta så ofta nu förtiden?

Skrivet av weizenbier:

Hittade det här PM:et i inboxen nyss

Skrivet av Sleep:

FUCK OFF! din lilla jävel! skulle jag träffa dig ute så skulle jag slå skiten ur dig!! Tuffing där....

Tyvärr kan ju inte grekerna svenska, så de förstod aldrig innebörden

Skrivet av Sleep:

Nä en kommunist polare till stor käften bjosarn, har talat,
alla bugar å bockar. lille vän för dig! FUCK OFF för fan!

Haha, även din argumentationsteknik sviktar. Gå om grundskolan så kommer du inte bara ha lärt dig att stava ordentligt, utan även ha vuxit dig ifrån denna uppenbara pubertetsvrede du verkar ha riktat specifikt mot invandrare.

Att jag sedan råkar hålla med bjosarn har inget med mina politiska preferenser att göra, utan snarare det faktum att du verkar vara uppväxt på en bondgård utan någon som helst kontakt med omvärlden hittills.

Skrivet av Sleep:

Du vet väl att pengar e mer värt en ett människo liv, "ironi" han den dära ny svensken han har ju en kroknäsa kändis till advokat! inte fan skulle jag få det om jag hamna i rättvisans klor..

Lille vän, hur gammal är du egentligen? Dina svenskakunskaper är ju helt bedrövliga!

Skrivet av EliasN:

Förresten, är det inte lite intressant hur de flesta som inte har något emot homosexualitet alltid säger något i stil med: "Jag är inte homosexuell, men jag tycker inte att det är något fel på homosexualitet så länge de inte strular framför mig/tafsar på mig"?

Tänk efter lite, för satan. Är ju inte direkt så att jag, som heterosexuell tycker om att varken bli tafsad på (av alla tjejer) eller att ett tvåkönat par står och slickar ansikte framför mig. Har ingenting med homofobi att göra.

Skrivet av EliasN:

Om man alltså lever som homosexuell missbrukas sexualiteten, kan man säga (inte överanvänds, utan brukas på ett felaktigt sätt). Exakt vilka konsekvenser detta får kan jag inte svara på, men jag tror helt enkelt inte att det är någon väg till lycka. De vittnesbörd jag har hört från homosexuella bekräftar min tes (d.v.s. att man inte mår bra i längden).

Tror du gör det väldigt enkelt för dig genom att försöka simplifiera det här till sådan grad att homosexualitet endast handlar om sex.

Dessutom tror jag mycket av detta "dåliga psykiska tillståndet" som du säger dig ha "vittnesbörd" om snarare beror på att många delar inom samhället fortfarande inte accepterar homosexualitet fullt ut, vilket kan vara lätt att skita i när man är yngre och mer rebellisk, men snarare något som helt enkelt tär på personen mer och mer eftersom den ständigt måste utsättas för samhällets påtryckningar om att det "inte är normalt".

All kärlek är fin kärlek, och jag tror att världen skulle vara en mycket trevligare plats att leva på om alla slutade vara så jävla fyrkantiga.

Skrivet av båtsman:
Skrivet av Fredas:

Var det här rent hypotetiskt eller tror du verkligen något såhär korkat?

Läs inläggen efter, till exempel det här. Han tycker inte så, han försöker göra en poäng.

Ah, vad bra. Började bli lite orolig där ett tag över att något inte stod riktigt rätt till hos pojken

Skrivet av Klfh:

Om vi säger såhär då.

Homosexuell kärlek är rent jävla bullshit rakt igenom. Vetenskapen har gång på gång bevisat att kärlek inte är en känsla, utan bara stimuli i hjärnar för att leda till fortplanting, och eftersom homosexuellt samlag aldrig kan leda till barn betyder det att homosexualitet antingen är en genetisk defekt eller rent trams - påhittat av halvsenila vänsterhippies. Det går inte att älska någon av samma kön - eftersom det är vetenskapligt bevisat att det inte kan leda till barn.

Var det här rent hypotetiskt eller tror du verkligen något såhär korkat?

Skrivet av Mikaelh:

"Självklart. Man får inte provocera muslimer. Men alla andra får man provocera."

http://img707.imageshack.us/img707/1144/287911407594384137106...

Hahaha du måste fan trolla. Tycker det är helt underbart underhållande att du försöker måla upp hela västvärlden som något sorts paradis fritt från allt vad heter religiös påverkan. Hade jag lyckats hitta artikeln så hade jag uppmärksammat dig om den polska kvinnliga artisten som nu riskerar fängelse för att hon i ett rätt harmlöst uttalande där hon kallade gamla testamentets författare för vinpimplare och örtrökare (eller motsvarande). Och behöver jag egentligen nämna Irland i den här diskussionen?

I övrigt vill jag nog hålla med Bjosarn i nästan allt han säger här. Nog för att jag tycker att muslimerna blir butthurt över lite väl många saker nu för tiden, men å andra sidan provocerar Vilks överdrivet mycket. Vad fan hade han väntat sig skulle hända när han visar filmen i fråga i en sal full av muslimer? Hade skitit i det helt om det bara hade varit sig själv han hade utsatt för fara, men som det nu visat sig så utsätter han inte främst sig själv för fara utan snarare de poliser som är tvungna att vakta honom.

Jag får intrycket av att du skyller den ekonomiska krisen på euron som valuta vilket är helt fel. Anledningen till de diverse ekonomiska kriserna, främst i Grekland, beror på otroligt dåligt skötta statliga finanser. I Spaniens fall beror det såvitt jag vet på en falerande byggmarknad.

Även om vi till viss del lyckas klara oss från det värsta av krisen så blir vi fortfarande, likt ovan säger, berörda av den då den svenska valutan och exporten/importen är beroende av euron.

Skrivet av EliasN:

Det går helt enkelt inte att förklara all ondska och livets mysterium utan Gud.

Skulle nog säga motsatsen, att med Gud så går det inte att förklara all ondska i världen, och det finns många anledningar, just med bakgrunden av att det finns så mycket ondska i världen, till att inte dyrka "honom".

Om Gud har möjligheten till att motverka all onska i världen, men låter bli, betyder det att han själv är en ond gud och att det därmed inte finns någon mening i att dyrka denne.

Om Gud inte har möjligheten till att motverka all ondska i världen betyder det att denne är mer maktlös än en vanlig människa och därmed är dyrkan meningslöst.

Skrivet av EliasN:

Inte konstigt att så många människor söker hela livet efter en mening med livet och en varaktig lycka, utan att lyckas.

Så du menar att det är bättre att helt enkelt nöja sig med att lyckan i livet är att tillbe Gud? Att välja den enklaste vägen är inte alltid att välja den rätta.

Skrivet av Svenorvar:

Fördomar? Sudiebidraget tycker jag är lite för högt som det är nu. Men det beror på vad bidraget är till för och vilken effekt det får. Det skulle vara tråkigt om färre valde att studera vidare eller studera alls om vi tog bort det helt. Men vilket bidrag som är bra och vilket som är dåligt försöker jag inte sålla ut, jag vill bara se att fler kan klara sig på egen hand. Samma sak gäller bidrag till företag.

Måste bara fråga några grejer:
1. Säker på att du inte blandar ihop studiebidrag och studielån? Två olika saker varav en av dem måste betalas tillbaka.
2. Har du själv erfarenhet av hur mycket tid heltidsstudier tar?
3. Har du någon aning om hur mycket man som student får över varje månad efter att ha betalat hyra, mat, studielitteratur, räkningar etc etc?

Skrivet av IceMan:

det swe har ska vi vara stolta av, och beskydda.
vilket land med 9mille invånare på jorden har gjort och är så långt fram som swe är?

inget.

och det här ska vi vara stolta över och beskydda.

Snälla helvete, det heter Sverige. I Sverige är man svensk. Inte "swe".

Om du nu är så stolt över ditt land kan du väl börja med att skriva ordenligt, och gärna använda svenska ord också.

Kanske kan vara så att det beror på att de andra ryker fort som satan?

Var väl kanske därför han tog Finland som exempel?

Skrivet av Fargo:

Hårdare krav bör ställas på människor som invandrar dock. Många utnyttjar våra bidragssystem till fullo.

Ska hårda krav ställas så skall de ställas lika för alla. Det är ingen skillnad på om det är en svensk eller en invandrare som sitter på röven hela dagen och inte gör ett smack trots att de båda kan, båda slösar pengar de egentligen inte borde ha.

Att även insinuera att det är bara invandrare som klämmer bidrag så det står härliga till är också fel. Känner till ett flertal svenskfödda personer som med stolthet berättar om hur de går tillväga för att lura systemet, så det är inget specifikt för just invandrare.

Skrivet av Gamer-Tompa:

Varför krävs en stor statsapparat?
Det bygger ju på att man anser att människor inte kan ta hand om sig själva och andra..

Det där kan man ju vrida och vända hur man vill. Man kan lika gärna se det som att det bygger på en vilja att ta hand om sig själv och andra, och att statsapparaten underlättar det...