Inlägg av anon41168

Inlägg som anon41168 har skrivit i forumet

Skrivet av redmac:
Skrivet av Sheikh Plisken:
Skrivet av Rainbearer:
Skrivet av Sheikh Plisken:
Skrivet av Rainbearer:

Exakt _VAD_ är det som gör att den är bäst, har inte lyckats få klart för mig vad det är trots att jag har båda.

bättre online tjänst.

Det var den biten jag ville veta mer om, vad gör xblg bättre än psn+?
xbls bättre än psn?(Den som påstår nåt sånt måste ju ha tagit ... något olämpligt)

större utbud, bättre översikt.
i största allmänhet bara fräshare.
psn känns som ett osorterat helvete ibland.

Större utbud stämmer inte då du har en hel PSone classic sektion, Minis samt att du kan även handla på den amerikanska butiken. För att inte tala om alla exklusiva PSN titlar som finns. Dessutom har XBL arcade tappat en hel del spel till PSN så som Castle Crashers och BRAID. Efter 3.4 uppdateringen till PSN så blev det en bättre sortering på PSN så det du pratar om ser jag inte.

PSn vs xblive vad gäller multiplayer är samma sak. Båda använder p2p teknik men SONY har dedikerade servar för sina egna spel. Att säga att det laggar mer är bara bullshit då du omöjligt kan få fram data för ditt ogrundade påstående.

Det xblive har som PSN idag saknar är cross game voice chat annars är de identiska. Cross Game Voice Chat är dessutom snart klart för PSN. Microsoft har till och med snott Playstations XMB fast satt den på en lodrät vinkel. XMB är mer överskådlig och snabbare att hitta saker med. Mer stilren och effektiv. Dessutom saknar XBOX360 HOME som bara det visar att PSN har en bättre community. HOME används flitigt och har en mängd hängivna användare och många spelutgivare använder tjänsten. Dessutom erbjuder PSN vidzone och snart Hublu gratis.

Jag skaffade xblive i tre månader och insåg att skillnaden var verkligen liten. PSN fungerar utmärkt och är den enda onlinetjänst på konsol som idag klarar av 256 spelare samtidigt i samma spel (tänker på MAG)

Angående spelutbud så erbjuder Playstation 3 betydligt mer exklusiva spel och variation på spelen. Speciellt då en hel del spel är xbox spel finns till PC så som Splinter cell, Metro 2033 och kommande Fable 3.
Första halvåret har varit bluckbuster efter bluckbuster på Playstation 3. MAG, Heavy Rain, God Of War 3, Modnation Racers, 3D Dot Game Heroes, Yakuza 3 och Demon Souls visar bredd på genrer men även kraften i PS3. Gör saker som ingen annan konsol kan göra idag. (tänker på MLAA i GoW3, skalan, grafiken och 256 spelare i MAG, innovativ online lösning i Demon souls). Att vara en PS3 ägare har varit fantastiskt med 7st! exklusiva PS3 spel bara första halvåret. Då har jag inte ens tagit upp PSN exklusiva spel. Det är galet!

Kommande halvår kan vi se fram mot SOCOM: Special Forces, LittleBig Planet 2, Gran Turismo 5 samt PS MOVE. Bara Gran Turismo 5 räcker för att driva på PS3 försäljningen enormt mycket. Gran Turismo 1-3 har sålt mer än HELA Halo serien tillsammans. Ett av världens mest kända spel varumärken och det är inget att klanka ned på.

För de som är helt blinda eller totalt ignorerar spelförsäljnings listorna som kommer varje vecka så kan man klart och tydligt se att Multiplattforms spelen säljer mer på PS3 här i Sverige och större delar av Europa. Detta har pågått sedan sommaren förra året. Folk väljer PS3 för de inser värdet i maskinen.

De som klagar på kontrollen kommer aldrig kunna byta bil då det är samma sak. Man behöver vänja sig vid en kontroll precis som med en ny bil och man kan inte ignorera detta.

Jag klarar av att spela med både min xbox kontroll och Dualshock 3 kontroll. Då borde för bövelen ni också kunna göra det. Om det ändå finns de som är lata att vänja sig så finns det XBox designade kontroller till PS3. Se länk:
http://joystickradio.com/news/1632/play-like-a-pro-with-new-p...

Mest sålda spelen enligt Guiness

1.Space Invaders (1978) Platform: Arcade
2.Pac Man (1980) Platform: Arcade
3.The Legend Of Zelda: Ocarina of Time (1998) Platform: N64
4.Super Mario World(1992) Platform: SNES
5.Donkey kong (1981) Platform: Arcade
6.Tetris (1985) Platform: Various
7.Halo: Combat Evolved (2001) Platform: Xbox
8.Gta IV (2008) Platform: Various
9.Tomb Raider (1996) Platform: Playstation
10.Half-Life (1998) Platform: PC

Ser inte Grand Turismo men vem vet du vet säkert bättre

Skrivet av 7an:

oj oj oj, det var en nyhet det (INTE)
det kunde man räkna ut med lilltån hahaha

X360 var körd redan för ett år sedan, det är därför MS (microshit)
tagit fram ett smalt alternativ för alla överviktiga svenskar samt amerikaner i tron att det skall få skiten att överleva.

Sony kommer tyvärr stöta på samma problem inom kort

Kommer inte något bolag med något nytt så kommer datorerna återigen inta tronen som det enda rena alternativet för spelare.

Hårdvaran är redan såpass stressad i och med nya spel till de omtalade konsollerna att något nytt måste fram, då hjälper det inte med att projektet nataniel står i dörren och väntar för MS eller trollspöet eller dildon för PS3

Nej det är nog dax för 720 eller PS4 och några riktigt, riktigt bra spel denna gången. För om vi inte får bättre kvalitet nästa gång.

Så kommer piraterna att sluka hela skiten hel

Detta är endast förhandsbokningar jag kommer troligtvis köpa 3-5x så många spel detta året och varför skule jag vara fet för det följ länken och se...

Du kanske skulle tala för dig skälv och inte för resten av Sverige / världen när du utalar dig...

[http://johnnyapell.shutterfly.com]

2010-06-21 1499:- Microsoft - Kinect (Natal)
2010-06-21 2840:- Xbox 360 - Slim 250GB
2010-06-21 599:- Crackdown 2 inkl förhandserbjudande
2010-06-03 649:- Crysis 2
2010-05-20 609:- Fable III
2010-05-20 699:- Gears Of War 3
2010-04-06 649:- Halo Reach

Skrivet av Hannu87:

Kommer den nån trial snart så man kan testa?

Visst du kommer inte ens lyckas köpa det för pengar så varför skulle dom lägga ut en "trial" fan jag läste en artikel om "generation gratis" fattar vad dom menar...

Spelet är dock lätt värt pengarna (när det börjar säljas igen) det första spelet som kan konkurera med Ultima Onlines tidiga år enligt min åskit.

Skrivet av Ankh:
Skrivet av smuts:

Mighty imba, I am impressed. Men GTA IV är fortfarande bäst.

Så när spelade du Saints Row 2 då?;)

Hahahah den kommentaren sved nog lite.

För de som inte spelat SR testa det bara en liten detalj som att du inte ALLTID måste köra bilen skälv höjer spelet ett snäpp, och den viktigaste funktionen(enligt min åsikt) är ?free aim? så jag kan skuta vart jag vill däck, bensintank mm. (jag vet att man kan hålla ner knappen halvvägs i GTA 4 men det blir inte samma sak)

Skrivet av dofilusåkaffe:

Inte undra på att Sverige är på väg åt helvete. När folk försöker ha ihjäl sig 3 ggr om dagen.

Nu var det iofs en och samma gång men jag var ?död? tre gånger två i ambulansen och en på sjukhuset men återupplivad.

Äntligen jag gillade SR1 bättre än GTA 4 så jag längtar rätt friskt nu!!!

Skrivet av The_Calle:

Ähhh de kristna har ju Black & white

Hahaha bästa kommentaren på länge klockren!!!:D

Skrivet av MKultra:
Skrivet av XIXPS:

GHB däremot har jag skälv varit dödförklarad av 3 ggr på samma dag det är alldeles för lätt att överdosera enligt min mening.

Hur lyckas man med denna bedrift? Struntar i att använda ett millilitermått antar jag, och/eller fyller på för ofta? Jag hade aldrig ett enda problem med att överdosera under de 3 år jag använde, det är alltså tusentals doser det handlar om.

Jag tror helt enkelt det handlar om att man är slarvig eller rent av dumdristig, det är detta som gett GHB/GBL ett så pass dåligt rykte, att vissa använder det oansvarigt och inte förstår alvaret i att blanda med andra droger, te.x. Jag tycker nog inte man kan skylla det på drogen i sig. Jag tycker alkohol är värre att överdosera för man tappar omdömmet totalt, fördelen med GHB/GBL är att man inte tappar omdömmet på samma sätt.

Jo men mitt i ruset så bryr inte alla sig om milliliter måttet jag exempelvis. Nu var det iofs många år sedan jag började med GHB redan innan det blev olagligt och känner (läs kände då jag bytt umgängelse krets) bara två som har dött på det på tio år så kanske siffran är låg om man inte räknar in att de som dog av GHBn inte var vana ?knarkare? utan bara var ute för att festa och ha lite kul och tog en ?kork? för mycket.

Men jag säger inte att du har fel detta är mina erfarenheter och jag är helt övertygad om att du talar sanning och har en helt annan bild av GHB som kanske är bättre än min oavsett så var poängen bara att jag tycker man kan ändra namnen på droger innan man stoppar ni dom i spel inget annat ingen borttagning eller dyl. (om så var fallet så ryker snart healing potions me det kanske är tillväxthormon)

Skrivet av fisk:

Det där argumentet hade varit finfint om det inte vore för att barn/ungdomar har en tendens att göra precis tvärtom. Det som är mest förbjudet är det man gör, det är förbudet och censuren av det som gör det häftigt.

Vad sedan gäller motståndsförmågan emot droger så är det sannolikt ungefär lika starkt som ens kompiskollektiv. Umgås man med ett gäng osäkra knarkare (som sannolikt ärvt sin talang av sina föräldrar) så finns chansen att det spelar ungefär två miljoner större roll än om det finns HEROIN i ett datorspel.

Ja naturligtvis spelar inte datorspel en stor roll varken till eller från i slutändan inte heller spelar det någon roll vad man kallar drogen i spelet, så varför inte bara kalla skiten något annat om inte för något bättre syfte än att före detta torskar inte ska bli sugna och få återfall.

Skrivet av natogundalf:
Skrivet av XIXPS:
Skrivet av natogundalf:
Skrivet av XIXPS:

Tror du man tar droger för dess positiva effekt? Visst lika mycket som man dricker alkohol för sin positiva effekt?

Eh, ja? Vad annars...?

Om du hade läst vidare bland inläggen så hade du sett att jag i en senare post har förtydligat mig och skrivit prestationshöjande effekt som droger verkar ha i spel?

Amfetamin + Snabbhet, reaktionsförmåga, speech
Heroin + smärttålighet
LSD + Intelligens, abstrakt tänkande

Återigen läs igenom tidigare poster i samma tråd så ser du att detta redan är diskuterat... och du blir varken snabbare eller reagerar fortare på amfetamin. Snarare så blir du alldeles för fokuserad på något helt onödigt som att sortera alla kvitton du samlat på dig genom livet med 10 raden uppifrån andra bokstaven in först osv...

Men speech om du menar att man pratar mer (läs babblar) så har du rätt men ingen direkt nytta om du inte vill berätta om hela dit liv för en total främling. (troligtvis så pratar du så fort så han/hon inte förstår ett ord av det som sägs.)

LSD kan jag hålla med om att man tänker abstrakt? vad det nu ska vara bra för större chans att resultatet blir en detaljstudie av det mest färgstarka som finns inom synhåll.

Heroin varför ta heroin för smärtlindring nog måste du mena morfin? Heroin gör dig väldigt seg och ger dig vad som känns som en evighet att ?känna? smärtan. Jag kan köpa att morfin fungerar som smärtlindring, men som jag skrivit tidigare all smärta som man behöver morfin till är såpas allvarlig att dosen som krävs för att lindra den gör dig väldigt seg och i många fall illamående.

Jag säger inte att man skall ta bort droger men ser ingen anledning till att använda droger från verkligheten i en fiktiv framtid? Framför allt när man ger drogerna boostar eller positiva (läs användbara) effekter.

Skrivet av natogundalf:
Skrivet av XIXPS:

Tror du man tar droger för dess positiva effekt? Visst lika mycket som man dricker alkohol för sin positiva effekt?

Eh, ja? Vad annars...?

Om du hade läst vidare bland inläggen så hade du sett att jag i en senare post har förtydligat mig och skrivit prestationshöjande effekt som droger verkar ha i spel?

Skrivet av MKultra:
Skrivet av XIXPS:

LSD: Du kan nog satsa på en karriär som konstnär möjligtvis?

Eller forskare. Finns flera som använt LSD och kommit på saker de inte skulle gjort annars. Kary Mullins är väl en av de mer kända, som fått nobelpriset, en av få (gissar jag) som vågat gå ut med att det var LSD som gav honom möjligheten att tänka i nya banor.

LSD användes mot drogberoende med mycket goda resultat (dess användningsområde från början, på 50-60-talet, som tyvärr sedan spårade ut helt, lång historia). Många psykologer vill att det ska återtas i bruk eftersom det är en så kraftfull substans mot just drogberoende och kan även ha andra psykologiska fördelar, det experimenteras med det i bl.a USA på vissa ställen.

Helt klart den mest missförstådda och mest mytomspunna drogen av alla. Folk tror man blir galen och skalar bort sitt skinn osv, att det ger permanenta hjärnskador, detta pg.a alla myter som skapats. Har långvarig personliga erfarenheter av LSD och Psilocybin och i stort sett all annan psykedelia. Men inget som egentligen intresserar mig längre, det har liksom haft sin tid och jag har hämtat det jag velat från det så att säga.

Citat:

GHB: Lätt att ta livet av sig med kortvarig fylla? Ingen fördelaktig effekt mig veterligen.

Mest missförstådda drog nr.2. Medias älskings "dödsdrog". Visst kan man ta livet av sig om man går in för det, men jag tycker man får skylla sig själv om man häver i sig extrema mängder (leder till att man antingen somnar eller i väldigt extrema fall att man hamnar i koma eller får andningsuppehåll) eller blandar det med alkohol (vilket kan leda till döden). Har tagit runt 1000-2000 doser (under de c:a 3 år jag använde periodsvis) har inget negativt att säga direkt om det (ja förutom att det smakar APA då kanske)..

GHB/GBL är vida känt i life-extensionkretsar p.g.a att den i en forskingsstudie förlängde livet på möss med c:a 30%(!). GHB finns naturligt i kroppen i små mängder så det är inget kroppsfrämmande ämne. Kroppen kan använda det utan att skada oss. Det ger bl.a förbättrad REM-sömn (då vi regenererar celler) därav kan det ge ett längre liv.

GHB användes ursprungligen av bodybuilders då det ska kunna ge en muskelbyggande effekt (pg.a inverkan av regenerering av celler, antar jag).

GHB/GBL är extremt lätt att börja missbruka ska jag säga pg.a den euforiska kåthet som ruset ju faktiskt ger Sex på GBL/GHB är liksom av en helt annan kalliber Inget jag rekommenderar ifall man har lätt att bli beroende av saker

Men du var "spot on" på det andra tycker jag, men de drogerna har jag inte SÅ mycket erfarenhet av som just psykedelia och GHB/GBL.

Kul hur off-topic det kan bli ibland haha.

Jo iofs LSD är skall ju öka hjärnkapaciteten från 3 till 14% eller nått i den stilen men man får nog ha en sju helsikes karaktär och målmedvetenhet för att åstadkomma något revolutionerande. Men jag betvivlar inte at det är möjligt, skälv skulle jag dock vara glad om jag slog en 3åring i en matte tävling.

GHB däremot har jag skälv varit dödförklarad av 3 ggr på samma dag det är alldeles för lätt att överdosera enligt min mening. Det enda som stoppar är smaken du nämnde kan tänka mig att det är som att få en kallsup i svarta havet.

Skrivet av Phosphor:
Skrivet av XIXPS:
Skrivet av Phosphor:

Jaha, så bara för att du är en svagsint jävel så ska resten av oss få en tråkigare upplevelse av Fallout3?

Jag vet inte om jag är så svagsint, däremot så vet jag att du omöjligt kan bedöma det av ett foruminlägg. Det är så lätt att kasta skit anonymt idag? väx upp

Skrivet av XIXPS:

Hmm jag har knarkat det mesta i mitt liv ren sedan 3 år och jag kan inte för mitt liv förstå varför ni vill se riktiga droger i ett spel, en interaktiv media som skall underhålla och dessutom garanterat kommer att spelas av barn.

Kan bedöma det hur lätt som helst av din postning.

Så pga. Av den posten är jag en svagsint jävel? Det är tur att internet finns så att individer som du kan hoppa på folk och vara lite tuffa bakom sitt tangentbord?

Skrivet av dofilusåkaffe:

Poängen med droger är ju att få någon form av positiv känsla eller tog du droger för att du missbrukade det? Om det är fallet så är det ju inte kul för dig men alla har inte de problemen.

Likadant med alkohol om jag dricker konstant tillsammans med en kompis och det visar sig att han men inte jag utvecklar ett beroende vad gör jag för fel då?

Med positiva effekter menar jag användbara exempelvis snabbare reaktionsförmåga som många felaktigt tror amfetamin ger.

En missbrukare ser ALDRIG sig skälv som missbrukare (om det inte finns något att vinna på det sympati pengar eller dyl.) så om din kompis börjar utveckla ett beroende men inte du kan det lika gärna vara tvärt om.

Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

Det är helt uppenbart att du enbart ser detta ur en missbrukas ögon där drogen missbrukas. Så tror inte helt ärligt att det är någon idé att diskutera detta längre med dig.

Före detta möjligtvis, men kan du inte ge mig några exempel på positiva effekter av ovan nämnda preparat eller något jag missat och ta med? Eller någon anledning till varför vi behöver ha droger i dataspel?

Skrivet av MKultra:

Har knarkat det mesta och jag tycker snarare det är som med alkohol, vissa kan använda det med förnuft andra kan det inte. Samma med en kökskniv, helt ofarligt att sälja till de flesta människor, men får fel människa tag på en så... Man kan inte förbjuda allt (inkl köksknivarl, droger, datorspel) bara för att det finns människor som av en eller annan anledning missbrukar det.

Avdramatisera är fel, men dramatisera är lika fel det, leder inte till något bra. Upplysa är vad man ska göra (vilket media aldrig gör, de dramatiserar för att skapa rubriker, gärna när droger är inblandat, "dödsdrog" osv).

Jag håller med dig jag är ingen moralkärring på något sätt utryckte bara min åsikt på ett forum.
Att dramatisera och/eller blunda för droger är garanterat inte bra men enligt min mening så har de inte att göra i ett dataspel där effekten dessutom för det mesta beskrivs som prestationshöjande.
Men alla har naturligtvis lika rätt till en åsikt jag talar bara för mig skälv som sagt.

Skrivet av plixness:

Fruktansvärt OT:

En persons negativa erfarenhet av amfetamin betyder inte att allas erfarenhet är densamma.

Exempelvis skrivs Amfetamin och Metylfenidat ut i Sverige idag till personer med ADD/ADHD för sina dokumenterade positiva effekter för koncentrationsförmåga, impulskontroll med mera. Amfetamin har kunnat ge många människor en livskvalité som annars hade varit svår att uppnå. Detta är fakta.

Min kvalificerade gissning är att ett antal "missbrukare" är personer som idag skulle ha fått en bokstavsdiagnos, dock givetvis inte alla, om landstingen besatt samma kompetens igår som idag.

Helt korrekt jag har ADHD/DAMP och medicineras idag med Ritalin och Concerta tack vare diagnosen och medicinerna som jag lever idag.

Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

ALLA militärmakter använder inte modafinil, det är bara ett alternativ till olika amfetamin preparat. Tror skillnaden är stor hur man använder preparaten och speciellt är nog skillnaden mot en Tjackpundare och en användare som brukar i seriösa mängder för andra ändamål än att bli hög. Men detta borde du väl veta av erfarenhet?

Det som händer med amfetamin är att även om du tar en väldigt liten dos enbart för att orka med ett extra dygn är i bästa fall att du behöver sova 15h per dygn ii 3-5 dagar för att bli ?normal? igen.
Medans sömnen du förlorar av modafinil inte behöver tas igen. Det är även helt omöjligt att prestera lika bra på amfetamin (framförallt om du använder det för att vara vaken längre) som du gör i vanliga fall.
Jag sammanfattade en lista till dig så kan du bedöma om effekten är fördelaktig i en stridssituation eller vad det nu kan vara. Säg mig sedan en vettig anledning att ha med dessa hemska preparat i ett underhållningsmedia som utan tvekan kommer att spelas av barn.

Amfetamin: du handlar inte snabbare snarare tar det längre tid då du är väldigt lätt distraherad.

Morfin: visst klarar du smärta bättre, men dosen som skulle behövas för att ignorera en allvarlig skada skulle vara så stor att du på ett eller annat sätt är satt ur stridbart skick.

LSD: Du kan nog satsa på en karriär som konstnär möjligtvis?

Kokain: Här har du dock en positiv effekt om du har dåligt självförtroende då du känner dig odödlig, (värt att nämnas är att du inte blir odödlig så döden kommer troligtvis snabbare eftersom du inte undviker den längre?)

Hasch: Bra om du vill äta mycket godis och har svårt att sova?

Extasy: Om du möter en fiende som hellre kramas än slåss så är detta preparatet för dig!

Heroin: Likvärdigt effekt som Hasch fast utan godissug stor chans att användaren spyr och mår illa innan han/hon ?lärt sig? använda preparatet.

Flunitrazepam, Diazepam, Alprazolam: och liknande preparat (Rohypnol är en känd tabblett av dessa) Bra att sova på eller om du mår psykiskt dåligt blanda med alkohol och du har en perfekt bärsärk dryck?

GHB: Lätt att ta livet av sig med kortvarig fylla? Ingen fördelaktig effekt mig veterligen.

Som källa använde jag mig skälv och två kompisar en som fortfarande sitter i träsket och utan tvekan dör i nämnda inom kort.

Skrivet av Phosphor:

Jaha, så bara för att du är en svagsint jävel så ska resten av oss få en tråkigare upplevelse av Fallout3?

Jag vet inte om jag är så svagsint, däremot så vet jag att du omöjligt kan bedöma det av ett foruminlägg. Det är så lätt att kasta skit anonymt idag? väx upp

Skrivet av Ankh:

Bra inlägg XIXPS - dock håller jag inte med. Enligt ditt resonemang borde vi även byta namnen på vapnen. Vapen är i stort sett lika lätt att få itag som droger (åtminstone känns det så för min del - kanske annorlunda beroende på vart man bor i landet)

Du kan ha rätt jag är ingen ungdom längre (28 år) men när jag var 13 så fanns knarket överallt men pistoler var väldigt sällsynt.