Inlägg av j4xx3r

Inlägg som j4xx3r har skrivit i forumet

När/hur/var upptäckte du GTA-serien?
Svar: När jag var 8 år spelade jag nån piratkopia av 1:an, men det var först när 2:an kom som jag började spela riktigt mycket. Jag minns hur jag tänkte "tänk vad coolt om dom skulle göra ett GTA i full 3D - och sen kom det. Kändes nästan overkligt att dom hade fått till det. Spelade 3:an mycket och tyckte det var underbart...men när sedan Vice City kom, var jag totalt golvad. Är osäker på om min mamma förstod hur brutalt spelet egentligen var, för varje gång hon var i rummet sa jag att det var ett bilspel och körde lugnt och lagligt längs Vice Citys gator.

Vilket är det bästa spelet i serien?
Svar: För sin tid tyckte jag att Vice City hade det kompletta paketet. Tidseran, staden, scarface-maffian etc. Idag sätter jag mig gärna ner och spelar IV eller San Andreas - 5an har inte helt fastnat hos mig.

Hur ser din relation ut till serien idag?
Svar: Nostalgispelar ibland San Andreas och IV, men den kantiga bilkörningen i Vice City gör att jag inte går längre bak än så. Har köpt 5an på rea både till PS4 o PC men inte spelat mer än nån timme.

Handen på hjärtat: hur många gånger har du köpt GTA V?
Svar: 2 ggr. PC o PS4

Beskriv dina förväntningar på GTA VI.
Svar: Det hade varit intressant att se hur ett GTA skulle vara i en annan storstadsregion, såsom Tokyo, London, Paris eller så. Bara för att känna om det tillför något att ha ett annat vägsystem och kultur än USA. Har egentligen inte så mycket till förväntningar mer än det. Skulle det vara USA så vore det kanske intressant med San Francisco - även om San Fierro var en miniatyr av det i San Andreas.

Älskade att svinga mig fram genom skyskrape-djungeln i de två senaste Spider-Man-spelen...
Men alla miniuppdrag/pussel är så oerhört generiska & copy/paste:ade.

Typ:
- Jag och min kompis var lite busiga i vår ungdom och gömde massa skit runtom i stan. Här finns dom på kartan.

När Minecraft kom för dryga 10 år sedan, var jag väldigt mycket inne i nån slags "polerad" grafikhets period. För mig tog det ett ganska bra tag att acceptera grafiken och estetiken, medans idag har jag svårt att förstå vad jag tyckte var så fult med det.

Lite förenklat så är det för mig så klichéartat som när man är kär. Att om man förälskar sig i gameplayet uppskattar man hur det ser ut eftersom.
För mig är det lättare att ta till mig spelet till en början om det estetiskt tilltalar mig, men jag kan älska att spela alla spel om det är bra gameplay...bara jag ger dom en ordentlig chans.

Bland nutida spel så måste jag slå ett slag för Half Life: Alyx. Estetiken och känslan är bland det bästa som har skapats för VR (iaf om man körde Index)...Inlevelsen var total för mig, känns verkligen som att jag har varit i City 17.

Skrivet av Hanzo:

Batteritider

DS4 with light bar on: 9hrs 30min
DS4 with light bar off: 11hrs 20min

Källa:
Omega Primus

Saknar dock lite info från Omega Primus hurvida "Light bar on" innebär om den är neddimmad eller ej.

Det är det som gör det intressant om man vill bemöda sig med att skruva i kontrollen eller ej. Har han kört med full ljusstyrka på light bar:en blir jämförelsen lite haltande.

Edit: Googlade nu och hittade en jämförelse med en annan DS4 där dom sett hur stor skillnad det var på batteriet med att bara dimma den.

Light bar (Max) : 11 tim
Light bar (medium): 11 tim 42 min
Light bar (minimum): 12 tim 21 min

Man kommer ganska långt med att dimma ner den, men intressant om det ger nästan 2 timmar till om man skulle slå av den helt.

Källa

-WoW: TBC - Nagrands flygande öar med vattenfall
-RDR2 - Gigantiska stäpper, träsk, och karga berg
-Oblivion - Alla lövskogar som drunknar i allt från solsken till åskoväder och magiska månsken
-Skyrim - Whiterun, Solititude & Throat of the World
-GTA: San Andreas - Ökenflygplatsen, Los Santos betong-kanaler & San Fierros branta backar
-GTA: Vice City - Älskar alla små öar, gigantiska mansions och pastellfärger

Skrivet av Kavakava83:

Någon som minns Medal of Honor innan det gick åt skogen? Bra minnen från det första med bra cinematisk känsla från Omaha beach eller om det nu var utah.

Fint att bli påmind om det!!
Jag diggade "MOHAA" som tusan. För mig var Medal of Honor det stora FPS onlinespelet på den tiden.
Annars ligger sp i HL2 väldigt högt för egen del.

Jag tror att spelutvecklare i framtiden bara kommer skapa själva ramen och ramverket för spelet och sedan förlita sig på AI som kommer att skapa innehållet för spelaren ju längre in i spelet man kommer.
Varje spelupplevelse kommer bli helt unik pga hur din AI har genererat spelet just för dig. Det gör också att spel utvecklas till att bli mer ett medium som skiljer sig från filmer och böcker i form av att det inte kommer behöva vara från A-Ö utan mer en annan värld man dyker ner i.

Varför är inte Evangeline Lilly (LOST/HOBBIT) med? Hon har ju redan halvt provat kostym i Lost-serien.

Tankade den från TPB går natt och såg, köpte den idag:)
Tyckte den var riktigt fin! Man kände sig stolt som svensk på nåt sätt:)

Här finns lite mer matnyttigt och fler bilder!
http://imgur.com/a/GsODP

Nu är detta inte helt fiktivt spel, utan ett moddat Marathon 2, men kommer ni ihåg spelet "Final Doom" som spelades i Beck - Spår i mörker? http://www.youtube.com/watch?v=-9XtpOFJcjo&feature=player_det...

Jag tycker det är så märkligt att alla blir så uppjagade över vad tidigare recensioner har fått.

Ett sätt enligt mig att råda bot på detta rage:ande är kanske att ha en 1-10 skala istället, såsom övriga större spelsajter (det finns inget patent på det direkt). För en femma innebär givetvis att det är ett väldigt bra spel, men det finns olika grader av femmor eftersom att man har fler sk "gametrailers" poäng under ett och samma spann.

Om man nu kan dra nån parallell så skulle det innebära typ: 1FZ-Score=1-2 GT-Score, 2FZ-Score=2-4 GT-Score osv. Där 5 FZ poäng räknar in både Assassin's Creed men också även spel som räknas som bland de bästa genom tiderna.

Så jag ser egentligen bara två lösningar på detta problemet (och ja, det är ett problem för det blir jämt så snack om orättvisa betyg här på FZ).

Ena lösningen är att FZ åtgärdar poängsystemet och t ex ger betyg utifrån olika aspekter (spelkänsla, grafik etc.) och där man i slutändan ger ett genomsnittligt betyg. Bara ett exempel, går säkert att hitta på något helt nytt också.

Den andra lösningen är att vi accepterar betygen, och tar hänsyn till att recensentens åsikt är högst subjektiv och inte kan hänga ihop med vad andra spel har fått för betyg. Och att vi får inse att det är svårt att göra det rättvist med en skala som är 1-5.

Helskön läsning såhär på lördagnatt, då blev det extra roligt!
Skönaste biten tyckte jag var: "Eller rättare sagt: han ringer exakt var tjugonde minut, dygnet runt, dag efter dag, vecka efter vecka. Jag svarar då och då, men det är alltid samma visa. Han håller på att bli misshandlad. Av samma män, på samma plats." tyckte det lät som han var helt psyk och schizofren typ ^^

Riktigt intressant! Ett måste för alla Blizzard-fans!:)

Är det bara jag som blir lite förnärmad när vissa här tycker jag som född 1989 skulle vara för ung för att förstå mig på detta? Visst jag har inte precis växt upp med game & watch eller så. Men nå har man fått sin dos av DN 3D, Doom, WC1, WC2, Wolf3D. Sedan 5 års ålder har jag då lirat spel, så för mig ligger det mkt nostalgi dessa lir. Även om man givetvis inte spelade just t ex Wolf3D på release-dagen så har man ändå upplevt det, utan att ha varit för gammal för att tycka att det var för utdaterat. Men jag kanske är den enda 89an som känner så, vad vet jag?

Någon som hittat något intressant inristat i stenbakgrunden på elderscrolls-sidan? Sitter och spanar för att se om det finns något dolt budskap, men har inte hittat något än:P

Hittade ett Oblivion-märke på högersidan, men det säger inte så mkt.
http://oi55.tinypic.com/2jcujp5.jpg

Haha xD Skön version av Ali Gs intro:)
Spelet verkar gött! Så det blir att testa.

För mig fick de bli de spelen som givit mig mest spelglädje genom åren.
1. BF1942
2.Medal of honor AA
3.Duke Nukem 3D
4.GTA: VC
5.Grim Fandango
7.Half-Life
8. Hitman
9.Max Payne
10.Warcraft 2

Givetvis så är det svårt att plocka ut 10spel som är bäst, skulle lätt kunna ha en lista på 20 spel till som jag tycker alla förtjänar en 1-10 plats.

Även om jag bara var 8-12 år när jag spelade många av dem har de en speciell plats då det var extremt roliga och spännande spel.

Ojsan! Jag missade att det gällde Xbox 360, kan jag skänka tillbaka min nyckel?^^

Riktigt fina vinster måste jag säga!
Håller tummarna (som flera tusen andra) för att just jag vinner^^