Inlägg av Talie

Inlägg som Talie har skrivit i forumet

Touch Dic Arena

Brothers - A tale of

Mario's Dogma: Dark Arisen

The Long

Chrono: Below Zero

Divinity: Original

De senaste serierna jag har sett är redan här i listan, Altered Carbon, Black Summer, Punisher mm..

Så jag tänkte nämna en serie som jag inte sett i listan än där jag sett allt utom den nyaste säsongen som precis kommit ut:

Strike Back
Riktigt trevlig serie med många svängar och sköna karaktärer. Handlar om en grupp
soldater i 'Section 20' en hemlig spec. Ops enhet i brittiska underrättelsetjänsten.
Just nu så är 6 säsonger tillgängliga på HBO Nordic. 4.5 av 5 enligt mig.

Jag har en hel del favoriter när det kommer till olika streamers/youtubers men jag följer dom nästan enbart för nischerna, Quill18 för CK2/Dwarf Fortress och sånt, Bohicaice/bo time gaming för lite roliga kompilationer i typ war thunder och andra spel. SovietWomble för bullshittery serierna, milkandcookiesTW för total war warhammer.

Men den som jag känner att jag vill lyfta fram som en favorit på senare tid är "Rycon Roleplays"
Nya Zeeländsk snubbe, hittade honom genom hans Rycon Roleplays Kenshi lets play. Då Kenshi inte direkt är linjärt eller egentligen har mycket till story utöver det du själv skapar/upplever så blir man inte precis spoilad av att se vad folk gör i det spelet. Och jag tycker att Rycon är underhållande nog att vara den jag väljer i denna tråd.

Tyvärr så var ju inriktningen just på "Hardcore-spelaren" som dom så gärna och ofta snackade om. Och vi kan ju ganska enkelt dra en linje från WoWs steg ifrån "hardcore" till detta spel.. vilket inte är en smart ide, egentligen.

Kort sagt dom sköt sig själva i foten när dom valde att jaga en specifik del av en specifik befolkning. Dom var ute efter den besvikna delen av WoWs hardcore-spelare, dvs en liten % av en existerande grupp av spelare.

Säg att wow hade 10 miljoner spelare vid detta tillfälle, av dom så var kanske 10% "hardcore", och av dom så kanske (generöst räknat) 50% var tillräckligt sura att lämna WoW för ett annat spel.. känns som om dom inte riktigt tänkte till när dom gjorde ett mmo (skitdyrt) som i stort sett var riktad till 5% av wows spelare?

Fyndig text, för mig tar det inte mer än 10-15 minuter i fov under ~85 innan kallsvetten börjar komma tillsammans med illamåendet, huvudvärken är inte långt efter det så jag är en som är väldigt glad när fov sliders finns inbyggt.

Skrivet av UggleMannen:

fett najs. gillade rollspelet från förr. men jag skulle vilja kunna skapa mina egna karaktärer.
typ en hamster bodybuildare eller en fiskmås snubbe. hehe.
blir givet köp iallafall.

Eller en UggleMan?

Ser ju onekligen suspekt ut på social blade att t.ex hans youtube subs har gått från ~500 subs per month till 700,000-1,900,000 subs per month. Bara lite. Så det är ju inte otroligt att nåt liknande pågår på hans twitch streams.

Nån annan kanske kan kasta in discord information här, jag har ingen aning.

@Tapiwen: Kan rekommendera www.xenomgames.com om du ska ha standardversionen av Assassin's Creed: Origins,
GMG: 40,50 gbp
Xenom: 34.99 gbp

Xenom är inte en grey-market reseller heller utan en helt laglig återförsäljare. Så lite billigare är det där iallafall.

www.xenomgames.com är ett stabilt alternativ till Green Man Gaming, billiga spel och det bästa är att dom är inte skaffade genom grey market eller stöld eller nåt. Finns info att läsa på sajten.

När jag köpte Total War: Warhammer 2 så fick jag min nyckel 4 dagar innan spelsläpp så jag kunde pre-loada. Funkade utmärkt.
Väldigt snabb och personlig kontakt då man oftast får prata med han som äger siten om man har frågor osv.

@Pholiage Att bli utan är ju bara mitt val. Om jag anser att lootboxes oavsett anledning är ett steg i fel riktning för spelmarknaden, (då det är gambling för barn och ungdomar som jag ser det.) Jag köper inte spelet, såklart jag blir utan. Om du inte tycker att gambling för barn och ungdom är nåt att bry sig om så länge du får spela spelet och inte bli utan så är det bara en signal att det är ok. Marknadsföringen är såklart stark med detta spel och vi vet att det första var trots vissa svagheter, ett jäkligt roligt spel.

Och ja, det är ju gambling, i stort sett ett lotteri. Du vill ha en sak, du betalar 50kr, hjulet snurrar på, du fick inte den, eller kanske du fick, woo! Lotteri: Du köper din lott, du kollar siffrorna när dom snurrar ut, du vann eller inte. Den ena är reglerad av myndigheter och har åldersgränser, den andra sitter i ett spel där barn och ungdom bara behöver klicka på ett par knappar för att stilla begäret, spänningen att öppna nya lådor.

Kan ju ha fel i vad gambling är men det är ju inte direkt nåt vi tillåter barn att göra i vårat samhälle så varför ok i ett spel (med riktiga pengar som insats).

Poängen med att inte köpa spelet i protest mot loot-boxes är ju för att det säger en hel del mer.
Om dom säljer 1 miljon kopior och protesterna enbart sker genom att folk inte köper loot boxes så ser dom "Ok, dom har inte problem med at loot-boxes är i spelet, vi måste göra boxarna mer attraktiva."
Om dom istället säljer bara 500,000 kopior när förväntan var 1 miljon så måste dom fråga sig 'varför?' och allt pekar ju på loot boxes. Om man köper spelet och inte köper loot-boxes så är det bara en 'win' för dom, spelet såldes trots loot-box protesterna så då finns det alltså tillräckligt med många som inte bryr sig om dom. (och då är vi tillbaks på 'hur får vi dom att köpa lådorna?' snarare än 'ok lådor är dåligt, bort med det.')

bara min lilla tanke

Kan ju påpeka att ordet boss inte nödvändigtvis behöver översättas då en banas 'slutboss' brukar vara en form av ledargestalt inom fiendens organisation och då ordet 'Boss' finns på svenska och betyder bokstavligen Chef eller Enväldig ledare så är den redan översatt och klar.

(Se sida 100 på svenska akademiens ordlista)

@Pooslice: Ute i rymden så är allt tämligen laglöst och på egen risk. Visst finns det en polis i 'High security space' men där folk har sina baser osv får man skipa rättvisa på egen hand eller med hjälp av allianser.

WB skulle ju aldrig mjölka en franchise. Förresten, vad sägs om ett par Totino's att käka när du öppnar dina lootboxes i Middle-Earth Shadow of War? Orcher i lådor, pizzareklam och att tjäna pengar på medarbetares tragiska bortgång är ju definitivt nåt som säger att företaget inte skulle mjölka en franchise tills dess uttorkade lik faller ihop till damm. Å andra sidan så kan dom ju vara rätt så bipolära och man inte har en aning vad dom skulle få för sig.
Så vem vet? Det kan ju vara att dom håller tillbaks på Batman, tills spelmedia glömt bort det dom gör med ME:SoW och kan göra det med Batman om ett par år.

@Ender: Antagligen har anslutningen till Steam att göra med att krångla till så att folk inte kan få tag på 100 nycklar av gratis spel. Det är inte överdrivet svårt att ha 100 'unika' emails att få hem 100 nycklar. Men om du också måste ha 100 unika steamkonton så skapas en stor mängd krångel för den som vill försöka sno spelnycklar att sälja på g2a t.ex. Bara en gissning.