Inlägg av Talie

Inlägg som Talie har skrivit i forumet

Tänkte att det är värt att lägga till att screenshot från burst loggen där är inte från när jag sköt på en chaos marine, utan jag ville inte ge namnet på en boss-situation. Och detta är post-patch. Så inte en gammal bild. Tog den precis innan jag postade då jag spelade.

Hennes bössa är också långt ifrån den bästa, den är jäkligt basic, men pga mängden skott man kan slänga ut så stackar alla bonusar upp ganska kvickt ändå.

Hennes nuvarande vapen:

så det är lite skrämmande att tänka på vad som händer om hon skulle få nåt som är bättre än en basic heavy bolter.

Plasma builden verkar ha blivit nerfad, inte -1 ap cost när man skjuter med plasma (single shot = 0 ap cost) utan man får nu +1 AP första gången man skjuter med plasma. Om jag inte minns helt fel. Men Argenta är fortfarande ett monster, har så många sätt för henne att skjuta mycket. Hennes Heavy bolter har 9 fire rate, rapid fire = 18 skott, varje träff ökar hennes crit chans och base damage, och wildfire ger en extra omgång, officer extra runda, heroic skill Steady Superiority som ger extra runda + extra attack varje runda until end of combat.. helt plötsligt så är inte magasinet på 96 skott tillräckligt när hon kommit igång sliter hon fiender i småbitar hur enkelt som helst. Gillar henne starkt. Speciellt då jag gett henne 2 skills som låter henne flytta sig efter attacker också (run and gun + dash) så hon kan bli positionerad för maximal effekt.

Kollade just i min combat log från senaste striden, verkar kanske inte mycket, men en chaos space marine blev skjuten 9 gånger, 18 till 36 skada, så individuella träffar är ju inte massiva, men stacken växer kvickt. Argenta A+ companion.

Combat log exempel från Argenta

Plasma build på Pasqal, med feat/talent som ger -1 AP kostnad på plasma attacker leder till en fruktansvärd mängd skott från honom, speciellt när man har 2 officerare med sig. Tror han kan skjuta typ 11 ggr när officers ger han extra rundan, plus det han gör när det är hans tur. Och sen en heavy bolter Argenta.. inte många fajter som går längre än turn 2. Men skoj spel! Önskar att det varit mindre buggigt när man spelat.

#GuessTheGame #589

🎮 🟩 ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

#ScreenshotSleuth
https://GuessThe.Game/p/589

Man har ju lite tid i det spelet.

Jag är ett stort fan av frågan om vad dom gör som är unikt och skiljer dom från andra ARPGs, och svaret säger ju allt och kunde ha varit ett ord.

"Nostalgi" Det är allt de har som är 'unikt'. Suck.

Skrivet av Aryvian:

Helt klart ett suveränt spel, värt väntan. 4/5 av mig.

Det jag personligen kan störa mig på (som completionist bl.a) är att det är som gjort för save-scumming. Mest pga av det eviga tärningsrullandet som känns lite orättvist; även om man speccar högt i en skill/ability så är det ändå mest upp till RNG om man lyckas eller inte, vilket ofta leder till save/reload om nåt riktigt skit händer när man misslyckas.

Finns en inställning som heter Karmic Dice som är gjort för att förhindra långa streaks av success/fails, som då justerar dina rolls litegrann. Kan stänga av för riktig RNG. Om jag inte minns fel.

För mig så är BG3 ett av de få spel jag satt mig ner och spelat på många år där jag faktiskt fastnat. Pallade inte att spela igenom DA:Inquisition, eller DA2, tror det senaste jag fastnade för och verkligen spelade igenom fullt var Mass Effect Legendary Edition trilogin, och innan det tror jag att det var DA:O. Fastnade hyffsat för Pathfinder: Kingmaker och Wrath of the Righteous men inte tillräckligt för att spela igenom. BG3 igår så satte jag mig ner kl 18:30 och sen var klockan plötsligt 02:30 o.O Vet inte vad som hände.

Visst finns det skavanker och småsaker i spelet som inte är perfekt, men interaktionerna, valfriheten, karaktärerna, allt story-relaterat är fantastiskt imo. Efter ca 20 timmars pillande så känns det som GOTY för mig.

Tänkte att jag skulle slå ett slag för Åbergs Salsa (och hot sauce), jag har inte testat de senaste alstren men min erfarenhet har varit att dom gör goda såser med lagom hetta, dödskyssen salsa är riktigt trevlig enligt mig.

Det fanns tidigare en hot-sauce baserad på lingon med carolina reaper, den var trevlig till mat man gärna har lingonsylt till.

Till Butiken.. beställningsinformationen, och produkter.

Enligt min smak så är Trocamust helt okej. Har testat både Zero och sockrad,
föredrar tråkigt nog sockrade versionen.

Jag upplever att den initiellt smakar must, och avslutar med en lätt hint av trocadero.
Inte bra must, kan inte jämföra den med en ren must, den är ju en blandning.
Inte bra trocadero för att den är blandad med must.
Den blir ju sin egen sak.

3 av 5 för mig, klagar inte om den ställs framför mig.
Sen vet jag inte vad det säger om mig som drack en Apotekarnes Julmust häromdagen (på burk), tyckte den var bedrövlig och knappt värd 2 av 5 i betyg som dryck.

Bättre än väntat

#GuessTheGame #81

🎮 🟩 ⬛ ⬛ ⬛ ⬛ ⬛

https://GuessThe.Game/

Bra start!

Kunde man kolla på fler än ett screenshot direkt från början, eller avslöjas de efter man gissat rätt eller har slut på gissningar?
Noterade de extra bilderna efter gissningen så nu blev jag ställd. Aja, tog det på första bilden!

Jag är lite fundersam hur det kommer att te sig gällande innehållet på planeterna. Mass Effect spelen är i sig riktigt bra med story osv, men när man åkte till dessa planeter så var det ju ganska tradigt att åka runt på ganska tomma ställen.
Variation är kryddan som gör det intressant.

Jag hoppas att det bara är story-elementen som är fasta i varje genomspelning(vore coolt om sånt också var random när det gäller utformning/utseende) och att resten är random genererat, men då hoppas jag också att det finns rejält med olika saker som kan finnas/göras på random-planeterna, random 'dungeons' som ruiner/grottsystem eller baser och utposter som dessutom inte bara är copy/paste efter att man besökt 3st.

Ska bli intressant och se vad det blir. Hoppas verkligen att det kommer previews och recensioner innan release.

Jag (född 82) tycker personligen att det är väldigt konstigt att komma hem till någon och förvänta sig att få mat.

Det leder mig till frågan, kommer du hit med förväntan att få mat? Om det är så, då tycker jag att man faller in på något som rent av är oartigt. Man får mat om man blir inbjuden, eller det är en planerad situation som till exempel barnet ska sova över eller liknande då man självklart bjuder på fika, lunch, frukost, middag, mellanmål osv.

Och om man inte förväntar sig detta när man är hemma hos någon annan, vad klagar dom på då?
Lite så jag ser det. Finns inget annat än en förväntan att bli matad och det är konstigt som fan.
Hade dom inte denna förväntan så skulle ingen klaga.

Jag går iallafall inte hem till nån annan och tänker 'undrar vad det blir för mat..' det är ju galet.

Skrivet av loerk:

Så är det.
Men personligen har jag ingen lust att hoppa in på någon server och dela området med någon. Vissa DLCs kan vara träliga utan tillgång till de vapen som följer med också. T.ex. Afrika utan big game kaliber.

Men man kan oftast få kartorna väldigt billigt på diverse reor.

Absolut. Personligen tycker jag att det är värt att köpa alla kartor+vapenpaket, speciellt på rea. Och ja, ibland är multiplayer lite störigt, vissa personer som drar runt på ATVs och skrämmer allt, för att dom kan.

Det finns ju ett gäng big-game kalibrar i grundspelet så det gååår ju att köra alla kartor men ja, Vurhonga (afrika) kan ju vara lite trist om största kalibern man har inte är gjord för Gemsbock, Lejon och Cape Buffalo. Så man får väl helt enkelt jobba samla mer poäng i rifles tills man låser upp nåt stort. Eller ta genvägen genom att köpa dlc, ja.

Men som sagt, kan vara värt att titta på kartorna innan man köper, och det kan man göra i multiplayer. Just nu är de flesta ganska billiga. Som det skrevs tidigare i tråden, spelet rekommenderas.

Behöver inte köpa dlc:er för kartorna om man inte är sugen på den storyline som singleplayer erbjuder, bara att hoppa in på multiplayer så kan du lira vilken reserve du vill, iallafall är det vad jag hört. Vapnen är lite trevligare att skaffa, personligen ett stort fan av mosin-varianten och M1 Garand varianten i spelet. (Weapon Pack 2 och Smoking Barrels, tror jag) Lite surt att alla .22LR (för fågel och kaninjakt) är, såvitt jag vet, låsta bakom dlc. Tror pistolen är i Pack 3, och geväret i Pack 1.

Köpte personligen spelet när det fanns en humble bundle för några veckor sedan, typ 12 euro för spelet och alla dlc, har fått ut drygt 200 timmar i spelet, så väl värt pengarna, nästan enbart för hur trevlig skogen är att vandra runt i.

Nåt jag märkte i både closed och open beta var att Everfall regionen hade avsevärt sämre performance än nån annan region. Och det krävdes inte mer än att jag klev över gränsen så fick jag micro-stutters och en fps som vacklade friskt mellan 70 och 140fps (V.High) Kändes verkligen inte bra. Sen fick jag personligen uppleva audio clipping och att olika ljud fastnade och repeterade ganska mycket, t.ex så försvann ljudet av mina fotsteg och ersattes av ljudet när man glider på marken eller nåt.

Ljudproblemen var nya för mig om man jämför med closed beta där jag inte upplevde något av det.

Så jag gick från taggad till "Suck, inte nog med att Everfall regionen fortfarande är kass, nu har jag också ljudproblem i Everfall."
Både ljudet och performance fixade sig när jag drog över till Monarch's bluffs.

Så tillslut så kände jag att det irriterade mig tillräckligt för att be om pengarna tillbaks.

Nån annan som upplevt liknande?

bättre än jag trodde

Smooth Coconut - Kokosnöt, vanilj och grönt äpple. Känner att vanilj och kokos är ganska mjuka smaker, och sen det där fräscha och friska äpplet.

Jag tycker absolut att spelet har fått mer skit än vad det förtjänar. Nej det är inte perfekt, det har element som man kan störa sig på som @ScorchPipe tog upp.

Jag ska också erkänna att jag inte har klarat spelet än. Jag har försökt i två omgångar men det är inte spelets fel, det är på grund av mig och min förmåga att bli distraherad av andra spel. Det hände första gången, sen var det för lång tid sedan jag spelade att jag började om, och ja.. sen släpptes nåt nytt spel och jag försvann in i det. Men jag har fortfarande ME:A installerat, och har definitivt planer på att spela igenom det en dag.