Inlägg av Talie

Inlägg som Talie har skrivit i forumet
Sida 1
Skrivet av Fluffo:

Jag tackar så hjärtligt för era svar!

En ny fråga:
Min kung har över 20 000 Prestige och han är på väg att dö. Vad kan jag göra med alla dessa poäng?

Du kan spendera den på att öka Realm Authority, bjuda in fler knights, kanske justera lagarna för arv så du inte tappar så mycket land. Annars är den nåt du använder för att förklara krig osv, men det kanske inte är så attraktivt om du är på väg att gå in i den långa sömnen. Jag kan ha missat nåt.

Skrivet av Fluffo:

Jag behöver lite hjälp!

1. Hur kan man se var sina arméer är? Jag lyckade tappa bort en armé idag och jag var tvungen att finkamma kartan för att hitta den igen.

2. Kan man bara attackera ett ställe åt gången?

3. Måste hela armén inkluderas när man gör "Raise army"? Det börjar bli löjligt att jag ska kalla in 30 000 krigare när jag attackerar en county med 700 fiender.

2(a): Du kan förklara krig mot flera motståndare samtidigt, bara att göra det medans du inte har armén ute och marscherar.
(b): Du kan belägra fler ställen samtidigt om du vill. När du går fram till ett ställe med din armé och påbörjar belägringen så finns en knapp i antingen arméfönstret eller i siege fönstret som säger något i stil med "Leave enough men for the siege" eller nåt.
(c): Om du har fler claims inom ett område som ägs av en motståndare, t.ex en duke som har 3 counties, och du har claims på 2 av dom så är jag rätt säker på att du kan förklara krig för båda dina claims samtidigt. Har inte spelet uppe så jag kan kolla. Men är rätt säker på att detta stämmer. Vet inte riktigt vilken av dessa svar som du var ute efter.

3: Om du sätter ut en ny samlingsplats för armén, så kan du klicka på den och välja "Raise local troops/levies", då tar den bara trupper från countyt du har valt för samlingsplatsen, och från de omkringliggande counties. Sen kan du ju såklart dela dina arméer och disbanda dom du inte vill använda.

Jag skulle jämföra det lite med The Sims, finns inget direkt end game. Du gör det du känner för, eller försöker innan du blir mördad av din ex-frus oäkting som hatar dig för att du mördade hans far.. Och kan säga såhär, spelar man utan ironman (visst inga achievements) så kan man verkligen mixtra med världen. Ta en mini-stat/county, kör ett par generationer, bygg upp familjen och sen överge dom åt sitt eget öde och byt karaktär (seamless character switch woot), till någon annan nånstans, och gör samma sak. Röra om i grytan så att säga.

Och om du vill ha öhh.. ättlingar.. i alla hushåll så.. går det. Nåt man aldrig gjorde i the sims.. nepp.

För mig så är CK3 ett stort medeltida socialt, kulturellt och religiöst experiment.

Något att komma ihåg när man delar ut vasaller till andra inom sitt rike: Rightful lords. Det vill säga om du som kung ger en vasall till en duke i ditt rike, se till att vasallen du ger till honom faller under hans de jure duchy, så att han är 'rightful ruler' om du inte är rättmätig ruler så får man upp till 50% minskning på inkomst. Och det är ju något som kan gå i flera led. Om alla dina counties ägs av fel duchy, så får ju dom minskad inkomst, då får du såklart minskad inkomst från dina Dukes i nästa led.

@QuenchedAnger: Bara att ställa in i game rules att minska diplomatic range så borde det lösa sig. (new game kan behövas)

definitivt en kinesisk kopia!

Det är väl ganska stor skillnad på att t.ex som författare skriva en bok och sen kommer en utvecklare och säger "Vi vill göra ett spel av din bok." och att en utvecklare kommer till en författare och frågar "Kan du skriva en mafia-berättelse åt oss?" Den ena äger författaren rättigheterna till berättelsen, och den andra äger antagligen utvecklaren/utgivaren berättelsen då författaren har uppfyllt sin roll och levererat en berättelse.

Heter spelet inte "This Land Is My Land"?

Tjaba. Jag kan förstå känslan av att vissa utgivare förstör spel, att det är svårt att köpa in i hypen när man har blivit besviken så många gånger. Men jag tror inte att negativitet är det rätta svaret. Låter litegrann som om du försöker skydda dig själv från just besvikelse genom att vara anti. Tyvärr är det ju en attityd som upplevs antagonistisk. Men jag förstår var du kommer ifrån.

Jag delar en liknande besvikelse när det gäller många spel/utgivare och hur varumärken har hanterats, men jag har valt en annan väg än att vara bitter och negativ, helt enkelt att inte lägga någon särskild energi på spelen innan dom släppts och att ha tanken att 'Vi får se hur det blir, hoppas det blir bra." Allt handlar ju trots allt bara om en känsla. Och känslor är inte fakta. Till exempel, jag hypar inte Diablo IV, trevligt att dom gör ett, hoppas det blir bra. Videorna var trevliga, men innan det släppts.. orka vara sur, och man är ju inte så pantad att man jublar innan man testat eller ens sett nåt annat än vad dom vill att du ser. Visst kan vi prata om Diablo IV, spekulera och ha förhoppningar, men ingenting betyder något innan vi har spelet i våra händer och kan testa, eller recensioner har kommit.

Negativitet är slöseri med energi. Bitterhet och antagonistiskt resonemang är bara otrevligt.

Lägg in en ny riktning, spel är trots allt inte så viktiga. Och ingen tycker att det är roligt att snacka med nån som bara är negativ.

Hoppas alla har en fin kväll.

Star Trek Online funkar ju fortfarande, speciellt trevligt att flyga runt med nåt härligt skepp och härja runt i galaxen.

https://www.arcgames.com/en/games/star-trek-online

Mordheim: City of AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!

Sins of a ...

Hidden & Unepic

The Wolf Among __

Touch Dic Arena

Brothers - A tale of

Mario's Dogma: Dark Arisen

The Long

Chrono: Below Zero

Divinity: Original

De senaste serierna jag har sett är redan här i listan, Altered Carbon, Black Summer, Punisher mm..

Så jag tänkte nämna en serie som jag inte sett i listan än där jag sett allt utom den nyaste säsongen som precis kommit ut:

Strike Back
Riktigt trevlig serie med många svängar och sköna karaktärer. Handlar om en grupp
soldater i 'Section 20' en hemlig spec. Ops enhet i brittiska underrättelsetjänsten.
Just nu så är 6 säsonger tillgängliga på HBO Nordic. 4.5 av 5 enligt mig.

Jag har en hel del favoriter när det kommer till olika streamers/youtubers men jag följer dom nästan enbart för nischerna, Quill18 för CK2/Dwarf Fortress och sånt, Bohicaice/bo time gaming för lite roliga kompilationer i typ war thunder och andra spel. SovietWomble för bullshittery serierna, milkandcookiesTW för total war warhammer.

Men den som jag känner att jag vill lyfta fram som en favorit på senare tid är "Rycon Roleplays"
Nya Zeeländsk snubbe, hittade honom genom hans Rycon Roleplays Kenshi lets play. Då Kenshi inte direkt är linjärt eller egentligen har mycket till story utöver det du själv skapar/upplever så blir man inte precis spoilad av att se vad folk gör i det spelet. Och jag tycker att Rycon är underhållande nog att vara den jag väljer i denna tråd.

Tyvärr så var ju inriktningen just på "Hardcore-spelaren" som dom så gärna och ofta snackade om. Och vi kan ju ganska enkelt dra en linje från WoWs steg ifrån "hardcore" till detta spel.. vilket inte är en smart ide, egentligen.

Kort sagt dom sköt sig själva i foten när dom valde att jaga en specifik del av en specifik befolkning. Dom var ute efter den besvikna delen av WoWs hardcore-spelare, dvs en liten % av en existerande grupp av spelare.

Säg att wow hade 10 miljoner spelare vid detta tillfälle, av dom så var kanske 10% "hardcore", och av dom så kanske (generöst räknat) 50% var tillräckligt sura att lämna WoW för ett annat spel.. känns som om dom inte riktigt tänkte till när dom gjorde ett mmo (skitdyrt) som i stort sett var riktad till 5% av wows spelare?

Fyndig text, för mig tar det inte mer än 10-15 minuter i fov under ~85 innan kallsvetten börjar komma tillsammans med illamåendet, huvudvärken är inte långt efter det så jag är en som är väldigt glad när fov sliders finns inbyggt.

Skrivet av UggleMannen:

fett najs. gillade rollspelet från förr. men jag skulle vilja kunna skapa mina egna karaktärer.
typ en hamster bodybuildare eller en fiskmås snubbe. hehe.
blir givet köp iallafall.

Eller en UggleMan?

Sida 1